• امروز : دوشنبه, ۲۷ مهر , ۱۴۰۵
  • برابر با : Monday - 19 October - 2026
پارس وی دی اس
♥19
یک باغدار نمونه:

 در پرداخت خسارت بیمه کشاورزی، بازنگری شود

  • کد خبر : 10312
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۵
صدای خاوران-اين کشاورز نمونه تصريح کرد: «اميدواريم مسئولان مربوطه پيگير مطالبات کشاورزان و باغداران در سطح استان و کشور باشند چرا که کشاورزان در سال فقط مجوز استفاده 6ماه از آب را دارند و چون در تابستان هر روز قطعي داريم، خسارت بسياري را بايد متحمل شويم.» وي همچنين بيان کرد: «بر اساس دستورالعمل شرکت برق که در حال اجراست از ساعت11تا 5 بعدازظهر به مدت شش ساعت برق چاه موتورهاي کشاورزي قطع مي‌شود، اين‌کار باعث اتلاف وقت کشاورزان و صدمه جدي به باغات شده که اميدوارم صداي ما کشاورزان به گوش مسئولان خصوصا در مجلس برسد همان‌گونه که قبل از انتخابات به سراغ کشاورز مي‌آيند بعد از انتخاب شدن هم پيگير مشکلات کشاورزان باشند.»

«مهدي ميرزايي» يکي از توليدکنندگان نمونه بخش کشاورزي است که از 13 سالگي در اين بخش فعاليت داشته و تاکنون توانسته توفيقات بسياري را کسب کند.

او که در حال حاضر در رشته حقوق مشغول به تحصيل است، توانسته با تلاش‌هايي که داشته به عنوان «انگور کار نمونه» هم معرفي شود.

وي با بيان اين‌که اکنون در روستاي فرگ مشغول کشاورزي و باغداري است، افزود: «باتوجه به تجربه30 ساله‌اي که در بخش کشاورزي داشتم، توانستم عليرغم تمامي مشکلات و محدوديت‌ها، ميزان برداشت را افزايش دهم.»

ميرزايي با اشاره به اين‌که اين افزايش توليد با اراده و مشيت الهي و با مشورت و همکاري مهندسان و کارشناسان محترم اداره کشاورزي و شرکت در کلاس‌هاي ترويج وتحقيق محقق شده است، بيان کرد: «ميزان برداشت انگور تقريبا80 تن در هکتار است که در مقايسه با سال قبل20 درصد افزايش عملکرد داشته است.»

وي همچنين استفاده بهينه ازکود و سموم در وقت مناسب را از ديگر علل افزايش توليد نسبت به سال قبل دانست و گفت: «اگر کود و سم در زمان مناسب و به ميزان نياز استفاده نشود، تأثير منفي درعملکرد و مرغوبيت انگور يا کشمش دارد.»

اين باغدار نمونه در ادامه نگاه مثبت همراه با احترام و پاسخ‌گويي مسولان دولتي به کشاورزي را الزامي دانست و تصريح کرد: «عليرغم اين‌که بخشي از سرمايه صندوق‌ها متعلق به روستاييان و دامدارن و کشاورزان است اما اين‌که چرا برخي از صندوق‌ها و بانک‌ها پروانه کشاورزي را براي ضمانت ‌قبول ندارند، جاي پرسش دارد؟»

وي در ادامه به وضعيت بيمه باغات اشاره کرد و گفت: «مديريت بيمه کشاورزي شهرستان بايد به طور ويژه پيگير خسارت کشاورزان منطقه باشد.»

ميرزايي اظهار کرد: «گرچه خسارت وارد شده به برخي از باغات20 تا90 درصد بوده اما عمدتا بيمه30ميليون تومان براي انگور و50 مليون تومان براي پسته جبران مي‌کند که رقم بسيار ناچيزي است.»

وي با تاکيد بر اين‌که بايد در خصوص مبالغي که به عنوان خسارت به کشاورز و باغدار از سوي بيمه پرداخت مي‌شود، بازنگري صورت گيرد؛ گفت: «خشکسالي‌هاي متوالي 15سال گذشته و تغيير اقليم، کشاورزان منطقه را با چالش جدي مواجه کرده است.»

وي خشک شدن قنوات و خاموشي چاه موتورهاي کشاورزي را از مهمترين مشکلات دانست و اظهار کرد: «عمده مطالبات کشاورزان در خصوص عدم قطعي چاه موتورها است.»

اين کشاورز نمونه تصريح کرد: «اميدواريم مسئولان مربوطه پيگير مطالبات کشاورزان و باغداران در سطح استان و کشور باشند چرا که کشاورزان در سال فقط مجوز استفاده 6ماه از آب را دارند و چون در تابستان هر روز قطعي داريم، خسارت بسياري را بايد متحمل شويم.»

وي همچنين بيان کرد: «بر اساس دستورالعمل شرکت برق که در حال اجراست از ساعت11تا 5 بعدازظهر به مدت شش ساعت برق چاه موتورهاي کشاورزي قطع مي‌شود، اين‌کار باعث اتلاف وقت کشاورزان و صدمه جدي به باغات شده که اميدوارم صداي ما کشاورزان به گوش مسئولان خصوصا در مجلس برسد همان‌گونه که قبل از انتخابات به سراغ کشاورز مي‌آيند بعد از انتخاب شدن هم پيگير مشکلات کشاورزان باشند.»

ميرزايي گفت: «امسال با توجه به سرماي فروردين و بادها و طوفان شديد و بعد آن تگرگ و باران‌هاي سيل‌آسا، خسارت‌هاي سنگيني به کشاورزان منطقه وارد آمد.»

وي در ادامه از کشاورزان محترم و مردم خواست به حفظ محيط‌زيست توجه بيشتري داشته و  استفاده بي‌رويه پلاستيک و مانچ و ماندن بقاياي آن در زمين پرهيز کنند چرا که آب و زمين ميراث ماندگار براي نسل‌هاي بعدي بوده و متعلق به مانيست.»

ميرزايي در پايان از زحمات مديريت محترم اداره کشاورزي جناب آقاي دکتر قربان‌نژاد، معاونت محترم دکتر محمودي، مهندس روح‌الله موسوي و سرکار خانم دکتر حسيني براي مشاوره و همکاري‌هاي‌شان تقدير نمود.

 

 

 

 

 

لینک کوتاه : https://sedayekhavaran.ir/?p=10312
  • نویسنده : زهرا افتخاری ترشیزی
پارس وی دی اس

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها