مهدی علیپور در جلسه توانمندی انجمنهای میراث فرهنگی شهرستان خلیلآباد با اشاره به اینکه تاکنون در شهرستان خلیلآباد 160 اثر تاریخی شناسایی و 11 اثر نیز به ثبت رسیده است، بیان کرد: استفاده از ظرفیتهای مردمی و واگذاری و سپردن برخی از امور به آنان به جد در دستور کار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار دارد.
وی اظهار کرد: برای رفع کمبودها سعی شده انجمنهای میراث فرهنگی در روستاها تشکیل و از توان مردم برای نگهداری و حفاظت آثار تاریخی بهره گرفته شود.
وی افزود: اکنون 10 هزار اثر تاریخی در استان خراسانرضوی داریم که یکی از وظایف انجمنهای میراث فرهنگی کشور حفظ این آثار است.
علیپور بیان کرد: خلیلآباد اولین شهرستان در استان است که تمامی روستاهای آن واجد شرایط تشکیل انجمنهای میراث فرهنگی هستند و فقط در دو روستای شهرستان این انجمن تشکیل نشده است.
وی ادامه داد: متاسفانه 50 درصد صدمات وارده به آثار تاریخی ناشی از حفاریهای غیرمجاز به دلیل عدم آگاهی و شناخت از اهمیت آثار و بناهای تاریخی است.
مدیر انجمنهای میراث فرهنگی استان خراسانرضوی گفت: به رغم اینکه بر اساس آمار اعلام شده در استان سالیانه بالغ بر 25 میلیون زائر و گردشگر وارد استان خراسان میشوند، اما تاکنون نتوانستهایم به خوبی از این ظرفیت برای روستاها استفاده کنیم.
وی افزود: اکنون سهم اکثر روستاهای استان از درآمد ناشی از ورود گردشگران به استان صفر است و دلیل آن عدم برنامهریزی در این حوزه است.
علیپور عنوان کرد: ناشناخته ماندن و عدم معرفی اماکن دیدنی روستاها باعث شده سهم خود را از ورود گردشگران به استان بگیریم.
وی بیان کرد: در حال حاضر سالیانه بالغ بر 5 میلیون نفر بازدید کننده خارجی وارد استان خراسانرضوی میشوند و اولین خواستهشان این است که برای اقامت به مکانهایی به غیر از هتل و به روستاها و اقامتگاههای بومگردی برده شوند.
وی بیان کرد: بر اساس بخشنامه جدید به کسانی که مالیات پرداخت میکنند این مجوز داده شده تا مالیات خود را در حوزه میراث فرهنگی هزینه کنند.