احمد فرزانه افزود: هرچند با بررسی آمار سال 96 و97 در زمینه رسیدگی به پروندهها با کاهش موجودی مواجه بودهایم و این نوید خوبی است، اما کافی نیست.
وی عنوان کرد: بهرغم اینکه جرم و جنایت در کشور رو به افزایش است، اما نسبت به پارسال در بردسکن کاهش ورودی پروندهها را داشتهایم، همچنین طی سال گذشته 9 شورای پیشگیری از وقوع جرم در شهرستان تشکیل شد که برگزاری منظم این جلسات موجب کاهش حدود سه درصد ورودی پروندهها گردید.
دادستان بردسکن افزود: بردسکن شهری کوچک با 75 هزار نفر جمعیت است اما میزان ورودی پروندهها در این شهرستان بسیار زیاد بوده و زیبنده نیست.
وی از بالا بودن جمعیت کیفری نسبت به جمعیت شهرستان خبر داد و اظهار کرد: افرادی که بهعنوان محکوم علیه به زندان معرفی میشوند تبعات و آسیبهای اجتماعی نه تنها متوجه آنان بلکه موجب بروز مشکلاتی برای سایرین نیز میگردد.
فرزانه با بیان اینکه پارسال ورودی پروندهها و عملکرد حوزه قضایی در قسمت دادسرای بردسکن حدود چهار هزار و 517 پرونده بوده است، عنوان کرد: به توجه به اینکه عملکرد دادگاه شهرستان چهارهزار و 840 پرونده بوده در مجموع پارسال بالغ بر نه هزار و 400 پرونده داشتهایم.
وی گفت: اگر بهطور متوسط در هر پرونده دو تا سه نفر طرف دعوا باشند 20 هزار نفر از جمعیت شهرستان درگیر پرونده قضایی هستند که میطلبد متولیان امور فرهنگی و اقتصادی در این زمینه تلاش بیشتری کنند.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه پارسال در دادگستری بردسکن 243 مورد پرونده طلاق توافقی به درخواست زوجه و زوج ثبت شده به طور میانگین ماهیانه در شهرستان 20 پرونده طلاق تشکیل شده است.
وی ادامه داد: وظیفه دستگاه قضا انجام امور اجرایی نیست بلکه باید بر امور نظارت داشته و به پروندههای قضایی رسیدگی کند اما برخی مسئولان برای انجام هر اقدامی به دادگستری نامه میزنند درصورتیکه با درایت و شجاعت، هر کس باید کار خود را به درستی انجام دهد.
فرزانه همچنین گفت: جای تأسف دارد برخی مواقع از ادارات سرقت میشود و این نشان میدهد برخی مدیران به حوزه کاری خود توجهی ندارند.
وی با بیان اینکه اگر مدیران کار اجرایی خود را به درستی انجام دهند آمار پروندههای متشکله در دادگستری کاهش مییابد؛ ادامه داد: به دلیل فقر فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آمار برخی پروندهها از قبیل موادمخدر، سرقت و نزاعهای فردی، جمعی، طلاق و مطالبه نفقه و الزام به تمکین در شهرستان بالاست.