نکته اول:
همهساله با فرارسیدن دهم آذرماه، سالروز شهادت شهید آیتا…مدرس(ره)، مراسمی با حضور شخصیتهای برجسته کشوری و استانی در کاشمر برگزار میشود، امسال نیز مسئولین شهرستان بر برگزاری باشکوه این مراسم تأکید نمودند؛ درونمایه سخن همه این عزیزان، بهره بردن مردم منطقه و شهرستان از وجود این عالِم بزرگ بود. اما امسال هم، برنامههای همیشگی برگزار شد! از شب شعر گرفته تا محفل انس با قرآن و قرائت دعای ندبه و زیارت اربعین…، و دریغ از یک نوعآوری جدید! و خدا بیامرزد بانیان برگزاری “رویداد طرح رفعت” که اگر نبود، نمیدانم چه برنامه خاص و نوآوری جدیدی در این روز برگزار میشد؟! به عبارتی آنچنان این مراسم را پر رنگ نشان دادند که بزرگداشت شهیدمدرس به محاق رفت و گویی مهمانان جهت طرح رفعت به شهرمان آمده بودند! یادمان نمیرود توهّمات برخی از مسئولین در سالهای گذشته تا این حد بود که خواهان تشکیل دبیرخانه دائمی کنگره شهیدمدرس بودند و حتی برنامهریزی داشتند که یکی از جلسات مجلس، همزمان با مراسم در این شهر تشکیل شود که نه تنها چنین نشد، حتی از حضور چند مهمان شاخص که بتوان دستاوردی از آن برای منطقه کسب کرد نیز بی نصیب شدیم و گویا کاشمریها نیز متوجه این موضوع شدند که بانیان امر توان استفاده از برگزاری مراسم در این روز را ندارند!
نکته دوم:
غمانگیزترین خبر همزمان با سالگرد شهادت شهیدمدرس این بود که؛ “85 درصد مردم اطلاع از زیارتگاه شهیدمدرس در این شهر ندارند!” و این موضوع را تنها به حساب کوتاهی مسئولان شهرستان به خصوص متولیان امر در معرفی کاشمر به عنوان شهر شهیدمدرس و شناساندن ابعاد شخصیتی این شهید بزرگوار میگذاریم و به صراحت اعلام میکنیم؛ «باید نگاه فرهنگی بر این مجموعه حاکم شود و از خساست در انجام امور فرهنگی پرهیز و صرفاً به برگزاری نماز عیدفطر و شبهای احیا بسنده نشود!» ما باید از نواقص سالها و حتی دهههای گذشته درس بگیریم و این رویداد مهم تاریخی را مغتنم شمرده و آن را ارج نهیم و از این ظرفیت فوقالعاده برای پُرآوازهتر کردن نام دیارمان بیشتر بهره ببریم و زُلف توسعه شهر را با آن گره بزنیم و در این فرصت به طرح سایر توانمندیها بپردازیم وگرنه شهیدمدرس به قدری شخصیت ممتاز و برجستهای دارد و در سطح ملی شناخته شده هست که نیازی به مراسمی از این دست ندارد!
نکته سوم:
شاید به توان “کجسلیقگی” را تنها عبارت و دلیل بیتفاوتی مسئولان شهر به آرامگاه دکتر «محمدرضا خباز» در این روز عنوان کرد. مطمئناً تجلیل از مدرّس زمانی معنا میکند که یادی از نمایندگانی که به نوعی نام مدرّس را در مجلس زنده نگه میداشتند نیز بشود. خباز؛ چهرهای ملی، انقلابی و مذهبی بود که شاید مجلس شورایاسلامی اسلامی کم به خود چنین مردانی ببیند. او بانی نامگذاری «روزمجلس» بود و حیف که در چنین روزی مسئولین شهرستان به یاد این مرد بزرگ مراسمی را مهیا نکردند. ایکاش با برگزاری کنفرانسی لااقل به دستاوردهای منطقه ترشیز در مجالس مختلف میپرداختند تا هم تجربهای برای جوانان جویای نام میشد! و هم یادی از نامآوران این دیار کرده تا همگان بدانند تاریخ این منطقه چه نامآورانی را از دست داده است. آقایان عربی، حسنزاده و زندهیاد خباز به عنوان نمایندگان دورههای مختلف مجلس شورایاسلامی را همگان به یاد خواهند داشت و خدا نکند مردم این کجسلیقگی و بیتفاوتی را به حساب حسادت و حفظ جایگاه عدهای اعلام کنند، وگرنه خباز به اندازه کافی در کشور شناخته شده است..
در هر حال امسال هم گذشت و تا دهم آذر سال آینده و برپایی مراسم سالگرد شهادت شهیدمدرّس، یک سال فرصت هست. کاش مسئولان با ارزیابی عملکرد امسال و سالهای گذشته، از هماکنون به فکر برنامهریزی اصولی و صحیح جهت برگزاری مراسمی باشکوه و در شأن شهیدمدرّس باشند که در آن خط و ربطها نتواند به جایگاه و شخصیت شهید بزرگ لطمه بزند.