مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسانرضوی از تولید 50 درصد انگور استان در منطقه ترشیز شامل شهرستانهای کاشمر، خلیلآباد و بردسکن خبر داد.
محمد میری در گفتوگویی افزود: در خراسانرضوی حدود 29 هزار هکتار سطح زیر کشت باغات انگور است که به لحاظ سطح و تولید رتبه سوم را در کشور دارا هستیم.
وی تصریح کرد: طی سالجاری حدود 350 هزار تن انگور از سطح باغات استان برداشت شد که در همین رابطه واحدهای فرآوری و صنایع تبدیلی مرتبط با این محصول یکی از ظرفیتهای بسیار خوب در خراسانرضوی است.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسانرضوی از فعالیت 45 واحد صنعتی و نیمهصنعتی و فرآوری شدن حدود ۷۵ درصد انگور تولیدی در این استان خبر داد و افزود: حدود 25 درصد انگور تولیدشده در خراسان بهصورت تازه خوری در داخل و خارج استان مصرف میشود.
میری در همین خصوص بیان کرد: در سه شهرستان کاشمر، خلیلآباد و بردسکن حدود 15 هزار هکتار باغات انگور داریم که بیش از 50 درصد انگور استان در این سه شهرستان تولید میشود.
وی همچنین تصریح کرد: عمده واحدهای تولیدی یا فرآوری مرتبط با محصول کشمش در این شهرستانها متمرکز است.
وی عنوان کرد: راهاندازی انبار بورس کالایی در کشمش از دیگر اقداماتی بوده که پارسال در خلیلآباد با ظرفیت 100 تن راهاندازی شد که شهرستان کاشمر هم این درخواست را داشته و مراحل اداری و مقدماتی آن در حال بررسی و انجام است.
وی در ادامه یکی از مشکلات در فرآوری محصول کشمش را ضعیف بودن صنایع بستهبندی و تکمیلی دانست و افزود، از فعالین عرصه فرآوری محصولات کشاورزی از جمله انگور درخواست داریم که نسبت به بهروزرسانی و تجهیز واحدهای خود اقدام کنند.
میری مطرح کرد: به دلیل اینکه عمده کشمش تولیدی خراسانرضوی به سمت کشورهای اروپایی، آسیای میانه و عربی صادر میشود و از سویی کشورهایی که مقصد و مصرفکننده محصولات ما هستند کیفیت و بار میکروبی برایشان بسیار مهم است، لذا باید بتوانیم جواب نیاز صادراتی کشور را بدهیم و ارزآوری داشته باشیم.