حسن مونسان در جلسه شورای هماهنگی بانکهای کاشمر بیان کرد: اگر بانک مرکزی با شیوع کرونا، ممنوعیت گرفتن وجوه نقد را ابلاغ نمود برای قطع زنجیره ویروس کرونا بود و انتظار داشتیم صندوقهای قرضالحسنه کاشمر هم وجوه نقد را از مردم نمیگرفتند.
وی افزود: با عدم اخذ وجوه نقد از مردم شاید نارضایتیها زیاد بود اما برای سلامت جامعه صندوقهای قرضالحسنه باید دستورالعمل بانک مرکزی را رعایت میکردند.
وی مطرح کرد: هدف ما قطع چرخش وجوه نقد در جامعه بود، نه اینکه بانکها نگیرند ولی صندوقهای قرضالحسنه پولهای نقد را دریافت کنند، زیرا بر اساس ابلاغیهای بانک مرکزی تمامی بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری از دریافت وجوه نقد باید پرهیز کرده و صرفاً در مواقع ضروری یک باجه در هر شعبه باز باشد.
مونسان در ادامه از تشکیل کمیته تأمین مالی و خبرگان مالی در سطح استان خراسان خبر داد و گفت: امسال در شبکه بانکی هزار و 700 میلیارد تومان بهعنوان اولویتهای استان جهت پرداخت تسهیلات توسط شش بانک پذیرش شده است.
وی بیان کرد: اگر توان وصولیها را از بانکها بگیریم به هیچ عنوان قدرت پاسخگویی نخواهند داشت، لذا باید کمک کنیم تا منابع مصرفی به چرخه اقتصاد برگردد در غیر این صورت امکان تحقق شعار جهش تولید مطلقاً وجود ندارد.
مونسان گفت: اگرچه بانک مرکزی آئیننامه اخذ تضامین را اعلام نموده اما اینکه فقط آوردن کارمند را برای ضمانت الزام کنیم با بخشنامهها در تضاد است و گاه بسیاری از کسبه و بازاریان، اعتبارشان بیشتر است.
رئیس اداره امور شعب بانک ملی استان خراسان رضوی همچنین گفت: با توجه به اینکه 13 رسته شغلی آسیبدیده از کرونا داریم، همه بانکها مکلف هستند اقساط سهماهه این رستههای شغلی را به پایان دوره انتقال دهند و کسی نمیتواند در اجرای این دستورالعمل سلیقهای عمل کند.
وی افزود: واحدهای آسیبدیده فقط از یک اسفند تا 31 اردیبهشتماه مشمول این دستورالعمل میشوند و معوقات قبلی را باید پرداخت کنند، البته مشاغل دیگری هم هستند که در این رستهها نیستند که مقرر شده شناسایی و اعلام گردند.
مونسان عنوان کرد: با توجه به محدودیتهای بسیار، امسال هر واحد تولیدی برای گرفتن منابع مالی باید برنامه ارائه دهد در غیر این صورت پرداخت تسهیلات به آنها امکانپذیر نیست.