امیر داییصراف در گفتوگو با آوایکاشمر افزود: با توجه به اینکه مزیت نسبی کاشمر بهواسطه دشت کمآبی که دارد صنایع آببَر نیست، به همین دلیل باید با رفتن به سمت فنآوریهای نوین در حوزه صنعت و کشاورزی ضمن مصرف آب کمتر، اشتغال بالایی ایجاد نمود.
وی فرتبافی را یکی از مزیتهای شهر کاشمر دانست و تصریح کرد: هنر فرتبافی ضمن داشتن بازار بینالمللی و زودبازده مشتریان خاصی در سطح کشور دارد، همچنین میتوان با سرمایه پائین اشتغال خوبی ایجاد کرد.
فرماندار کاشمر با تأکید بر ایجاد زنجیره صنعت فرتبافی گفت: در سفر رئیسجمهور به خراسانرضوی پیگیریهای بسیاری برای ایجاد زنجیره هنر فرتبافی صورت گرفت که در این رابطه قولهایی نیز داده شد.
وی فرشبافی را از دیگر مزیتهای این منطقه دانست و بیان کرد: نهتنها سالهاست فرش کاشمر یکی از برجستهترین فرشهای کشور است، بلکه در دنیا شناختهشده و به ثبت ملی نیز رسیده است.
داییصراف در همین خصوص مطرح کرد: تاکنون برای رونق فرش دستبافت کاشمر مذاکراتی با یکی از شرکتهای بزرگ انجام شده تا بتواند صنایع پائیندستی فرش را شکل دهد، از طرفی با معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاستجمهوری توافقی صورت گرفته تا زنجیره تولید فرش در منطقه شکل بگیرد تا فرشی بافته شود که نیاز بازار باشد و قالیبافان با قیمت مناسبی بتوانند تولیدات خود را به فروش برسانند.
وی در ادامه با تأکید بر ضرورت توسعه گیاهان دارویی در شهرستان گفت: هرچند پالایشگاه گیاه دارویی را در منطقه داریم، اما هنوز قبل و بعد از زنجیره شکل نگرفته و برای تأمین مواداولیه از تمامی کشور باید خرید خود را انجام دهند، به همین دلیل ضمن اینکه میتوان نیاز اولیه این واحد تولیدی را در منطقه تأمین نمود، زنجیره تولید گیاهان دارویی را میشود در کاشمر تکمیل کرد.
وی همچنین به اهمیت بومگردیها پرداخت و افزود: زیارتی بودن کاشمر موجب شده همهساله پذیرای چندین هزار زائر باشیم، از سویی روستاهای نزدیک به شهر داریم که بهراحتی میتوان با ایجاد بومگردیهای بیشتری در روستاهای مختلف، زائران را در این مکانها اسکان داد و مدت ماندگاری در شهرستان افزایش یابد.
فرماندار کاشمر گفت: تلاش شده کارهایی که در دست اقدام داریم، مبتنی بر یک طرح تجاری باشد و مطالعات، فرصتها، مزیتها، بازاریابی در آن لحاظ شود تا اگر افرادی تمایل به سرمایهگذاری داشتند طرحهای مطالعاتی آماده و مشخص باشد.
داییصراف در ادامه به مشکلاتی که واحدهای تولیدی با بانکها دارند پرداخت و بیان کرد: دولت یک سری تسهیلات برای واحدهای صنعتی تکلیف نموده که پس از بررسیهای لازم توسط کمیته تأمین مالی پرداخت میشود.
وی افزود: تاکنون برای رفع مشکلات برخی واحدهای تولیدی شهرستان با تعدادی از بانکها در سطح استان مذاکراتی داشتهایم، برای واحدهایی هم که تعطیلاند جلساتی با مدیران این واحدها برگزار و مسائل بررسیشده است.
فرماندار کاشمر یادآور شد؛ طی چند روز گذشته در جلسهای که با مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) انجام گرفت، برای تأمین سرمایه در گردش 5 واحد تولیدی صحبتهایی شد که امیدواریم با پیگیریهای مجدانه، به نتیجه برسد.
وی گفت: اگر از سوی بانکها در حق واحدهای تولیدی اجحافی شده باشد، بدونشک پیگیر موضوع خواهم بود، تمام تلاش ما بر این است تا ضمن رفع مشکلات واحدهای تولیدی، میزان اشتغال منطقه نیز افزایش یابد.