در آستانه سومین سال فعالیت مجلس یازدهم، بیش از آنکه فرماندار کاشمر، بهعنوان مدیرکل فنی و حرفهای خراسانرضوی منصوب شود، نشست مشترک حجتالاسلام نیکبین و امیر داییصراف با خبرنگاران بهمنظور تشریح اقدامات انجام شده در منطقه در راستای توسعه و آبادانی شهرستان برگزار شد. در این نشست تعدادی از رؤسای دستگاههای اجرایی جهت پاسخگویی به سئوالات احتمالی اصحاب رسانه حضور داشتند که در نوع خود، کار زیبا و قابلتقدیری در حوزه اطلاعرسانی به مردم بود. این نشست که قریب سهساعت طول کشید، به مسائل مختلفی در حوزه جاده، زیرساختهای توسعه، رونق اقتصادی و… پرداخته شد؛ با هم مشروح این جلسه را میخوانیم.
اتمام پروژه شادمهر به کاشمر تا پایان سال 1403
نماینده مردم شهرستانهای کاشمر، بردسکن، خلیلآباد و کوهسرخ در مجلس شورایاسلامی گفت: از زمان شروع به کارم بهعنوان نماینده مردم منطقه ترشیز تلاش خود را در راستای رفع مشکلات منطقه به کار گرفته و طی این سهسال توانستهام در زمینه جذب اعتبارات، تعیین تکلیف برخی از پروژههای نیمهتمام و شروع پروژههای جدید، توفیقاتی کسب نمایم.
حجتالاسلام جواد نیکبین گفت: طی این سهسال پیگیر مسائل مختلفی در حوزههای متفاوت از جمله بهداشت و درمان، کشاورزی، منابعطبیعی، بنیاد مسکن، کمیته امداد، بهزیستی، آب، برق و گاز و راه منطقه بودهام که برخی به نتیجه رسیده و برخی نیز در دست پیگیری است.
وی با بیان اینکه مهمترین کار انجام شده در حوزه راههای منطقه دسترسی به کریدور و شریانهای اصلی است، اظهار کرد: جاده شادمهر به انابد پروژه مهمی است که از همان ابتدا بهطور ویژه پیگیری شد.
وی با اعلام اینکه حدود 20 سال از طرح مطالعاتی اجرای پروژه جاده شادمهر به کاشمر میگذرد، بیان کرد: تا سهسال گذشته70 تا 80 درصد قطعه اول انجام شده ولی رمپها، نور، گاردیل، خطکشی، شانه خاکی و دوربرگردانهای آن باقیمانده بود که برخی از آنها در حال انجام است.
نماینده مردم ترشیز در مجلس شورایاسلامی گفت: در این مدت پیشرفت قطعه دوم سه درصد و قطعه سوم صفر بود اما طی سهسال گذشته قطعه اول این جاده به طول ۱۵ کیلومتر به اتمام رسیده و قطعه دوم با پیشرفت۴۰ درصدی و قطعه سوم با پیشرفت ۱۸ درصدی توسط دو پیمانکار در حال انجام است و امیدواریم با تخصیص اعتبارات مورد نیاز تا پایان سال ۱۴۰۳ جاده شادمهر به کاشمر به اتمام برسد.
وی خاطر نشان کرد: در سفر ریاستجمهوری، اعتبار این جاده از ۲۸ به حدود ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت و پیشرفت محور در چندماهه اخیر قابلتوجه بوده است.
نیکبین خاطر نشان کرد: هرچند اعتبار اختصاصیافته طی سه سال پرداخت میشود ولی تلاش خود را به کار گرفتهایم؛ پروژه شادمهر به کاشمر تا پایان سال 1403 به پایان برسد.
وی با بیان اینکه در تمامی خراسانرضوی فقط جاده شادمهر به کاشمر و خواف به تربتحیدریه دارای اعتبار ملی است، گفت: با اختصاص ۹۸ میلیارد و 700 میلیون تومان برای جاده بردسکن به سبزوار اکنون روکش آسفالت این جاده در حال انجام است و مهرماه امسال روکش آسفالت تکمیل میشود.
آغاز جابجایی تیرهای برق جاده
خلیلآباد به بردسکن
نماینده مردم ترشیز در مجلس شورایاسلامی در ادامه با بیان اینکه یکی از کارهایی که اشتباه پیگیری و طرحریزی شد، دوبانده کردن جاده خلیلآباد به بردسکن است، به طوری که این جاده بدون طرح و بافاصله از جاده قدیم اجرایی شد؛ اظهار کرد: اگرچه محور نیاز به تأمین حریم دارد، اما خرید زمینها و باغهای مسیر در توان دولت نیست.
نیکبین خاطر نشان کرد: با پیگیریهای صورت گرفته در کمتر از یکسال مجوز ماده 23 پروژه دریافت شد و علیرغم اینکه دولت با اجرایی شدن پروژه جدید مخالفت میکند در سفر معاون وزیر راه به منطقه موافقتهای لازم کسب و این قطعه در قالب جاده شادمهر به انابد گذاشته شد و هماکنون در حال جابجایی تیرهای برق جهت ادامه کار هستند.
باند فرودگاه در مسیر سیلاب
وی در ادامه با بیان اینکه مردم دیار ترشیز از عدم راهاندازی فرودگاه شهید مدرس انتقاد دارند، گفت: متأسفانه طرح تهیهشده برای فرودگاه شهید مدرس در مسیر سیلاب است.
وی با اشاره به اینکه جهت اجرای پروژه فرودگاه باید محل آن جابجا شود، اظهار کرد: باید تلاش کنیم فرودگاه خصوصی این شهر توسط یکی از ارگانهای دولتی خریداری و بهعنوان مرکز آموزش هوایی استفاده شود.
دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان
وی با اشاره به پروژههای حوزه بهداشت و درمان، کشاورزی و منابع طبیعی گفت: هرچند از سالهای گذشته مسئولان شهرستان پیگیر ارتقاء دانشکده پرستاری به دانشگاه علوم پزشکی بودهاند، اما بیش از یک دهه میگذرد که رشتههای دانشکده پرستاری افزایش نداشته است.
نماینده منطقه ترشیز با بیان اینکه اسفندماه پارسال مجوز ارتقاء دانشکده پرستاری به دانشکده علوم پزشکی مصوب شد و طی هفتههای گذشته به شهرستان ابلاغ گردید، تصریح کرد: بهجز کمکهای خیرین، بیش از 11 میلیارد تومان اعتبارات مختلف برای بلوک زایمانی و حوزه بهداشت و درمان این شهرستان جذب شده است.
نیک بین گفت: هرچند پروژه تکمیل شده، اما تاکنون به بهرهبرداری نرسیده تا تجهیزات مورد نیاز آن تأمین شود.
نیکبین از کمبود نیرو در مرکز انتقال خون کاشمر خبر داد و افزود: با پیگیریهای صورت گرفته نیروی موردنیاز از طریق دانشگاه علوم پزشکی تأمین و مشکلاتی که در خصوص ساختمان وجود دارد توسط انتقال خون برطرف خواهد شد، که این موارد پس از ارتقاء دانشکده علوم پزشکی شهرستان به دانشگاه علوم پزشکی راحتتر انجام میشود.
جذب هزار و 420 تن قیر برای پروژهای شهری
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورایاسلامی در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه شهرداریها گفت: توانستیم از 2 هزار تن قیری که اقدامات آن برای شهرداری کاشمر از سالها قبل انجام شده بود هزار و 420 تن آن را جذب کنیم.
نماینده مردم شهرستانهای کاشمر، بردسکن، خلیلآباد و کوهسرخ در مجلس شورایاسلامی گفت: اجرای نهضت آسفالت در کاشمر دستاورد جذب هزار و 420 تن قیر است و با مصوبه مجلس در سال گذشته از محل مالیات بر ارزشافزوده، کمک خوبی به شهرداری شد بهگونهای که ۸۰ میلیارد تومان بودجه برای خرید ماشینآلات و اتوبوس دریافت شد.
کمک به صنایع منطقه
وی در ادامه گفت: طی سهسال اخیر بیش از 15 وزیر، معاون وزیر و مدیران کشوری به منطقه ترشیز سفر کردهاند که ارائه تسهیلات ویژه، اختصاص دو دستگاه آمبولانس و 20 میلیارد تومان اعتبار برای مرکز درمان بستر کوهسرخ و… از جمله دستاورد سفر مسئولان کشوری بوده است.
نیکبین با اشاره به استقرار اداره گمرک در کاشمر، گفت: تمام تلاشمان کمک به صنایع منطقه است تا از تعطیلیشان جلوگیری شود، حتی برای تکمیل این واحدها، مسئولین کشوری و استانی را به منطقه آوردهایم.
تحقق 109.5 درصد اشتغال
فرماندار کاشمر در این نشست صمیمی با خبرنگاران گفت: پارسال تعهد اشتغال شهرستان سه هزار و ۱۴۳ نفر بود که با ثبت سه هزار و ۴۴۹ نفر در سامانه ملی رصد اشتغال کشور ۱۰۹.۵ درصد تحقق یافت.
امیر داییصراف با بیان اینکه در هر روستا، کارگروه اشتغال تشکیل شده است، اظهار کرد: صحبت از اجرای پروژهها ساده است اما برای تصویب و گرفتن مجوز هر پروژهای ماهها تلاش شده است.
وی از موافقتهای انجام شده برای اجرای پروژه نیروگاه 100 مگاواتی خورشیدی با سرمایهگذاری بیش از چهار هزار میلیارد تومان به منطقه؛ تصریح کرد: هرچند پیک مصرف انرژی برق در منطقه حدود 50 مگاوات است با راهاندازی این نیروگاه بیش از دو برابر به ظرفیت برق منطقه اضافه خواهد شد.
فرماندار کاشمر به پیگیریها و مذاکرات صورت گرفته برای صادرات انگور و کشمش منطقه به کشورهای عمان، امارات، الجزایر و پاکستان خبر داد و گفت: بهزودی سومین دفتر استانی گمرک در کاشمر شروع به کار میکند، همچنین زیرساختهای راهاندازی دفتر استاندارد فراهم شده است.
داییصراف از توفیقات به دست آمده در بخشهای کشاورزی، بهداشت و درمان، کمیته امداد، بهزیستی، منابع طبیعی، آب و فاضلاب، صمت، گاز، میراث فرهنگی و… خبر داد و افزود: افزایش بیسابقه اعتبار پروژه محور کاشمر به شادمهر، آمادهسازی پروژه نهضت ملی مسکن، آغاز اقدامات راهاندازی منطقه ویژه اقتصادی، تصفیهخانه فاضلاب شهرک صنعتی، پرداخت 547 میلیارد ریال تسهیلات در حوزههای مختلف کشاورزی از محل اعتبارات سرمایه در گردش، تأمین و توزیع سه هزار تُن انواع کودهای شیمیایی، اصلاح و توسعه 25 هزار متر از شبکه توزیع شهر و روستاهای تحت پوشش آب و فاضلاب، جذب کمکهای مردمی بهصورت نقدی و غیرنقدی به میزان 8 میلیارد تومان در بخش بهداشت و درمان، گازرسانی به مناطق مختلف، آغاز مرمت مدرسه علمیه حاج سلطانالعلماء و… از جمله این دستاوردها بوده است.
تلاش برای رونق اقتصادی
فرماندار کاشمر با اشاره به توسعه بخش دامی شهرستان برابری ظرفیت آن با برخی از استانهای کشور گفت: 1.5 سال قبل ظرفیت جوجه ریزی یکی از بخشهای خصوصی کاشمر 800 هزار قطعه بود که با پیگیریهای صورت گرفته اکنون به یکمیلیون 320 هزار قطعه در هر دوره رسیده است.
فرماندار کاشمر با اشاره به اینکه بهزودی ظرفیت جوجهریزی در کاشمر به 2 میلیون 200 هزار قطعه در دوره خواهد رسید، افزود: برای قنوات کاشمر 10 میلیارد تومان کمک بلاعوض تصویب شده که امیدواریم بهزودی تخصیص یابد.
وی از جذب کمکهای مردمی بهصورت نقدی و غیر نقدی به میزان80 میلیارد ریال خبر داد و عنوان کرد: آغاز ساخت ساختمان چندمنظوره مدیریت بحران در بیمارستان حضرت ابوالفضل(ع) با اعتبار50 میلیاردریال، راهاندازی مرکز درمان ناباروری شهرستان با اعتبار 30 میلیارد ریال، اخذ موافقت اصولی و تهیه طرح جامع بیمارستان حضرت ابوالفضل(ع) و جانمایی توسعه فضاهای موردنیاز توسط شرکت مشاور، افزایش تختهای بیمارستانی از مهمترین دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان است.
دایی صراف با بیان اینکه فاز یک شهرک صنعتی کاشمر با مساحت ۱۰۱ هکتار و ۱۱۱ قرارداد تکمیل شده و صنایع جدید برای استقرار با مشکل مواجه بودند، تصریح کرد: با راهاندازی فاز ۲ شهرک صنعتی به مساحت ۹۵ هکتار قسمت اعظم مشکلات واحدهای جدید مرتفع میشود.
واگذاری طرح آمادهسازی مسکن ملی به شهرداری
امیر داییصراف اظهار کرد: در شهرستان برای هزار و ۱۸۰ نفر قرعهکشی مسکن ملی انجام و برای تأمین زمین اقدامات موردنیاز صورت گرفته است.
فرماندار کاشمر گفت: هماکنون۳۰ واحد مسکن ملی با ۳۵ درصد پیشرفت در حال ساخت است، همچنین 126 واحد در قالب گروههای سه نفره نیز توسط اعضا در حال ساخت بوده و از پیشرفت ۲۵ درصدی برخوردار است.
وی همچنین اظهار کرد: زمین مورد نیاز۷۱۰ واحد مسکن در قالب دو واحدی مهیا شده و پروانه ساخت این واحدها در شهرداری صادر که پس از اقدامات آمادهسازی توسط شهرداری عملیات ساختمانسازی از سوی مردم انجام میگیرد.
داییصراف با اشاره به اینکه هماکنون تسهیلات مسکن از ۳۰۰ به ۵۵۰ میلیون تومان افزایشیافته است، تصریح کرد: این تسهیلات برای دهکهای یک و دو با بازپرداخت ۲۰ ساله و کارمزد دو درصد است.
وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ برنامه اقتصادی شهرستان بر پایه تکمیل زنجیره ارزش تولیدات استراتژیک منطقه دیده شده است، عنوان کرد: کاشمر با تولید ۶۳ هزار و ۳۸۰ تن انگور رتبه سوم تولید انگور آبی استان را دارد.
داییصراف با بیان اینکه حدود ۹۰ درصد قالیبافان شهرستان بهصورت خانگی و باقی بهصورت کارگاهی فعالیت دارند، افزود: برای رونق گردشگری روستایی پنج واحد بومگردی در شهرستان راهاندازی شده است.
فرماندار کاشمر همچنین افزود: شهرستان کاشمر با ۹۰ واحد تولید قارچ و ایجاد زنجیره تولید این محصول میتواند در ایجاد اشتغال سهم بسزایی داشته باشد.
فرماندار کاشمر زنجیره تولیدات گیاهان دارویی و گوشت را از دیگر زنجیرههای شهرستان عنوان کرد و در خصوص منطقه ویژه اقتصادی کاشمر افزود: قانون ایجاد منطقه ویژه اقتصادی کاشمر در سال ۱۳۸۹ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و پیگیریهای لازم برای راهاندازی آن در دست انجام است.
داییصراف تسهیلات پرداختی توسط بانکهای شهرستان از ابتدای ۱۴۰۱ تا پایان آذرماه را ۱۷ هزار میلیارد ریال، تسهیلات ازدواج پرداختی سه هزار میلیارد ریال و تسهیلات فرزندآوری را ۹۶۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: پارسال تسهیلات تبصره ۱۶ جمعاً ۱۷۵ میلیارد تومان بود که ۱۰۰ درصد آن توسط کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد برکت و سایر دستگاهها به بانکها معرفی و تاکنون ۷۵ درصد آن پرداخت شده است.
فرماندار کاشمر با بیان اینکه سه واحد راکد دامداری و یک واحد راکد شنشویی با پرداخت تسهیلات فعال شدهاند، گفت: صدور ۳۴ فقره مجوز تأسیس واحد صنعتی، ۱۸ واحد گلخانهای، ۲۴ فقره مشاغل خانگی، یک واحد دانشبنیان و ۸۹۶ پروانه کسب از دیگر اقدامات سال ۱۴۰۱ در بخش صنعت، معدن و تجارت است.