رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر گفت: اکنون بالغ بر40 مرکز عرضه پلاستیک و ظروف پلاستیکی در این شهر فعال هستند و این موجب شده در سال حدود 160 تن پلاستیک و ظروف پلاستیکی غیرقابل تجزیه در طبیعت رها شوند.
مهدی جمعهپور با بیان اینکه برای راحتی در بسیاری از مهمانیها از سفرههای یکبار مصرف استفاده میشود در صورتی که نمیدانیم چه بلایی سر طبیعت میآورند؛ اظهار داشت: اکنون روزانه بالغ بر ۸۳ تن زباله در کاشمر تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه انسانها برای تامین نیازهای خود فشارهای بسیاری برروی منابع طبیعی آوردهاند، این فشارها را برای زیادهخواهی، افزایش رفاه، تامین نیازهای اولیه و… دانست و گفت: رفتار انسانها با طبیعت موجب شده منابع آبی در وضعیت قرمز قرار داشته باشد و انسان با انبوهی از معضلات زیست محیطی مواجه باشد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر افزود: پدیده گردوغبار، گرم شدن زمین، جنگلزدایی، آلودگی هوا، بیابانزایی، افزایش زبالهها، نابودی گونههای گیاهی و جانوری، افزایش سموم، افتکشها، نابودی ژنتیکی، افزایش ناراحتی و عصبی جامعه از مشکلات زیست محیطی است.
وی ادامه داد: به رغم اینکه برای تشکیل ۲.۵ سانتیمتر خاک بین۲۰۰ تا هزار سال زمان نیاز دارد حال زبالههایی در آن رها میکنیم که برای تجزیهشان ۲۰۰ تا۱۰ هزار سال زمان نیاز است.
وی همچنین گفت: هرچند برای تامین نیاز غذایی هر نفر به نیم هکتار زمین نیاز است، اما اکنون به ۱۴ صدم کاهش یافته و این نشان میدهد چه قدر نسبت به خاک بیاعتنا شدهایم.
- منبع خبر : صدای خاوران