ایمان باباییان به آوایکاشمر گفت: وقتی زمین و اقیانوسها گرم شود فرآیند تبخیر تبدیل به ابر، بارش، روان آب و جریان رودخانهها میشود و این چرخه همچنان سریع و بارشها رگباری و سیلآساتر میشوند.
وی تغییر اقلیم را در سیلهای اخیر تأثیرگذار دانست و گفت: متأسفانه 85 درصد منابع آبی تجدید پذیر را از دست دادهایم، و این منابع برگشتپذیر نیستند حتی وقتی هوا گرمتر شود برخی اکوسیستمها از بین رفته و برگشتپذیر نیستند.
بابائیان با اعلام اینکه در سال 84 پیشنگری بارشهای سیلآسای امسال را داشتهایم، عنوان کرد: در آینده هم تا وقتیکه گرمایش جهانی باشد رخدادهای حدی و سیلآسا و پدیدههای غیرطبیعی را خواهیم داشت.
وی عنوان کرد: در عرضهای میانی غرب آسیا، تمامی کشور از جمله خراسانرضوی رخدادهای حدی، کاهش بارش و افزایش دما را در آینده خواهیم داشت بهطوریکه بیشترین اثرات تغییر اقلیم در رتبه اول مربوط به منطقه زاگرس و در رتبه دوم شمال غرب و شمال شرق است که شامل خراسانرضوی میشود.
رئیس پژوهشکده ملی اقلیمشناسی با اعلام اینکه خراسانرضوی رتبه دوم را از نظر آسیبپذیری اقلیمی خواهد داشت، افزود: بر اساس پیشبینیهای انجام شده در دهههای اخیر نه تنها کشور بلکه کره زمین در اثر گرمایش زمین دچار تغییر اقلیم شده و دمای کره زمین افزایش قابلتوجهی داشته است.