علیرضا طاهری در گفتوگویی افزود: با این سرعتی که پروژه انتقال آب از دریا پیش میرود، امیدوارم طی چهارسال آینده آب شیرین شده دریا را در قسمتهای شرقی کشور از جمله خراسانرضوی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه پروژه اکنون حدود 7 تا 8 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: در فاز اول برای خراسانرضوی حدود120 میلیون مترمکعب و خراسانجنوبی حدود60 میلیون مترمکعب پیشبینی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانرضوی تصریح کرد: مسیرسازیها از ملکآباد به تربتحیدریه انجام شده و در سایر قسمتها نیز بخشهای عمدهای انجام و بخشی از موجشکنها در چابهار ساخته و تولید لوله آغازشده است.
طاهری در ادامه گفت: در خراسانرضوی 37 دشت داریم که از این تعداد 34 دشت ممنوعه بوده و از این 34 دشت 15دشت آن نیز ممنوعه بحرانی هستند.
وی بیان کرد: میزان برداشتی که طی 50 تا 60 سال داشتهایم از میزانی که طبیعت میتوانسته این دشت را دوباره احیا کند بیشتر بوده، بهنوعی که دچار مخاطراتی مانند نشست زمین و خالی شدن سفرههای زیرزمینی شدیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانرضوی صرفهجویی و مصرف متناسب و آوردن آب از دیگر حوزهها را از جمله راهکارها دانست و گفت: در حال حاضر در خراسانرضوی میانگین درازمدت کسری مخزن 1028 میلیون مترمکعب و در سال آبی 99-400 حدود 880 میلیون مترمکعب کسری مخزن در کل استان داریم که عمده آن در مشهد است.
طاهری با اظهار تأسف از اینکه از سال 92 تاکنون 15 هزار حلقه چاه غیرمجاز را مسدود نمودهایم، افزود: پیشبینی میشود هنوز حدود 5 هزار چاه غیرمجاز داشته باشیم.