شهيد و شهادت يک حقيقت تاريخي و ديني است که ميبايست اين حقيقت را در درون جامعه زنده نگه داشت؛ از آنجا که امنيت و آرامش کنوني کشور مرهون خون پاک شهداست به همين دلیل برگزاري کنگره شهدا يک فرصت طلايي براي اداي دين به روح بلند و رفيع اين بزرگمردان ميباشد که جان در طبق اخلاص نهادند تا ملت مسلمان ايران براي هميشه پرچمدار نهضتهاي اسلامي، آزاديخواهي و عدالتطلبي بماند.
برگزاري کنگره شهدا اقدامي در راستاي عمقبخشي به ترويج فرهنگ ايثار و شهادت و بهترين ابزاري است که با آن ميتوان فرهنگ ايثار و مقاومت را به نسلهاي امروز انتقال داد. اين رويداد بزرگ، همبستگي گروهها و دستگاههاي مختلف را نيز ايجاد ميکند.
اما فرق است بين کنگره شهدا با يادواره شهداء و تأکيد مقام معظمرهبري مبني بر اينکه «دقت کنيد کنگرهها تبديل به مجلس ختم باشکوه نشود»، تکليفي است براي مسئولان و دستاندرکاران برگزاري کنگره شهدا تا آنچه برگزار ميشود يک کار فرهنگي بزرگ و عميق باشد با دستاوردهاي فراوان براي مردم شهيد پرور، مومن و انقلابي ترشیز که در طول هشتسال دفاع مقدس با رشادت و شجاعتهاي خود صحنههاي بيبدليلي خلق کردند.
حال که بعد از گذشت چهل و پنج سال از آغاز جنگ تحميلي، فرصتي براي پرداخت به نقش رزمندگان و ايثارگران منطقه در دفاع مقدس و شناساندن شهداء، اين ستارههاي بيبديل هدايت براي نسل جديد فراهم شده است، اميدواريم به ياري حق و با درايت مسئولين امر، با فراخوان از تمامی پيشکسوتان و هنرمندان، خبرنگاران و رسانههای منطقه از اين موهبت الهي به نحو شايسته بهرهبرداري گردد.
مسلما صرف سرمایهگذاری میلیاردی در بخش نمایش و دیوارنویسی و نقاشی چهره شهدا هرچند لازم است اما کافی نیست و نبايد صرفاً ظاهري و تشريفاتي باشد، بايد اين رويداد اثري واقعي و ملموس در جامعه بگذارد و منشأ تحول شود.
کنگره شهداي منطقه ترشیز نبايد يک مراسم نمادين باشد، بلکه بايد بر جامعه تأثير ملموس بر جای بگذارد و رويدادی ماندگار در سه سطح فرهنگی، اجتماعی و معنوی باشد. اميدواریم با همراهی نهادهای فرهنگی و اجرايی، اين اتفاق رقم بخورد و اين کنگره مهم به الگويی استانی بدل شود.