این کتاب در 6 بخش و با استناد به آثار و افکار شش فیلسوف مطرح (سقراط، اپیکور، سنکا، مونتنی، شوپنهاور و نیچه) راهحلهایی جهت مشکلات روزمره بشر امروزی ارائه میکند با خواندن این کتاب از سقراط میآموزیم که عدم محبوبیت را نادیده انگاریم، سنکا به ما کمک میکند تا بر احساس یأس و ناامیدی غلبه کنیم، اپیکور بیپولیها را چاره میکند، مونتنی راهنمای مناسبی برای درمان ناکارآیی ماست، عشاق دلشکسته میتوانند با خواندن آثار شوپنهاور تسلی خاطر یابند و کسانی که در زندگی با سختیهای زیادی روبرو هستند با نیچه همزاد پنداری خواهند کرد.
معدودی از فلاسفه به احساس بدبختی و فلاکت، حس ظن داشتهاند بهطور سنتی زندگی خردمندانه با کوششی برای کاهش رنج، اضطراب، ناامیدی، عصبانیت، تحقیر خود و شکست عاطفی لازم شمرده است. فدریش نیچه اشاره کرد که اکثر فلاسفه همواره احمق و بیخاصیت بودهاند او در پاییز 1888 با اندکی پریشانی گفت: سرنوشت من این است که نخستین انسان شریف باشم سخت بیمناکم که روزی مرا مقدس بنامند و این تاریخ را حدود طلوع هزاره سوم میدانست.
«بگذارید فرض کنیم که مردم حدود سال 2000 اجازه خواهند یافت آثار مرا بخوانند.» او مطمئن بود مردم از آثارش لذت خواهند برد.
به نظر میآید به دست گرفتن یکی از کتابهای من از نادرترین امتیازاتی است که فرد میتواند به خود عطا کند حتی تصور میکنم چنین شخصی در حین انجام دادن این کار کفشهای خود را چیزی از پوتین نمیگویم، از پا در میآورد.
وجه تمایز نیچه، چهرهای تنها در میان احمقها و بیخاصیتها این بود که وی دریافته بود کسانی که خواهان احساس رضایت خاطر هستند باید از هرگونه سختی استقبال کنند.
(از متن کتاب)
تسلیبخشهای فلسفه یکی از آخرین آثار آلن دوباتن است که تاکنون بیش از دویست هزار نسخه از آن در سراسر جهان به فروش رفته است. خواندن آن را به اهالی فرهیخته دیارمان توصیه میکنیم.