شهردار کاشمر گفت: بافت فرسوده شهر در حال تحول بزرگی است.
مهندس اصغر کوهسرخی اظهار کرد: شهر کاشمر در بافتهای فرسوده دارای منطقههای مختلفی است و از سویی با توجه به توسعه شهر به سمت شمال و غرب این بافتها با کمبود امکانات شهری مواجه بوده است.
وی خاطر نشان کرد: در این راستا شهرداری کاشمر تلاش کرده است تا با برنامهها و اقدامات خود، نهتنها مشکلات موجود را کاهش داده، بلکه عدالت اجتماعی و نشاط را در محلات مختلف شهر گسترش دهد.
وی با تأکید بر اینکه یکی از کلیدواژههای اصلی در برنامههای شهرداری کاشمر، «عدالت اجتماعی» و یکی از اولویتهای اصلی شهرداری، ارائه خدمات عمرانی و توسعهای در سطح محلات است، خاطر نشان کرد: تلاش شده با تعریف چندین پروژه در محلات، بهترین خدمات را برای مردم عزیزمان فراهم کنیم و پویایی، نشاط و شادابی را برای شهروندان به ارمغان آوریم.
شهردار کاشمر با بیان اینکه این تلاشها بهویژه در محلات کمبرخوردار و بافتهای فرسوده مشهود است، گفت: شهرداری کاشمر با برنامهریزیهای دقیق و هدفمند، به دنبال کاهش نابرابریهای اجتماعی و ایجاد فرصتهای برابر برای تمامی شهروندان است.
شهردار کاشمر در این زمینه گفت: تمامی تلاش خود را به کار گرفتهایم تا همه شهروندان، بدون توجه به محل زندگیشان، از خدمات مناسب و باکیفیت برخوردار شوند.
کوهسرخی افزود: شهرداری کاشمر بهمنظور بهبود وضعیت بافتهای فرسوده، اقداماتی را آغاز کرده است یکی از این اقدامات، فعال شدن کمیسیون بند 14 ماده 55 قانون شهرداری مربوط به خانههای در معرض خطر است.
مهندس کوهسرخی در این خصوص اظهار کرد: این کمیسیون باهدف ایجاد رضایتمندی و توسعه خدمات به ساکنان مناطق فرسوده فعال شده است.
وی با بیان اینکه شناسایی و تخریب منازل در معرض خطر از فعالیتهای کمیسیون بند 14 ماده 55 قانون شهرداری با همراهی نماینده قضایی دادگستری در حال فعالیت است، گفت: گرچه قبل از زلزله سال گذشته پروندههای زیادی در این زمینه برای اقدام قانونی تکمیل شده بود ولی پس از زلزله 200 منزل در معرض خطر و از ابتدای سال جاری 25 مورد دیگر نیز تخریب شده است.
کوهسرخی این تخریبها را بهمنظور ایمنسازی شهروندان و جلوگیری از بروز حوادث ناگوار دانست و افزود: یکی از مشکلات اصلی در بافتهای فرسوده، معابر تنگ و ناهموار است که شهرداری باهدف بهبود وضعیت معابر، اقدام به نوسازی و بازگشایی آنها با همکاری شهروندان نموده است؛ با این بازگشایی معابر و نوسازی آنها خدمات بهتری به مردم ارائه خواهیم داد.
وی با اشاره به اینکه عملیات جدولگذاری، خاکبرداری، تسطیح و آسفالت از جمله اقداماتی هستند که در این راستا انجام میشود، تصریح کرد: این اقدامات بهمنظور ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان و تسهیل تردد در معابر شهری انجام میشود، ما باید به دنبال ایجاد فضایی امن و مناسب برای تردد شهروندان باشیم.
شهردار کاشمر یکی از اهداف بلندمدت را تبدیل کاشمر به زیباترین شهر برای مردم دانست و اظهار کرد: از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب، بهویژه در محلات کم برخوردار، فعالیتهای عمرانی در حال انجام است؛ این اقدامات شامل توسعه فضای سبز و زیباسازی فضاهای عمومی میباشد.
شهردار کاشمر همچنین با اشاره به اینکه در بازسازی بافت فرسوده وجود زیرساختهای آب، برق و گاز به نوسازی محلات سرعت بخشیده میشود، گفت: با توجه به وجود این زیرساختها، شهروندان با امکانات بهتری در این مناطق ساختوساز خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه تمامی فعالیتها در راستای نوسازی بافت فرسوده در قالب ستاد بازآفرینی انجام میگیرد، بیان کرد: هدف این ستاد، نوسازی بافت فرسوده است و مالکین میتوانند با توافقاتی که با شهرداری انجام میدهند، در قالب طرحهای تشویقی از تسهیلات برای نوسازی واحدهای مسکونی بهرهمند شوند.
شهردار کاشمر افزود: این ستاد بهمنظور ساماندهی و مدیریت بهینه نوسازی بافتهای فرسوده فعالیت دارد؛ این اقدامات نهتنها به بهبود وضعیت سکونت در این مناطق کمک میکند، بلکه به ایجاد فرصتهای شغلی جدید و افزایش کیفیت زندگی شهروندان نیز منجر میشود.
کوهسرخی ادامه داد: در همین زمینه شهرداری کاشمر، ارائه طرح تشویقی نوسازی برای360 هکتار از بافت فرسوده و ناکارآمد این شهر را به شهروندان ارائه داده است؛ این بستههای تشویقی شامل تسهیلات مختلفی است که به ساکنان این مناطق کمک میکند تا بتوانند با ساختوساز جدید، ارزشافزوده برای داراییهای خود ایجاد کرده و کیفیت فضای سکونت را افزایش دهند.
وی به ویژگیهای این بستههای تشویقی اشاره کرد و گفت: این بستهها با توجه به شرایط خاص هر محله طراحیشدهاند و فرصتهای ویژهای را برای ساکنین و مالکان این مناطق فراهم کرده است که شاهد جهشی در نوسازی بافتهای فرسوده هستیم.
شهردار کاشمر یکی از نکات مثبت طرح تشویقی نوسازی را صدور پروانه ساختمانی حتی برای زمینهای 75 مترمربعی دانست و بیان کرد: برای اولین بار، واحدهای مسکونی با مساحت 75 مترمربع که امکان تجمیع ندارند، میتوانند در بعضی مناطق پروانه ساختمانی دریافت کنند.
وی اظهار کرد: این اقدام بهویژه برای ساکنان مناطق کم برخوردار که به دلیل محدودیتهای موجود از دریافت پروانه ساختمانی محروم بودند، یک فرصت جدید به شمار میآید.
شهردار کاشمر در ادامه به محلات مشمول این طرح اشاره کرد و گفت: محلات مشمول طرح در دو پهنه A و B دیده شدهاند که پهنه A برابر با 340 هکتار و پهنه B برابر با 20 هکتار است. گروه A شامل مناطق نیلوفر، نرگس، نسیم، نقابی، سیدی، نیازمند، حسینآباد، 15خرداد، قسمتهایی از خیابان امام خمینی، فاطمیه، باقری و 17 شهریور است و گروه B مربوط به خیابان رازی میشود.
وی گفت: شهرداری کاشمر با برنامهریزی دقیق و اجرای طرحهای مؤثر در راستای نوسازی بافتهای فرسوده و افزایش کیفیت زندگی شهروندان، به دنبال تحقق اهداف خود است؛ این اقدامات نهتنها به بهبود وضعیت محلات کمک میکند، بلکه به ایجاد فضایی مناسب و پایدار برای زندگی شهروندان نیز منجر خواهد شد.
کوهسرخی بیان کرد: امیدواریم که با ادامه این روند، کاشمر بهعنوان نمونهای از عدالت اجتماعی و توسعه پایدار در کشور شناخته شود و شهروندان محلات کم برخوردار بتوانند با نوسازی بافت فرسوده در این امر شهرداری را یاری کنند.