• امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 23 December - 2024
پارس وی دی اس
97

اَینَ الرجبیون

  • کد خبر : 6367
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۸:۳۸
اَینَ الرجبیون
ماه شریف رجب، ماه هفتم از دوازده ماه هجری قمری است و چهارمین ماه از ماهای حرام و از روزگار حضرت نوح(ع) بهترین ماه‌ها بوده است زیرا در آن معجزه بزرگ آن حضرت صورت گرفت که همراه مؤمنان سوار بر کشتی شد و نجات یافت و دشمنان ایشان با طوفان هلاک شدند.

يَا مَنْ أَرْجُوهُ لِكُلِّ خَيْرٍ، وَآمَنُ سَخَطَهُ عِنْدَ كُلِّ شَرٍّ، يَا مَنْ يُعْطِى الْكَثِيرَ بِالْقَلِيلِ، يَا مَنْ يُعْطِى مَنْ سَأَلَهُ، يَا مَنْ يُعْطِى مَنْ لَمْ يَسْأَلْهُ وَمَنْ لَمْ يَعْرِفْهُ تَحَنُّناً مِنْهُ وَرَحْمَةً، أَعْطِنِى بِمَسْأَلَتِى إِيَّاكَ جَمِيعَ خَيْرِ الدُّنْيا وَجَمِيعَ خَيْرِ الْآخِرَةِ، وَاصْرِفْ عَنِّى بِمَسْأَلَتِى إِيَّاكَ جَمِيعَ شَرِّ الدُّنْيا وَشَرِّ الْآخِرَةِ، فَإِنَّهُ غَيْرُ مَنْقُوصٍ مَا أَعْطَيْتَ، وَزِدْنِى مِنْ فَضْلِكَ يَا كَرِيمُ. يَا ذَا الْجَلالِ وَالْإِكْرامِ، يَا ذَا النَّعْماءِ وَالْجُودِ، يَا ذَا الْمَنِّ وَالطَّوْلِ، حَرِّمْ شَيْبَتِي عَلَى النَّارِ.

این دعا را امام صادق(ع) سفارش نمودند که در ماه رجب بخوانیم (گرچه همیشه و همه‌جا می‌توان این دعا را خواند) و محتوای این دعا در طلب همه خوبی‌های دنیا و آخرت و بازداشتن همه شرهای دنیا و آخرت از انسان است.

ماه شریف رجب، ماه هفتم از دوازده ماه هجری قمری است و چهارمین ماه از ماهای حرام و از روزگار حضرت نوح(ع) بهترین ماه‌ها بوده است زیرا در آن معجزه بزرگ آن حضرت صورت گرفت که همراه مؤمنان سوار بر کشتی شد و نجات یافت و دشمنان ایشان با طوفان هلاک شدند.

امام صادق(ع) فرمودند: نوح در اول رجب بر کشتی سوار شد و به آنان که همراهش بودند، فرمان داد؛ آن روز را روزه بگیرند و فرمود: «هرکس آن روز را روزه بگیرد آتش به‌اندازه مسیر یک سال از او فاصله می‌گیرد و هرکس هفت روز، روزه بگیرد درهای دوزخ بر او بسته می‌شود و هرکس بیفزاید خداوند بر عمرش بیفزاید.»

حضرت علی(ع) فرمودند: هرکس از ماه رجب یک روز از اول یا وسط یا آخر آن روزه بگیرد، گناهان گذشته و آینده او آمرزیده می‌شود.

امام صادق(ع) فرمودند: هرکس روز پنجشنبه و جمعه و شنبه از ماه رجب را روزه بگیرد خداوند برایش ثواب900 سال عبادت نویسد.

رسول اکرم(ص) فرمودند: کسی که در یک‌شب از ماه رجب دو رکعت نماز به صد قل هو الله بخواند یعنی در هر رکعت پنجاه قل هوالله گوید صدسال در راه خدا روزه گرفته و حق‌تعالی در بهشت صد قصر به او مرحمت فرماید در کنار قصر پیغمبران.

انسان گاهی نسبت به فرصتی ارزشمند و یا موقعیتی بی‌نظیر، بی‌توجهی و غفلت می‌نماید. بدان جهت که شناختی از آن نداشته و در نتیجه فرصتی استثنایی و بهره‌ای وافر را از دست می‌دهد که هرگز در تمام عمر قابل جبران نیست.

بی‌شک ماه رجب یکی از مصادیق بارز این موقعیت بسیار مهم و پرفضیلت است که برای بهره‌گیری لازم از این فرصت طلایی ابتدا باید معرفت خود را نسبت به این ماه عظیم افزایش دهیم و در این مسیر قطعاً کلام نورانی اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) راهگشاست.

ابن‏عباس نقل می‌کند؛ هرگاه ماه رجب می‌آمد، رسول خدا(ص) می‌فرمودند: ای مسلمانان، ماه بسیار بزرگ و بابرکتی بر شما سایه افکنده و آن ماه رجب است که در آن رحمت خدا بر کسی که خدا را عبادت کند؛ فرو می‌ریزد.

آگاه باشید که در ماه رجب، شبی است که هرکه در آن خواب را بر خود حرام کند و به عبادت خدا بپردازد؛ خدا بدنش را بر آتش حرام می‌کند و هفتاد هزار ملک با او مصافحه می‌کنند و برایش تا ماه رجب سال آینده طلب مغفرت می‌نماید.

علما در رابطه با شب مذکور چهار احتمال داده‌اند: شب اول ماه رجب ـ اولین شب جمعه رجب لیله‏ الرغائب ـ شب نیمه ماه رجب ـ شب 27 ماه رجب.

در روایت دیگر آمده که روزی با رسول خدا(ص) از قبرستان می‌گذشتیم که ناگهان حضرت ایستادند و به‌شدت گریه کردند که ما هم به گریه افتادیم آنگاه فرمود صدای ناله اهل عذاب را شنیدم و بر آن‌ها رحم کرده و دعا کردم و خداوند عذاب آن‌ها را تخفیف داد.

سپس فرمودند: اگر کسانی که در این قبرستان در عذابند، یک روز از ماه رجب را روزه گرفته بودند و یک‌شب را تا به صبح قیام کرده بودند و به عبادت می‌پرداختند؛ امروز در قبرستان عذاب نمی‌شدند.

امیرالمؤمنین(ع) نیز در ثواب اعمال این ماه فرمودند؛ هرکس در ماه رجب صدقه بدهد؛ خداوند روز قیامت در بهشت او را به ثوابی گرامی می‌دارد که هیچ چشمی ندیده و هیچ گوشی نشنیده و به خاطر هیچ بشری خطور نکرده است.

آنچه گذشت تنها بخشی از فضائل این ماه بزرگ و ثواب عظیم اعمال در آن است. اما شاید پرسشی در ذهن برخی از عزیزان ایجاد شده باشد که چگونه ممکن است در برابر اعمال ناچیز و اندک ما در این ماه این‌همه ثواب و پاداش داده شود؟

در پاسخ این سؤال باید بدانیم؛ اولاً این پاداش عظیم متناسب با مقام کبریایی حضرت حق و جود و بخشش بی‌کران و بی‌انتهای اوست که در برابر اندکی عمل خیر، پاداش فراوان و دائمی عطا فرماید.

ثانیاً این‌گونه نیست که به‌صرف انجام دادن عملی پرفضیلت، همه گناهان ما بخشیده شود و ما وارد بهشت شویم زیرا همان‌گونه که در روایات آمده در حق‌الناس باید حقوق دیگران را جبران و پرداخت کرد و در حق‌الله نیز می‌بایست اعمال فوت‌شده مانند قضای نماز و روزه را به جا آورد و حقوق الهی مانند خمس و زکات را پرداخت نمود و ثالثاً درست است که برخی از اعمال ما ثواب بسیار عظیم دارد اما نباید فراموش کنیم که طبق روایات برخی از گناهان مانند آتش عمل کرده و چه‌بسا تمامی کارهای خیر و ثواب ما را در طرفه‌العینی نابود سازند. لذا بدون‏شک بهره کامل از ثواب این ایام از آن‌کسانی است که با اجتناب از گناه و با توبه به درگاه الهی و جبران حق‌الناس و حق‌الله فرصت بی‌بدیل ماه بزرگ رجب را غنیمت می‌شمارند.

 

لینک کوتاه : https://sedayekhavaran.ir/?p=6367
  • نویسنده : مرتضی رضایی ‏تربقان
  • منبع : صدای خاوران
پارس وی دی اس

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.