بر اساس آنچه گفته میشود، حدود 40 سال قبل اولین بیمارستان شهرستان بردسکن با نام ولیعصر(عج) با 32 تخت توسط مردم و بدون نظارت لازم احداث شده و بهمرور زمان با احداث فضاهای موجود این بیمارستان به 110 تختخواب افزایش یافته است. اما آنچه مدتهاست؛ مورد انتقاد و اعتراض مسئولان و مردم این شهرستان قرارگرفته اینکه امکانات، تجهیزات، تعداد نیروها و حتی میزان پذیرش بیماران در این بیمارستان بهتناسب رشد جمعیت افزایش نیافته و هر بار که فردی نیاز به مراجعه به بیمارستان دارد، با مشکلات بسیاری مواجه است و گاه حتی برای بهرهگیری از خدمات بهتر، باید رنج رفتن به کاشمر را هم تحمل کند. فرسودگی و نبودِ تجهیزات بهروز و عدم برخورداری از پزشکان متخصص ازجمله مشکلات این بیمارستان قدیمی در این شهرستان 80 هزارنفری است.
امامجمعه بردسکن در همین خصوص گفت: طی 11 سال گذشته که من به بردسکن آمدهام تاکنون دو وزیر بهداشت و درمان به این شهرستان آمدهاند، سه ماه قبل هم رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در شهرستان حضور داشتند و برای رفع مشکلات بیمارستان این شهرستان قولهایی دادهاند اما تاکنون هیچکدام از آنها عملی نشده است.
حجتالاسلام علیاصغر امینی افزود: بیمارستان شهرستان بردسکن از 40 سال قبل زمانی که شهرستان30 هزار نفر جمعیت داشت ساختهشده درصورتیکه امروز بیش از 80 هزار نفر جمعیت دارد.
وی با بیان اینکه بیمارستان ولیعصر(عج) بردسكن بهعنوان تنها بيمارستان اين شهر، با مشكلات بسياری روبروست، اظهار کرد: مشکل امروز در بردسکن، فرسودگی شدید ساختمان بیمارستان است ، هشتاد هزار نفر جمعیت این شهرستان به لحاظ دسترسی به امکانات درمانی مناسب در تنگنا هستند و تقاضا دارند مشکل بیمارستان چه با ساخت ساختمان جدید و چه با بازسازی بیمارستان فعلی حل شود.
وی با بیان اینکه احداث بیمارستان170 تختخوابی از نیازهای مردم این منطقه است، ادامه داد: هرچند در دولت قبل مقررشده بود 6 تخت آیسییو به این شهرستان تحویل داده شود اما در این دولت فقط چهارتخت تاکنون تحویلشده، همچنین علیرغم اینکه دستگاه رادیولوژی تحویل بیمارستان بردسکن شده اما دو قطعه اصلی آن همراهش نیست و عملاً همانند لامپ مهتابی سوختهای میماند که هیچ استفادهای از آن نمیشود. نمیدانم این قطعات برداشتهشده، بهجای دیگری فروختهشده، گمشده و یا از اول نداشته است.
امینی با انتقاد از اینکه دستگاه رادیولوژی بیمارستان بردسکن از 15 دیماه خراب است و مردم سختیها و مشکلات بسیاری دارند، در خصوص وضعیت دستگاه سونوگرافی گفت: هرچند برای تأمین این دستگاه قولهایی داده شد اما تحقق نیافت و در نهایت دستگاهی از یکی از شهرهای مجاور استقراض شد، که فقط نیاز بیمارستان را جواب میدهد و پاسخگوی مراجعین غیر بستری نیست.
وی از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد خواست؛ به شهرستان بردسکن که از مرکز استان ۳۰۰ کیلومتر فاصله دارد توجه ویژهای داشته باشند تا مردم برای درمان خود به شهرستانهای دیگر عزیمت نکنند.
امامجمعه بردسکن عنوان کرد: تاکنون مردم بردسکن ثمرهای در بخشهای درمان ندیدهاند، اگر دولت میخواهد اعتماد از دست رفته را برگرداند با قول و عمل امکانپذیر خواهد بود نه اینکه فقط وعدههای بلامحل بدهند.
ساختمانهایی که با پینهکاری سر پا ماندهاند
هرچند یکی از مهمترین سیاستهای تمامی دولتها توجه به مناطق محرومتر بوده و همچنان با همین شعار بهخصوص در حوزه بهداشت و درمان با مردم صحبت میکنند، اما وقتی پای عمل میرسد چیز دیگری دیده میشود و میبینیم علیرغم تمامی وعدهها، همچنان کمبودها رنجآور هستند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان بردسکن در همین خصوص از فرسوده بودن آمبولانسهای شهرستان خبر داد و گفت: هرچند متخصص چشم در بردسکن مستقرشده اما هیچ دستگاه چشمپزشکی نداریم، هماکنون نیازمند دستگاههایی مانند اسليت لمپ هستیم.
محمدرضا رضانژاد با بیان اینکه یک پزشک ارتوپد در بردسکن فعالیت دارد اما به دلیل کمبود تجهیزات، خدمات بسیار کمی ارائه میشود، به تک بودن برخی از تخصصها و کمبود تجهیزات در تنها بیمارستان بردسکن اشاره کرد و افزود: چهار مرکز بهداشتی درمانی در انابد، شهرآباد، بابالحکم و مرکز طالقانی بسیار فرسوده هستند و پینه کاری شدهاند و دیگر تعمیر و مرمت آنها مقدور نیست.
رئیس شبکه بهداشت و درمان بردسکن همچنین افزود: از 15 سال قبل مسئولان شهرستان پیگیریهای بسیاری برای احداث بیمارستان جایگزین کردند تا به قانون بودجه رسید و در قانون بودجه 1400 برای آن اعتبار گذاشتند ولی در بودجه 1401 حذف شده لذا از مسئولان درخواست داریم برای بیمارستان بردسکن اعتبار دیده شود.
سیاست دولت بر احداث پروژه جدید نیست
علیرغم اینکه بردسکن در مسیر چندین استان کشور قرار گرفته و بهنوعی دروازه خراسانرضوی محسوب میشود و باید تنها بیمارستان آن از هر لحاظ مجهز باشد اما اکنون اعلام میشود؛ مردم به دلیل کمبود پزشک متخصص و امکانات و تجهیزات به شهرهای همجوار باید عزیمت کنند.
نماینده مردم بردسکن در مجلس شورایاسلامی گفت: علیرغم اینکه پارسال پیگیر ماده 23 بیمارستان شدیم و تقریباً همه کارها انجام شد اما سیاستهای دولت جدید مبنی بر این است پروژه جدید به دلیل هزینه بالا، نباید انجام شود.
حجتالاسلام جواد نیکبین با اشاره به اینکه بیمارستانهای نیمهتمام بسیاری در کشور داریم که ابتدا باید آنها تکمیل شوند، تصریح کرد: مراکز مختلف بهداشتی درمانی در شهرستان بردسکن در خصوص تأمین پزشک، امکانات و تجهیزات نیازمند توجه هستند.
بردسکن، محروم از امکانات و تجهیزات لازم در حوزه بهداشت و درمان
فرماندار بردسکن هم در این خصوص گفت: متأسفانه شهرستان بردسکن از لحاظ امکانات و تجهیزات لازم در حوزه بهداشت و درمان محروم است.
علی دهقانزاده وضعیت فضای فیزیکی بیمارستان و تجهیزات پزشکی و کمبود متخصص را از مهمترین مشکلات حوزه بهداشت و درمان عنوان کرد و مطرح کرد: امکانات و پزشک متخصص باید باهم باشند اینکه هر کدامشان در شهرستان نباشد مشکلاتی به وجود میآید.
شهرستان بردسکن در سال 74 به شهرستان ارتقاء یافت و اکنون باوجود 300 پارچه آبادی و روستا و جمعیتی بالغبر80 هزار نفر همچنان با نبود امکانات پزشکی و نیروهای متخصص مواجه است.
بردسکن در حوزه بهداشت و درمان با مشکلات بسیاری مواجه است که کمبود امکانات درمانی از جمله مهمترین مشکلات مردم، در حوزه بهداشت و درمان است.
بیمارستان ولیعصر(عج) بردسکن نهتنها به جمعیت 80 هزارنفری منطقه خدمات میدهد، بلکه بیمارانی از شهرهای اطراف از جمله سبزوار، عشقآباد طبس و بسیاری شهرهای دیگر نیز به آن مراجعه میکنند که این نیز توجه به مسائل حوزه بهداشت و درمان بردسکن را دوچندان میکند. بهویژه آنکه ساکنین این شهرستان سالهاست برای انجام برخی امور درمانی مجبورند به مرکز استان یا سایر شهرهای اطراف سفر کنند و میطلبد دولت سیزدهم که با شعار توجه به مناطق محروم به روی کار آمد، به اینگونه مناطق توجه جدیتری داشته باشد.