حجت شایانفر در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستان کاشمر افزود: باید موضوع باور به بحران و مدیریت بحران در جامعه نهادینه شود، سیلهای امسال بخش بسیاری از کشور را درگیر کرد.
وی اظهار داشت: سیل را نه بحران و نه بلا باید بدانیم، سیل گردش طبیعی آب در طبیعت است، در استانی که قطرهقطره آب برای ما بسیار مهم میباشد، باید طرحهای مدیریت سیل به جهتی برود که بتوانیم آن را مهار کرده، نه اینکه به داخل کویر سرازیر شود.
مدیرکل بحران استانداری خراسانرضوی تصریح کرد: با توجه به تداوم خشکسالیها، باید در بالادست بتوانیم سیلاب را مهار کنیم، یکی از مهمترین مشکلات استان خراسان و حتی کشور عدم لایروبی بود.
وی با بیان یکی از مشکلات پیشرو پیشبینی و هشدار هواشناسی است، گفت: عدم تناسب طرحهای شهری و روستایی با میزان بارندگیها، کوهستانی بودن و شیب زیاد در برخی از مناطق از دیگر مشکلات در سیلاب اخیر بود.
شایانفر افزود: اکثر سیلابهای استان در مناطق تفرجگاهی و کوهستانی رخ میدهد، وضعیت خسارتپذیری کوهسرخ، طرقبه شاندیز و کلات بسیار بیشتر است، هرچند در نقاط تفرجگاهی سکونتگاه، رستوران درست کردهایم و بستر رودخانه را تصرف کرده و ظرفیت آبگذری را کم کردیم، اما اگر سیلابی با دوره بازگشت بالا بیاید مشکلات بسیاری خواهیم داشت.
وی افزود: در کنار اقداماتی که صورت میگیرد باید از نظر تکنولوژی، به خصوص رادارها توانمان افزایش یابد، در همین راستا تلاش میشود امسال نقشه مناطق مستعد به وقوع سیل تهیه شود.
مدیرکل بحران استانداری خراسانرضوی همچنین با توجه به وجود گسل بزرگ درونه در نزدیکی کاشمر، خلیلآباد و بردسکن بر مقاومسازی منازل مسکونی تاکید کرد و گفت: متاسفانه از نظر مقاومسازی در کشور وضعیت خوبی نداریم، میانگین مقاومسازی در کشور40 درصد و در استان خراسان 32 درصد است.
وی تصریح کرد: برای افزایش درصد مقاومسازی نیازمند عزم جدی هستیم، امسال به رغم تمامی مشکلات اقتصادی اما از سوی دولت کمکهای بسیار خوبی در بخشهای مختلف شد.
شایانفر بیان کرد: اگرچه جهادکشاورزی آنقدر اعتبار بلاعوض دارد که نمیتواند جذب کند، اما ایکاش این اعتبارات به سمت بیمه محصولات کشاورزی سوق پیدا میکرد.