• امروز : یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 27 July - 2025
پارس وی دی اس
0
در گفت‌وگوی اختصاصی با شهردار کاشمر مطرح شد؛

تعهد به شفافیت؛ پاسخ به شایعات و چالش‌های شهری

  • کد خبر : 11960
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۵
تعهد به شفافیت؛ پاسخ به شایعات و چالش‌های شهری
صدای خاوران-معتبرترین منابع برای اطلاع‌رسانی درباره مسائل شهر، خبرنگاران شناسنامه‌دار هستند که همیشه پای‌کار مسائل و مشکلات بوده و با مدرک و مستند، اخبار را به اطلاع مردم عزیزمان می‌رسانند. اما متأسفانه در فضای مجازی در گروه‌ها و پیج‌ها، برخی افراد بدون هویت مشخص مطالبی را بیان می‌کنند که ایجاد تشویش می‌کند، آنان با تهمت و افترا فعالیت‌های مغرضانه‌ای دارند. متأسفانه در فضای مجازی، افراد بی‌نام‌ونشان، خبرهایی درباره انفصال خدمت و محکومیت شهردار منتشر کردند که بنده این موضوع را کلاً رد می‌کنم. موارد مطرح شده بی‌اساس بوده و مردم آگاه هستند و می‌توانند به‌خوبی خوب و بد را از هم تشخیص دهند.

کاشمر به‌عنوان یکی از شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران، با چالش‌ها و فرصت‌های متعددی در حوزه توسعه شهری و مدیریت منابع روبرو است. در راستای بهبود کیفیت زندگی شهروندان و ارتقای زیرساخت‌های شهری، طرح‌های جامع و تفصیلی در حال تهیه و اجرا هستند؛ این طرح‌ها نه‌تنها به ساماندهی فضاهای شهری کمک کرده، بلکه فرصت‌های جدیدی برای توسعه پایدار و جذب سرمایه‌گذاری ایجاد می‌نمایند. اینک به‌منظور کسب اطلاعات بیشتر از وضعیت طرح‌های جامع و تفصیلی، برنامه‌های شهرداری برای ساماندهی ورودی‌های شهر، وضعیت پارکینگ‌های سطح شهر و ترافیک، مدیریت منابع آب و فضای سبز، و همچنین چالش‌های موجود در زمینه ساخت‌وساز و تخلفات شهری و به‌ویژه شایعاتی که در خصوص انفصال ایشان از خدمت مطرح می‌شود؛ با مهندس کوهسرخی، شهردار کاشمر به گفت‌وگو نشستیم. آنچه در پی می‌آید پرسش‌های ما و پاسخ‌های آقای شهردار است که با هم می‌خوانیم.

 

* به‌عنوان اولین سؤال در خصوص وضعیت طرح‌های جامع و تفصیلی کاشمر توضیح دهید که در چه مرحله‌ای قرار دارد؟

عرض سلام به شما و همه خوانندگان نشریه وزین آوای‌کاشمر و قدردانی از همراهی مردم در انجام وظایف شهروندی، در این خصوص باید بگویم با پیگیری‌های متعددی که از طریق اداره کل راه و شهرسازی و مجموعه استان صورت گرفته، وزارت راه و شهرسازی طرح جامع و تفصیلی شهر کاشمر را مصوب کرد و به‌زودی ابلاغ می‌شود .بعد از تهیه طرح‌های جامع شهر، به‌صورت پلاک جزئیات در سطح شهر و داخل محدوده مشخص می‌شود.

 

* مهم‌ترین ویژگی این طرح چیست؟

یکی از ویژگی‌های مهم طرح این است که جمعیت‌پذیری شهر کاشمر نسبت به طرح جامع مصوب ۱۱ درصد اضافه شد که این رقم بسیار بالایی است در این خصوص از همکاری‌های انجام شده در سطح ملی و استانی سپاسگزارم.

 

* با این تفاسیر تراکم اضافه می‌شود؟

بله؛ در واقع وقتی جمعیت‌پذیری در داخل محدوده‌ای که قبلاً مصوب شده، اضافه می‌شود یعنی به‌جاهایی که سرانه عمومی‌ و خدماتی ماست، تراکم اضافه می‌شود. با توجه به این‌که در داخل بافت همه خدمات از جمله آب، برق، گاز، تلفن و… وجود دارد لذا برای جلوگیری از تحمیل هزینه‌های بیشتر به شهرداری و دولت به‌جای توسعه افقی شهر، توسعه عمودی مدنظر است. به‌عنوان‌مثال در سایت مسکن ملی ۱۸۸ هکتاری که با فاصله‌ از شهر اجرا می‌شود؛ باید زیرساخت‌ها به‌طور کامل در این شهرک‌ها اجرا که البته هزینه‌هایی هم به مجموعه شهری اضافه می‌کند، اما این اتفاق مثبت در طرح تفصیلی شهر افتاده است.

 

* شهرداری برای تمرکززدایی از هسته مرکزی شهر چه برنامه‌هایی پیش‌بینی کرده و چه اقداماتی انجام داده یا در حال انجام است؟

با توجه به متمرکز بودن تمامی مجتمع‌های تجاری و پزشکان در مرکز شهر، همواره با مشکل کمبود پارکینگ مواجه بوده‌ایم؛ به همین دلیل نیاز بود تا به‌منظور توسعه عادلانه و متوازن امکانات و خدمات، مجتمع‌های تجاری و خدماتی را به مناطقی منتقل کنیم که ظرفیت این کار وجود داشته باشد. در این راستا مجتمع تجاری بهار با ویژگی‌هایی مشابه با آنچه که در حال حاضر دارد مصوب شده است. علاوه بر این، حدود سه هزار مترمربع زمین دیگر نیز در آنجا در نظر گرفته شده که قرار است به همین شکل اجرا شود.

 

*این برنامه‌ها چه تأثیری بر شهر و شهرداری خواهد داشت؟

با اجرای این طرح‌ها، منافعی حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای مجموعه شهر و شهرداری پیش‌بینی شده است؛ این منافع به‌طور مستقیم به بهبود وضعیت شهر و کاهش مشکلات تراکم و جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز و تخلفات کمک کند؛ امیدواریم با این حرکت، مرکز شهر کمی خلوت‌تر شده و شاهد توسعه متوازن در اقصی نقاط شهر باشیم.

 

*آیا برنامه‌های دیگری نیز برای بهبود وضعیت پارکینگ و ترافیک مرکز شهر وجود دارد؟

بله، شهرداری به دنبال راهکارهای جامع‌تری برای بهبود وضعیت پارکینگ و ساماندهی ترافیک در مرکز شهر است. با انتقال مجتمع‌های تجاری و خدماتی به نقاط دیگر، انتظار داریم بار ترافیکی مرکز شهر کاهش یابد و شهروندان بتوانند با آرامش بیشتری از امکانات و خدمات شهری بهره‌مند شوند.

 

*فکر می‌کنید پروژه قائم ۴ چگونه می‌تواند مشکل پارکینگ مرکز شهر را برطرف کند؟

از مدتی پیش مطالعات احداث پارکینگ در دو نقطه از شهر آغاز شده؛ یکی از این پروژه‌ها، پروژه قائم ۴ (معروف به خندق) است که مراحل اولیه این پروژه شامل انجام مطالعات و تهیه طرح معماری به‌خوبی پیش رفته و عملیات اجرایی آن آغاز شده است.

 

*مشخصات این پروژه چیست و چه ظرفیت‌هایی دارد؟

این طرح به‌صورت چندطبقه طراحی شده و ظرفیت آن بیش از ۳۰۰ خودرو است؛ این ظرفیت می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی به حل مشکل کمبود پارکینگ در مرکز شهر کمک کند. پروژه قائم ۴ در زمینی به مساحت ۱۴ هزار و ۵۰۰ مترمربع اجرا می‌شود که شامل ۸ هزار مترمربع معبر، ۱۳هزار و ۲۰۰ مترمربع پارکینگ، ۳ هزار و ۶۰۰ مترمربع واحد تجاری و ۴ هزار متر فضای سبز است.

 

*آیا این پروژه تنها به پارکینگ محدود می‌شود؟

خیر، با ایجاد واحدهای تجاری و فضای سبز، این پروژه به بهبود کیفیت زندگی در مرکز شهر کمک خواهد کرد. این ویژگی‌ها می‌تواند به جذابیت بیشتر مرکز شهر افزوده و باعث رونق اقتصادی در این منطقه شود.

 

*آیا زمان‌بندی خاصی برای تکمیل این پروژه وجود دارد؟

عملیات اجرایی پروژه در حال حاضر آغاز شده و امیدواریم با سرعت مطلوبی پیش برود تا هرچه زودتر به بهره‌برداری برسد و به حل مشکل کمبود پارکینگ در مرکز شهر کمک کند؛ در واقع به نظر می‌رسد؛ پروژه قائم ۴ با ظرفیت بالای پارکینگ و امکانات تجاری و فضای سبز، گامی مؤثر در راستای حل مشکل پارکینگ در مرکز شهر کاشمر و بهبود کیفیت زندگی شهروندان باشد.

 

*یکی از وظایف مهم شهرداری توجه به وضعیت فضای سبزی شهری است، با توجه به بحران کم‌آبی برای حفظ و توسعه فضای سبز شهری چه اقداماتی انجام داده‌اید؟

بدون‏شک خشکسالی به منطقه ما آسیب رسانده و ما سال‌هاست در بحران کم‌آبی و تابستان‌های گرم قرار داریم؛ این موضوع باعث شده یکی از دغدغه‌های اصلی مردم و مدیریت شهری، حفظ و نگهداری فضای سبز در شرایط محدودیت آب باشد، از این‌رو ما به دنبال راهکارهایی هستیم بتوانیم فضای سبز را حفظ کنیم و آن را با وضعیت موجود آبی ارتقا دهیم، لذا بهترین راه‌حل این بود که آبیاری سنتی فضای سبز شهری را که به‌صورت غرقابی انجام می‌شد، حذف کنیم و به سمت آبیاری قطره‌ای و تحت‌فشار برویم. در این راستا در دوره مدیریت شهری‌ بنده، بیش از ۴۰ کیلومتر لوله‌گذاری آبیاری تحت‌فشار انجام شده است.

 

*آیا این سیستم آبیاری در تمامی نقاط شهر به کار گرفته شده است؟

اکنون هر بلوار یا بوستان و پارکی که احداث می‌شود، آبیاری آن به‌صورت قطره‌ای است. به‌عنوان‌مثال اکثر نقاط جنگل سیدمرتضی به سیستم آبیاری قطره‌ای تجهیز شده است؛ همچنین کل بلوار سیدمرتضی نیز به همین سیستم مجهز گردیده که البته این سیستم در ادوار گذشته نیز وجود داشته، اما در این دوره مدیریت شهری به‌طور قابل‌توجهی گسترش یافته است.

 

*آیا تدابیر دیگری برای آبیاری فضای سبز در نظر گرفته‌اید؟

بله، ما چاه آبی در پارک بانوان داشتیم که تقریباً از مدار خارج شده بود. با انتقال آن به ضلع غربی بلوار جانبازان، اکنون این چاه وارد مدار شده و آبیاری فضای سبز را تسهیل و به بهبود وضعیت آبیاری کمک کرده است. در واقع مدیریت شهری در راستای بهینه‌سازی مصرف آب و حفظ فضای سبز در شرایط بحران کم‌آبی، گام‌های مؤثری برداشته است؛ استفاده از تکنولوژی‌های نوین آبیاری و برنامه‌ریزی‌های دقیق می‌تواند به حفظ این منابع ارزشمند کمک کند و کیفیت زندگی شهروندان را بهبود بخشد. در خصوص دفع آب‌های سطحی هم در چند نقطه کار شده است؛ به‌عنوان‌مثال، در تالار آریا، مخزن ذخیره‌ آب راه‌اندازی شده تا آب ناشی از بارندگی و آب‌های سطحی در آن ذخیره شود.

در ساختمان اداری میدان معلم ـ که به‌زودی افتتاح خواهد شد ـ نیز یک مخزن ذخیره آب داریم. هدف ما این است هرجا بتوانیم آب ذخیره کنیم، تا از آن برای آبیاری فضای سبز استفاده شود. توصیه‌ می‌کنیم به‌عنوان شهردار بسیاری از ادارات و مدارس مخازنی ایجاد کنند و از آن‌ها برای آبیاری فضای سبز خود بهره‌برداری نمایند.

 

*وضعیت آبیاری فضای سبز چگونه است؟

آبیاری تقریباً ۸۰ درصد از فضای سبز در شهر کاشمر قطره‌ای است. حتی در فضای سبز برخی از نقاط شهر، از آب غیرشرب برای آبیاری استفاده می‌شود.  در حال حاضر در بیشتر نقاط از جمله تأسیسات سیدمرتضی از آب غیرشرب استفاده می‌شود، این اقدامات همگی در راستای مدیریت بحران آب در حال اجرا هستند.

 

*وضعیت بودجه و اعتبارات شهرداری چگونه است؟

شهرداری‌ها حدود ۵۰۰ وظیفه بر عهده دارند و انجام این حجم از فعالیت‌ها کار آسانی نیست. برای انجام به‌موقع و درست این وظایف، نیاز به راهکارهایی برای ایجاد درآمد داریم. در این راستا، چندین اقدام مثبت صورت گرفته است که یکی از این اقدامات، فعال‌سازی کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری است که به بررسی مطالبات معوقه از دهه۹۰ پرداخته است. در این کمیسیون، جلساتی با مالکان برگزار می‌شود و به این ترتیب، توانسته‌ایم حدود ۷۰ میلیارد تومان از مطالبات معوقه را جمع‌آوری کنیم که حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد درآمد شهرداری را شامل می‌شود.

 

*آیا رشد بودجه شهرداری در سال‌های اخیر قابل‌توجه بوده است؟

در خصوص بودجه، در گزارشی که از ۱۵ سال گذشته داریم، این دوره بیشترین رشد بودجه سالانه و بیشترین درصد تحقق بودجه را شاهد بوده‌ایم. این آمارها مستند و حسابرسی شده هستند. با داشتن درآمد مناسب، حوزه فعالیت‌های عمرانی شهر نیز گسترش یافته و با برنامه‌ریزی مشخص، توسعه عادلانه‌ای را دنبال کرده‌ایم.

 

*شهرداری چگونه به بهسازی معابر و پروژه‌های عمرانی پرداخته است؟

اکنون عمده فعالیت‌های شهرداری در مناطقی از جمله گلشن، امام موسی‌صدر و سلمان ‌ارسی که کمتر مورد رسیدگی قرار گرفته‌اند، سعی کردیم بهسازی معابر را در این مناطق در اولویت قرار دهیم، زیرا حق همه شهروندان است که از آسفالت مناسب و سیستم دفع آب‌های سطحی بهره‌مند شوند. خوشبختانه ما از مرز یک‌میلیون مترمربع بهسازی معابر در این دوره عبور کرده‌ایم.

 

*درآمدهای شهرداری از کجا تأمین می‌شود و چه اقداماتی برای کاهش هزینه‌ها انجام شده است؟

بخش قابل‌توجهی از منابع درآمدی شهرداری به وصول مطالبات در کمیسیون‌ها مربوط می‌شود. همچنین به سمت درآمدهای پایدار و کاهش هزینه‌ها حرکت کرده‌ایم. به‌طوری‌که در گذشته برای انجام برخی عملیات عمرانی در شهر نیاز به اجاره ماشین‌آلات بود، اما در این دوره برای هر مجموعه یک بسته و راهکار خاص در نظر گرفته‌ایم.

 

*وضعیت درآمد شهرداری از محل اداره دارایی چگونه است؟

درآمد شهرداری از محل اداره دارایی در سال‌های گذشته وضعیت بهتری داشت، اما امسال به دلیل شرایط خاص، این روند کندتر شده است. با این حال پروژه‌ها را اولویت‌بندی کرده‌ایم و امیدواریم در آینده این وضعیت بهتر شود. در ابتدای سال معمولاً واریزی‌ها کمتر است، اما ما کاملاً تابع هستیم و هر کمکی که دولت از طریق مالیات به ما کند، مورد تقدیر قرار می‌دهیم.

 

* برای ایجاد درآمد پایدار آیا پروژه‌های جدیدی هم مدنظر است؟

شهرداری کاشمر با اتخاذ تدابیر مؤثر در زمینه مدیریت منابع مالی و بهینه‌سازی هزینه‌ها، به سمت ایجاد درآمد پایدار و توسعه پروژه‌های عمرانی در شهر حرکت کرده است؛ این رویکرد می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی شهروندان و ارتقای سطح خدمات شهری کمک کند. به‌طور مثال، بازار روز اکنون در حال استفاده است؛ ـ اگرچه اجاره زیادی از این مکان دریافت نمی‌شود،ـ اما همین درآمد می‌تواند بخشی از هزینه نیروهای شهرداری را تأمین کند که برای ما ارزشمند است.

 

*آیا برنامه‌ای که برای اجرای بیشتر آسفالت و تایل‌فرش معابر داشتید، محقق شد؟

اجرای آسفالت نیازمند امکانات خاصی است. ما کارخانه آسفالت را نصب کرده‌ایم، هرچند حدود ۶۰ درصد از مبالغ آن پرداخت نشده بود که اکنون این مبلغ تسویه و کارخانه وارد مدار شده است. همچنین، کارخانه آسفالت قدیمی که به‌عنوان بخشی از هزینه کارخانه جدید فروخته شده بود، به مبلغ یک میلیارد تومان بازپس گرفته شد که اکنون ارزش‌افزوده‌ای برای شهرداری ایجاد کرده است.

 

*برای اجرای آسفالت چه تدابیری اندیشیده‌اید؟

با همکاری سازمان همیاری شهرداری‌ها، یک دستگاه فینیشر به مبلغ بیش از ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان خریداری شد. این دستگاه هم‌اکنون ارزش‌افزوده‌ای حدود ۲۰ میلیارد تومان دارد و با آسفالت‌هایی که تاکنون انجام شده، هزینه صورت گرفته جبران شده و بسیاری از مشکلات ما را در این زمینه حل کرده است.

 

*آیا تجهیزات دیگری نیز برای انجام عملیات آسفالت شهری خریداری شده است؟

برای انجام عملیات آسفالت نیاز به غلتک داشتیم که آن را خریداری کردیم. اکنون اکیپ آسفالت ما آماده به کار و در مناطق کم برخوردار فعال است. همچنین این اکیپ آماده است در سطح روستاها ـ در زمانی که در سطح شهر کار ندارد،ـ آسفالت انجام دهند. این اقدام هم‌چنین می‌تواند یک درآمد برای شهرداری ایجاد کند.

 

*اغلب از فرسوده بودن املاک شهری صحبت می‌شود در حال حاضر املاک شهرداری در چه وضعیتی قرار دارند؟

بسیاری از املاک شهرداری فرسوده بودند؛ یکی از این املاک، تالار بالای پایانه مسافربری بود، طی چهارسال نزدیک به ۹ میلیارد تومان درآمد برای شهرداری داشت لذا با سرمایه‌گذاری شهرداری و بخش خصوصی، با جذب سرمایه‌گذار و اجاره دادن آن، این تالار به یکی از بهترین تالارها تبدیل شده است. همچنین، نگران استحکام بنای این مجموعه بودیم که این موضوع نیز توسط کارشناس رسمی دادگستری تأیید شد و اکنون هیچ دغدغه‌ای نداریم.

 

*آیا پروژه‌های دیگری نیز در دست اجرا دارید؟

تالار داخل بازار روز که چندین سال است رها شده تا یک ماه دیگر وارد مدار می‌شود. طی انعقاد قرارداد جدید، مستأجر با همان نمای سنتی در حال بازسازی آن است و یک ماه بعد از محرم و صفر به بهره‌برداری کامل خواهند رسید که این تالار هم یک منبع درآمدی برای مجموعه شهرداری خواهد بود.

 

*هدف شهرداری از بازسازی املاک متروکه چیست؟

وقتی ملکی متروکه، رها شده و در حال خراب شدن است، شهرداری برای بازسازی آن اقدام می‌کند تا به مدار بهره‌برداری برگردد و درآمدی برای شهرداری ایجاد شود. در واقع حفظ حقوق بیت‌المال یکی از وظایف شهرداری است و ما تلاش داریم این موارد را شناسایی کرده و به مدار برگردانیم.

 

*آیا پروژه‌های دیگری برای ایجاد درآمد پایدار در دست دارید؟

احداث واحدهای تجاری ورودی پارک بانوان قائم، پروژه دیگری برای کسب منابع درآمد پایدار است. از واحدهایی که در حاشیه ساخته شده، درآمدی نزدیک به ۱۰۰ میلیون تومان در ماه داریم که می‌تواند هزینه‌های آن مجموعه را پوشش دهد. ما باید به این سمت برویم که در اقصی نقاط شهر، هرجا زمینی داریم، به دنبال درآمد باشیم و امیدواریم برای هر نیرویی که در شهرداری هست، یک درآمد پایدار ایجاد شود.

 

*در خصوص ایجاد میدان طبیعت در ورودی کوهسرخ چه برنامه‌ای در نظر است؟

متأسفانه ورودی‌های شهر کاشمر از سه طرف، در شأن این شهر نیستند و نیاز به ساماندهی دارند. در حال حاضر، ما به ساماندهی ورودی از سمت مشهد و شادمهر پرداخته‌ایم و در حال مذاکره با مالکینی هستیم که در این مسیر قرار دارند. اگر مالکین همکاری و مشارکت داشته باشند و توافق انجام شود، مشکل این مسیر حل خواهد شد. همچنین، میدان شهیدان عاصمی تغییراتی خواهد داشت، زیرا معتقدیم ورودی شهر باید نمایانگر زیبایی آن باشد.

 

*آیا برنامه‌های دیگری برای ساماندهی ورودی‌های دیگر شهر دارید؟

یک ورودی دیگر از سمت خلیل‌آباد داریم که این اقدامات در برنامه‌های میان‌مدت و بلندمدت پیش‌بینی شده است. در کوتاه‌مدت نیز اگر بتوانیم ورودی از سمت خلیل‌آباد را از میدان شهید مطهری به امام‌زاده سید محمد(ع) وصل کنیم، ساماندهی ورودی شهر محقق خواهد شد. در این راستا مشاور برای این پروژه انتخاب شده و در حال انجام مراحل اولیه است.

 

*آیا اقدامات خاصی برای تسهیل رفت‌وآمد شهروندان در این ورودی‌ها انجام می‌گیرد؟

مردم از بلوار امام‌زاده سیدمرتضی برای پیاده‌روی و زیارت استفاده می‌کنند. در حال حاضر، برای اجرای پل‌های عابر پیاده در نقاط خطرناک، جلساتی در حال برگزاری است تا ایمنی رفت‌وآمد مردم افزایش یابد. همچنین، برای کاهش بار ترافیکی بلوار سیدمرتضی، طرح ایجاد بلواری موازی با آن مصوب شده که به میدان طبیعت متصل خواهد شد. این طرح می‌تواند حدود ۴۰ درصد از بار ترافیکی این بلوار سید را کاهش دهد.

 

* برای تسریع در اجرای این طرح‌ها چه اقداماتی باید انجام شود؟

از اداره راه و شهرسازی درخواست داریم اگر زمینی در این مسیر وجود دارد، آن را رایگان به شهرداری تحویل دهند تا بتوانیم سریع‌تر طرح را اجرا کنیم. همچنین، مالکین می‌توانند با اسناد مالکیت خود مراجعه کرده تا توافق‌های لازم صورت گیرد و حقی از کسی ضایع نشود.

 

*آیا این پروژه‌ها تأثیری منفی بر قیمت زمین‌های اطراف خواهند داشت؟

مردم باید مطلع باشند، فقط یک مسیر در این بلوار اجرا می‌شود و حاشیه‌ها وارد محدوده نمی‌شوند. هدف ما جلوگیری از خریدوفروش زمین‌های اطراف است تا خدای‌نکرده عده‌ای منتفع شوند و عده‌ای دیگر متضرر. ما آماده مشارکت و توافق با مالکین هستیم تا ورودی‌های شهر را ساماندهی کنیم.

 

*شهرداری در اجرای پروژه‌های عمرانی توجه به موضوع گردشگری هم داشته است؟

بامشار یکی از پروژه‌هایی است که با هدف توسعه گردشگری توسط شهرداری آغاز شده است. اکنون مجموعه‌ای به سبک سنتی و بوم‌گردی در پایین‌دست بامشار در حال ساخت است و در بالادست نیز پروژه‌های مختلفی در حال اجراست. شهروندان و مسافران هم‌اکنون می‌توانند از این مجموعه‌ها استفاده نمایند. در کنار این مجموعه، شهرداری به‌عنوان پایلوت باغ عناب از نوع اصلاح‌شده که کم‌آب‌طلب و مقاوم است کاشته که ویژگی مهم این نوع گیاه آن است که بی‌خار بوده و مشکلی ایجاد نمی‌کند. این مجموعه در بامشار در حال اجراست و امیدواریم هرچه زودتر به بهره‌برداری برسد تا مردم بتوانند به‌خوبی از آن استفاده کنند، گرچه هم‌اکنون نیز مردم از آن بهره‌مند هستند.

 

*وضعیت بهشت بقیع در چه مرحله‌ای است؟

شهرداری در راستای انجام وظایف خدمات‌رسانی از حیات تا ممات به شهروندان به بهشت بقیع نیز توجه داشته است لذا احداث مجتمع‌های خدماتی رفاهی در جلو آرامگاه بهشت بقیع در حال برنامه‌ریزی است. تمامی نقشه‌های مورد نیاز تهیه شده و مصوبات لازم اخذ گردیده، تنها نیاز است که در درگاه ملی مجوزها ثبت شود. با وجود برخی مشکلات در این درگاه، امیدواریم که اجرای مجتمع خدمات رفاهی بتواند مشکل آرامستان را حل کند. این آرامستان در حال حاضر هیچ مشکلی برای دفن اموات ندارد و قبرها به‌طور کامل آماده‌اند. هزینه تمام‌شده دفن، حداقل مبلغ سه میلیون تومان است و باید فرهنگ‌سازی لازم صورت گیرد تا به‌جای دفن اموات در داخل شهر که می‌تواند مشکلات زیستی به همراه داشته باشد، اموات در این آرامستان به خاک سپرده شوند.

 

آیا برنامه‌ای برای بهبود خدمات آرامستان وجود دارد؟

حاشیه آرامستان به‌زودی با آغاز اجرای طرح مجتمع خدماتی رونق می‌گیرد. همچنین، اگر بتوانیم طرح میدان شهید مطهری تا سیدمحمد را آغاز کنیم، قطعاً آرامستان و امام‌زاده سیدمحمد رونق بهتری خواهند گرفت.

 

*شایعاتی در خصوص انفصال حضرتعالی از خدمت در فضای مجازی منتشر شد در این خصوص توضیح بفرمایید؟

معتبرترین منابع برای اطلاع‌رسانی درباره مسائل شهر، خبرنگاران شناسنامه‌دار هستند که همیشه پای‌کار مسائل و مشکلات بوده و با مدرک و مستند، اخبار را به اطلاع مردم عزیزمان می‌رسانند. اما متأسفانه در فضای مجازی در گروه‌ها و پیج‌ها، برخی افراد بدون هویت مشخص مطالبی را بیان می‌کنند که ایجاد تشویش می‌کند، آنان با تهمت و افترا فعالیت‌های مغرضانه‌ای دارند. متأسفانه در فضای مجازی، افراد بی‌نام‌ونشان، خبرهایی درباره انفصال خدمت و محکومیت شهردار منتشر کردند که بنده این موضوع را کلاً رد می‌کنم. موارد مطرح شده بی‌اساس بوده و مردم آگاه هستند و می‌توانند به‌خوبی خوب و بد را از هم تشخیص دهند. داستان این شایعات مربوط به ملکی در خیابان امام ۲۰ است. در سال ۱۳۹۹ و در زمان شهردار قبلی، پروانه‌ای برای این ملک صادرشده در اسفندماه همان سال، به دلیل تخلفات مربوط به مازاد تراکم، کمیسیون ماده ۱۰۰ به بررسی این پرونده پرداخته. و رأی به جریمه بابت مازاد تراکم یک طبقه و نیم از طبقه پنجم و بخشی از طبقه چهارم برای آن صادرشده است. در این میان مالک روبرو نه مجاور، به دلیل مشرفیت و سایه‌اندازی ملک، شکایت کرده که در اظهارات وکیل این موضوع مطرح شده اما کارشناس رسمی موضوع مشرفیت را رد کرده و سایه‌اندازی را در حد هفت تا ده روز در یکی از ماه‌های سال عنوان کرده است. با این حال، شاکی با پیگیری‌های خود در دیوان عدالت اداری، موفق به کسب رأی تخریب برای طبقه چهارم و پنجم این ملک شده است. این حکم در سال گذشته به شهرداری ابلاغ شد، اما اجرای آن با موانعی مواجه بود. به‌طوری‌که مالک اصلی ملک را فروخته و اکنون ساکنان جدیدی در آن زندگی می‌کنند. لذا با وجود بررسی و پیگیری موضوع موانعی برای اجرای رأی وجود داشت. این موضوع حتی در شورای تأمین مطرح و با توجه به رأی تخریب از سوی دیوان عدالت اداری دیوان پیگیر موضوع بودیم، اما در بازه زمانی مقرر، امکان‌پذیر نشد. از طرف دیگر، مالکین نیز به رأی دیوان اعتراض کردند و ماده ۷۹ اعمال شد و این پرونده دوباره به کارشناسی مجدد رفت. در این مدت، حرف‌وحدیث‌هایی مطرح شد که اگر رأی اجرا نشود، اتفاقاتی برای شهردار خواهد افتاد. به‌رغم این‌که ما در زمان مقرر تلاش کردیم رأی را اجرا کنیم، در فضای مجازی عده‌ای اعلام کردند که حکم انفصال از خدمت برای شهردار صادرشده، در حالی‌که من نه عامل این موضوع و نه دخیل در مسئله بودم.

 

*آیا تصمیماتی برای حل این مشکل اتخاذ شده است؟

با توجه به سکونت شهروند در آن ملک و تأمین مکان مناسب برای خروج ایشان، تبعات اجتماعی که ممکن است به جامعه وارد شود را مدنظر گرفتیم. با اعتراض مالکین به رأی دیوان، کار فعلاً متوقف شده است و باید ببینیم چه تصمیمی گرفته می‌شود. هر تصمیمی که اتخاذ شود، ما آن را انجام خواهیم داد و امیدواریم که تصمیمات درست و عاقلانه باشد.

 

*خبرهایی از ورود بازرسی به شهرداری شنیده شده آیا موضوع خاصی بوده است؟

موضوعی که سؤال خبرنگاران و عموم مردم است، ورود بازرسی به شهرداری است که این امر، روالی عادی بوده و فقط به شهرداری‌ها مربوط نمی‌شود. صحبت‌هایی از ورود بازرسی بابت موضوع ساخت‌وساز مطرح شده است که باید بگویم بازرسی و نظارت بر عملکرد شهرداری‌ها و سازمان‌ها در بازه‌های زمانی مختلف انجام می‌شود و ما هم موظف به ارائه اطلاعات به بازرسان هستیم و در صورت مواجهه با مواردی، توصیه‌های اصلاحی داده می‌شود و حل این مسائل معمولاً طبیعی است.

 

*با تشکر از شما بابت وقتی که در اختیار قرار دادید؛ اگر صحبت دیگری مدنظر است؛ بفرمائید؟

ممنون از شما و وقتی که در اختیار بنده قرار دادید. در پایان به همه کسانی که ساخت‌وساز دارند، توصیه می‌کنم؛ در ساخت‌وساز اول باید رضایت همسایه‌ها را دریافت کنند. ما تقاضا داریم تخلف در ساخت‌وساز نداشته باشند؛ زیرا رسیدگی به تخلفات در کمیسیون ماده ۱۰۰ انجام می‌شود و رأی صادره، لازم‌الاجرا است. همچنین، شهروندان در حین خرید ملک جدید باید همه استعلامات مورد نیاز را از شهرداری دریافت کنند تا به مشکلات برنخورند.

 

لینک کوتاه : https://sedayekhavaran.ir/?p=11960
پارس وی دی اس

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.