• امروز : یکشنبه, ۲۲ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 13 July - 2025
پارس وی دی اس
1
این هشدار را کسی جدی نمی‌گیرد!

شناسایی حدود ۲۳۰۰ استخر غیرمجاز در منطقه ترشیز

  • کد خبر : 11793
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۶
شناسایی حدود ۲۳۰۰ استخر غیرمجاز در منطقه ترشیز
صدای خاوران-این کارشناس آب و خاک با بیان این‏که آب‌های ذخیره‌ شده در این استخرها معمولاً از منابع زیرزمینی برداشت می‌شوند، اظهار کرد: این مسئله نه‌تنها به بحران آب در منطقه دامن می‌زند، بلکه باعث بروز مشکلاتی نظیر خشک شدن چاه‌ها و کاهش کیفیت آب می‌شود. وی با اشاره به این‏که هرازگاهی از شهرهایی مانند کاشمر، خلیل‌آباد و تعدادی دیگر از شهرهای خراسان رضوی گزارش‌هایی از ایجاد استخرهای غیرمجاز منتشر می‌شود، بحران آب در این استان را ناشی از فعالیت‌های غیرمجاز در حوزه ساخت استخرها و حفاری چاه‌های غیرمجاز دانست و گفت: این معضل نیازمند توجه جدی است تا از عواقب وخیم آن جلوگیری شود.

بر اساس آخرین آمار، حدود ۲۳۰۰ استخر غیرمجاز در منطقه ترشیز شناسایی شده است که حجم برخی از این استخرها به نیم میلیون مترمکعب می‌رسد و این نشان‌دهنده ابعاد وسیع این معضل است؛ استخرهای غیرمجاز عمدتاً برای ذخیره‌سازی آب در بخش کشاورزی ساخته می‌شوند.

یک کارشناس آب و خاک گفت: بحران آب در خراسان‌رضوی و به‌تبع منطقه ترشیز به یکی از چالش‌های اساسی تبدیل شده است و فعالیت‌های غیرمجاز در حوزه مدیریت منابع آبی، به‌ویژه ساخت استخرها و حفاری چاه‌های غیرمجاز، تأثیرات منفی عمیقی بر روی منابع زیرزمینی گذاشته است.

میثم مجیدی اظهار کرد: برداشت‌های بی‌رویه و از سویی استخرها و حفر چاه‌های غیرمجاز موجب شده که از مجموع ۳۷ دشت خراسان‌رضوی، تعداد قابل‌توجهی از آن‌ها در شرایط ممنوعه بحرانی قرار داشته باشند.

وی بیان کرد: عدم نظارت و کنترل بر روی این سازه‌ها باعث می‌شود که منابع آب زیرزمینی به‌شدت تحت‌فشار قرار گیرد؛ به‌ویژه در مناطقی که آب‌های زیرزمینی به‌شدت کاهش‌یافته، ساخت استخرها می‌تواند منجر به کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و در نهایت خشکسالی شود.

این کارشناس آب و خاک با بیان این‏که آب‌های ذخیره‌ شده در این استخرها معمولاً از منابع زیرزمینی برداشت می‌شوند، اظهار کرد: این مسئله نه‌تنها به بحران آب در منطقه دامن می‌زند، بلکه باعث بروز مشکلاتی نظیر خشک شدن چاه‌ها و کاهش کیفیت آب می‌شود.

وی با اشاره به این‏که هرازگاهی از شهرهایی مانند کاشمر، خلیل‌آباد و تعدادی دیگر از شهرهای خراسان رضوی گزارش‌هایی از ایجاد استخرهای غیرمجاز منتشر می‌شود، بحران آب در این استان را ناشی از فعالیت‌های غیرمجاز در حوزه ساخت استخرها و حفاری چاه‌های غیرمجاز دانست و گفت: این معضل نیازمند توجه جدی است تا از عواقب وخیم آن جلوگیری شود.

مجیدی با بیان این‏که چاه‌های غیرمجاز نیز به‌عنوان یکی از عوامل مهم تخریب منابع آب زیرزمینی شناخته می‌شوند، خاطر نشان کرد: این چاه‌ها به‌صورت غیرقانونی حفاری می‌شوند و معمولاً بدون هیچ‌گونه نظارتی به برداشت آب اقدام می‌کنند.

 وی بیان کرد: گرچه تلاش‌های بسیاری برای شناسایی چاه‌های غیرمجاز انجام شده اما برآوردها نشان می‌دهد که تعداد چاه‌های غیرمجاز به‌طور قابل‌توجهی افزایش‌یافته و این موضوع بحران آب را تشدید کرده است.

لینک کوتاه : https://sedayekhavaran.ir/?p=11793
پارس وی دی اس

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.