• امروز : چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 27 November - 2024
پارس وی دی اس
0
نماینده مردم کاشمـر در اولین دوره مجلس:

مدیریت فردی در هیچ کاری موفق نیست

  • کد خبر : 11185
  • ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۹:۱۲
مدیریت فردی در هیچ کاری موفق نیست
انقلاب اسلامی ایران در نوع خود در سطح جهان بینظیر، یا کم نظیر میباشد، زیرا که ویژگیهای آن تمام لایههای اقشار مختلف مردم را در برداشت و تمام اقوام و مذاهب در سراسر کشور یک صدا و یکپارچه در پیروزی نهضت بزرگ اسلامی با تمام امکانات و توان شرکت داشتند، بنابراین عواملی که آن روز سبب پیوند جامعه و اتحاد مردم شده بود جز «اسلام» چیز دیگری نبود. سخنان فوق، شروع گفتوگو با روحانی مبارز و انقلابی، حجتا... حسنزاده (کاشمری) میباشد که سال 1326 در روستای میرآباد در یک خانواده مذهبی دیده به جهان گشود. وی در سال 1341 و در سن 15 سالگی جهت تحصیل علوم دینی از روستا عازم شهر کاشمر شد.

حجت‌الاسلام حسن‌زاده پس از دو سال تحصیل در کاشمر به مشهد مقدس می‌رود تا ادامه تحصیل دهد كه با شروع مبارزات علیه رژیم شاهنشاهی، به صورت علنی مبارزات خود را آغاز می‌کند.

وی در این زمینه می‌گوید: با شروع سخنرانی‌های خود در مسجد گوهرشاد مشهد، توسط ساواک دستگیر و روانه زندان شدم كه پس از گذراندن 6 ماه حبس آزاد گردیدم.

وی پس از آن‌که وظیفه خود را تبلیغ دین می‌بیند، در سال 1345 و در ماه محرم‌الحرام به شهر سمنان عازم و تبلیغات خود را علیه رژیم شاه از سر می‌گیرد. وی در این‌باره می‌گوید: در آنجا هم مأموران ساواک جهت جلوگیری از بیداری و آگاهی مردم از ظلم و ستم رژیم وابسته شاه، من را دستگیر و به مدت دو ماه زندانی کردند.

نماینده دور اول مجلس شورای‌اسلامی کاشمر در ادامه مبارزات سیاسی خود و بعد از آزادی از زندان سمنان، جهت ادامه تحصیل علوم دینی و دیدار امام خمینی(قدس) با تحمل مشکلات فراوان وارد کشور عراق شده و در شهر نجف‌اشرف مستفر می‌شود. وی در این خصوص می‌گوید: پس از حدود 5 سال درس و بحث، بالاخره در سال 1350 جهت ادامه مبارزات وارد ایران شدم و همان سال با اشخاصی هم‌چون دکتر شریعتی دوباره به گروه مبارزین پیوستم.

وی که در سال 1351 به شهر قم جهت تحصیل و مبارزه عزیمت و ماندگار می‌شود، می‌گوید: در فصل پاییز همان سال در قم توسط ساواک دستگیر و به زندان تهران منتقل شدم و سرانجام دادگاه نظامی دو سال مرا به حبس محکوم کرد.

حجت‌الاسلام حسن‌زاده كه در اربعین شهدای 19دی مسجد اعظم قم و در میان هزاران نفر از مردم انقلابی سخنان پُر شوری را ایراد می‌کند و بعد از سخنرانی با لباس مبدّل از صحنه می‌گریزد، می‌گوید: پس از این‌که مأموران از دستگیری من ناکام شدند، به شهرهای اهواز، بهبهان، شوشتر، کاشان، اصفهان، اردبیل و تبریز مسافرت و به سخنرانی پرداختم.

وی که پس از سخنرانی‌های فراوان، در خرداد سال 1357 در شهر اردبیل دستگیر می‌شود، می‌گوید: به مدت دو هفته در زندان تبریز مرا نگه داشتند و از آنجا توسط مأمورین شاه به زندان تهران منتقل و سرانجام در 22 بهمن ماه 1357 به وسیله مردم مبارز و انقلابی تهران از زندان آزاد شدم.

حجت‌الاسلام حسن‌زاده در ادامه با بیان این‌که در طول تاریخ، کشور ایران حوادث گوناگونی را به خود دیده است از تهاجم وحشیانه مغولان، تا مبارزات انقلابی فدائیان اسلام و در ادامه آن، مبارزات مردم به رهبری امام خمینی در سال 1357 برای پیروزی انقلاب اسلامی، می‌گوید: در زمان استبداد و دیکتاتوری، روحانیت جهت رشد و آگاهی مردم در روزهای سخت در شکل‌گیری انقلاب و پیروزی آن به رهبری امام خمینی نقش مهمی ایفا کردند.

وی در ادامه با بیان این‌که، نسل‌های انقلاب اسلامی ما باید بدانند که چگونه مبارزات آغاز و بعد به پیروزی رسیده، می‌گوید: جوانان باید برای تداوم این انقلاب تلاش و آفت‌های انقلاب اسلامی‌مان را از بین ببرند، چون نسل به نسل مسئولیت اداره نظام اسلامی را بر عهده می‌گیرند.

وی با بیان این‌که باید به دقت از نقاط ضعف و قوت انقلاب اسلامی اطلاع داشته باشیم، می‌گوید: نعمت بزرگ و سنگین انقلاب اسلامی را با درایت و آگاهی تمام حفظ و این نظام اسلامی را باید به پیش ببریم.

حجت‌الاسلام حسن‌زاده در ادامه با بیان این‌که در زمان مبارزات انقلابی و سخنرانی‌های خود به راحتی نمی‌توانستیم نام امام‌خمینی را به زبان بیاوریم، می‌گوید: هرگاه در سخنرانی‌هایم نام امام را می‌آوردم، مردم نیز با صدای بلند صلوات می‌فرستادند.

وی اجتماع باشکوه مردم را متشکل از همه اقشار مردم، علما، طلاب، کسبه، کارگران، دانشجویان و دانش‌آموزان عنوان می‌کند و می‌گوید: وجود این عزیزان در مراسمات نمایانگر اصالت این ملت و نمودار زنده بودن اجتماع و بیداری ملت ایران بود.

حجت‌الاسلام حسن‌زاده با بیان این‌که تمام امید فعالین انقلاب به جوانان بود چون که نسل جوان به اوضاع کشور توجه خاصی داشتند؛ می‌گوید: سرمایه هر ملتی جوانان آن ملت است، تمام تحرک از نسل جوان است، تمام خلاقیت‌ها، آفرینندگی‌ها از جوانان است ولی در آن زمان رژیم شاه این سرمایه‌ها را تباه و آنها را به مراکز فساد راهنمایی می‌نمود.

وی با بیان این‌که مردم و کارگران اگرچه از طرف ساواک تهدید می‌شدند که در مراسمات و سخنرانی‌ها شرکت نکنند و حتی عوامل مزدور شاه در بازار راه می‌افتادند و تهدید به این می‌نمودند که اگر بازار را تعطیل کنند، مغازه‌هایتان را پلمپ می‌کنیم و اگر امامان جماعت جلسات برپا کنند مسجد را می‌بندیم، می‌گوید: از نقشه‌های خطرناک دشمن ایجاد اختلاف بین دانشگاهیان و روحانیون بود در صورتی که این دو، بال‌های تعالی جامعه در برابر رژیم منفور بودند که مردم به كمك روحانيون و دانشجويان دیگر اهمیتی به شاه و عمالش نمی‌دادند.

وی با بیان این‌که اگرچه رژیم شاه تلاش می‌کرد با زور و سرنیزه بر دل‌ها حکومت کند، می‌گوید: در آن زمان تمام دل‌های مردم در اختیار ‌امام خمینی بود و دیگر از هیچ زور و شکنجه‌ای نمی‌هراسیدند.

وی در ادامه با بیان این‌که برای سخنرانی‌ها تغییر لباس می‌داده تا بتواند خود را لااقل به مسجد محل سخنرانی برساند، به ارائه خاطره‌اي در اين زمينه مي‌پردازد و مي‌گويد: پس از این‌که توسط آقای سیدهادی هاشمی در فروردین 57 دعوت به سخنرانی در مسجد حسین‌آباد اصفهان از من شد، روز جمعه از قم به اصفهان رفتم و در اصفهان با دوستانم آقایان عبدا… نوری و محمدعلی روحانی دیدار و نامه‌ای را که باید در آن مجلس قرائت گردد دریافت کردم و با هم فکری آن دو بزرگوار با اتومبیل پیکان عازم مسجد شدم. وقتی مسجد را در محاصره نیروهای نظامی و انتظامی دیدم عمامه‌ای مشکی به سر کردم و لباس‌های کهنه به تن و عینک دودی به چشم زده وارد مسجد شدم؛ شبستان مسجد و صحن آن مملو از جمعیت بود، به آسودگی سخنرانی خودم را آغاز کردم و پس از سخنرانی هم توسط همان جوانان از مسجد بیرون آمدم.

حجت‌الاسلام حسن‌زاده که پس از انقلاب اسلامی نمایندگی یک دوره مجلس شورای اسلامی منطقه ترشیز را بر عهده داشت، می‌گوید: مجلس اول در شرایط سختی قرار گرفت و در برابر بنی‌صدر ايستاد و رأی بر عدم اعتمادش داد.

وی در ادامه می‌گويد: پس از آن مسئله به چشم خود ديديم كه چند نفر از دوستان انقلابی‌مان در جاهای مختلف ترور شدند.

حسن‌زاده با بيان اين‌كه دوره اول مجلس از دوران حساسی بود كه نيروهای انقلابی، سازمان‌های جهنمی را توانستند شناسايی و از بين ببرند، می‌گويد: در ابتدای انقلاب ضايعات سنگينی به خاطر از دست دادن بهترين نيروهای انقلابی متحمل شديم.

وی در ادامه با بيان اين‌كه وجود رهبری در ابتداي انقلاب موجب شد كشور و انقلاب ماندگار شود، می‌گويد: اتفاقاتی كه در دور اول مجلس و ابتدای انقلاب افتاد در هيچ دوره از انقلاب تكرار نشده است.

اين فعال سياسی زمان انقلاب با بيان اين‌كه مسائل و مشكلات اول انقلاب توسط روزنامه‌ها و نويسندگان كمتر به آن پرداخته شده است؛ می‌گويد: الحمدا… هم اكنون شاهد امنيت، ثبات و اقتدار هستيم ولی مشكلات اقتصادی مردم را درگير كرده است.

وی با تأكيد براين‌كه در ابتدای انقلاب شخصيت امام به كشور اقتدار داده بود، می‌گويد: اگر چه در آن زمان مشغول جنگ با عراق و در محاصره نظامی و اقتصادی بوديم اما مردم به راحتی احتياجات خود را دريافت و تأمين می‌کردند، ولی الان مشكلات اقتصادی زياد و مردم هزينه‌های بالايی پرداخت می‌كنند.

حسن‌زاده در ادامه با بيان اين‌كه در قبل از انقلاب نفت كشور به قیمت هر بشکه 3 دلار به فروش می‌رسيد و زمان جنگ به 30 دلار و الان هر بشكه120 دلار می‌باشد، می‌گويد: در ابتدای جنگ گاز كشور هيچ قيمتی نداشت ولی الان هر متر مكعب را به 17 دلار می‌فروشيم كه اگر درآمد نفت و گازمان به درستی هزينه می‌شد و در كشور سرمايه‌گذاری صحيح صورت می‌گرفت، وضعيت‌مان قطعاً بهتر از اين بود.

وی می‌گويد: هم اكنون کشور وضع عمومی خوبی ندارد كه همگی به مديريت كشور بر می‌گردد.

نماينده دور اول مجلس شورای اسلامی با بيان اينكه هم اكنون مديريت ما مشكل اساسی دارد، می‌گويد: در هيچ جای جهان مديريت فردی جواب نداده است و هم‌اكنون بسياری از كشورها كه شاهد رشد آنها هستيم به خاطراين است كه احزاب در پيشرفت كارها فعال بوده و هستند .

حجت‌الاسلام حسن‌زاده در ادامه با تأكيد بر اين‌كه كشورها را احزاب و تشكيلات اداره می‌كنند نه فرد خاصی، می‌گويد: هميشه سؤال از خودم داشتم كه چرا از اول انقلاب احزاب در ايران پا نمی‌گيرد و گرايش زياد به حزب نيست.

وی با بيان اين‌كه دكتر شريعتی هميشه تأكيد داشت كه شيعه خود يك «حزب» تمام عيار است؛ می‌گويد: شاید به این خاطر در ايران حزب پيش نمی‌رود چون شيعه ساختار حزبی دارد و مرجع تقليد در رأس آن است و در تمامی شهرها نمايندگانی از سوی ايشان حضور دارند.

حجت‌الاسلام حسن‌زاده با بيان اين‌كه با يك نفر و چند وزير بدون وجود احزاب نمی‌توان كشور را اداره كرد؛ می‌گويد: زمانی كه در زندان بودم از سازمان فدائيان خلق كسانی كه به زندان می‌افتادند دغدغه‌ای برای خانواده‌شان نداشتند و سازمان‌شان در بيرون از خانوادهای شان حمايت می‌كردند ولی ما هيچ كس را نداشتيم و دغدغه خانواده‌مان بر رنج‌مان می‌افزود.

نماينده دور اول مجلس شوراي اسلامی مردم كاشمر در ادامه می‌گويد: در قبل از انقلاب با آقای هاشمی رفسنجانی طی دو ماه در يك بند بودم که آن دوران را جزو گوشه‌ای از خاطرات زندگی خود می‌دانم.

وی كه برای راه‌اندازی تشکیلات حزب‌ا… در لبنان نيز فعاليت‌هايی داشته، می‌گويد: بخاطر اين‌كه در نجف تحصيل كرده بودم و به زبان عربی اشراف كامل پيداكرده بودم، به لبنان رفته و ديدم سازمانی برای دفاع از حيثيت شيعه راه‌اندازی شده كه پيشنهاد حزب ا… را به آنها داديم و موفق هم شد.

وی كه با اعضای سپاه در لبنان به مدت سه ماه به سر برده است؛ می‌گويد: حزب ا… در آن زمان به وسيله سيد عباس موسوی به صورت رسمی اعلام موجوديت نمود كه اسرائيل را غافل‌گير كرده بود.

وی در پایان می‌گويد: هركجا كه اتحاد و همبستگی باشد موفق می‌شود مثل حزب ا… در لبنان كه توانست اسرائيل را در جنگ 33 روزه تحقیر كند. در كشورمان هم با اتحاد و همدلی می توانيم به پيشرفت های خوبی دست يابيم.

لینک کوتاه : https://sedayekhavaran.ir/?p=11185
  • نویسنده : غلامحسین دباغ یزدی
  • منبع : آوای کاشمر
پارس وی دی اس

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.