مدیر جهادکشاورزی خلیلآباد با بیان اینکه خلیلآباد یک شهرستان کاملاً باغبانی است که90 درصد مردم منطقه از این حوزه ارتزاق میکنند، به انتقاد از دیر ابلاغ شدن دستورالعملهای امهال تسهیلات بخش کشاورزی پرداخت و افزود: علیرغم اینکه امهال تسهیلات در هیئتوزیران مصوب میشود اما چون دیر ابلاغ میشود 90 درصد کشاورزان از این دستورالعمل بهرهمند نمیشوند و یا اصولاً کشاورزانی بهرهمند میشوند که بدحساب هستند.
محمود شبان دیر پرداخت شدن غرامات بیمه محصولات کشاورزی را از دیگر مشکلات کشاورزان این شهرستان دانست و تصریح کرد: افزایش بیرویه قیمت نهادهها مانند سموم کشاورزی و نهادههای دامی امان بهرهبرداران را بریده است.
وی مطرح کرد: با توجه به اینکه در ابتدای سال 1401 قیمت کودهای فسفاته و پتاسه 50 درصد کاهش یافت کشاورزان و بهرهبرداران انتظار دارند در سایر نهادهها هم همین اتفاق بیفتد تا مشکلات دامداران و کشاورزان رفع شود.
شبان بیان کرد: با توجه به اینکه شهرستان خلیلآباد قطب تولید انگور استان است، اما هر سال با نوسانات بسیار زیاد کشمش مواجه هستیم، برای رفع این مشکل صدور یک مجوز صندوق حمایت از بخش کشاورزی ویژه کشمش منطقه ترشیز با محوریت شهرستان خلیلآباد از ضروریات است تا بتوانیم از ضرر و زیان کشاورزان و باغداران جلوگیری کنیم.
وی گفت: به دلیل خشکسالی و شوری خاک درختان پسته دهستان کویر در آستانه خشک شدن هستند. در حوزه انگور کاهش عملکرد و در انار کاهش کیفیت را داریم که میطلبد اعتبارات کمبهره به شهرستان تخصیص یابد تا بتوانیم باغات را حفظ نماییم.