شهردار کاشمر از آمادهسازی بهشت بقیع برای ارائه خدمات کامل به خانوادههای داغ دیده خبر داد.
“مهندس اصغر کوهسرخی“ با اشاره به اینکه با توجه به گرانی بهای «قبر» در امامزادهها و آرامگاه شهیدمدرس(ره)، طرح ساماندهی بهشت بقیع از دوره سوم شورای اسلامی شهر در دستور کار قرار گرفت و همان زمان نیز طرح آن تهیه گردید.
وی افزود: شهرداری پس از تهیه طرح موردنیاز، عملیات فیزیکی این پروژه را در دو فاز آغاز کرد که در فاز اول آن، احداث پنجهزار قبر در دستور کار قرار گرفت.
شهردار کاشمر با بیان اینکه قبور مورد نیاز در فاز اول احداث شد، اظهار کرد: تاکنون اقدامات بسیاری از جمله کفسازی و محوطهسازی، تأمین آمبولانس مخصوص برای آرامستان بهشت بقیع انجام گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: به همت یکی از شهروندان سالن 500 مترمربعی برای ساماندهی دو غسالخانه و سالنهای انتظار و همچنین برگزاری مراسمات و سردخانهها احداث شده است.
شهردار کاشمر با اشاره به اینکه طی این مدت برای رفاه شهروندان از اعتبارات داخلی شهرداری در این مکان هزینه شده است، گفت: بهشت بقیع در گذشته به دلیل نداشتن شرایط مناسب مورد استقبال شهروندان برای دفن اموات، قرار نگرفته است.
وی تصریح کرد: با توجه به مسائل بهداشتی و نیز گرانی قیمت قبر در امامزادگان و آرامگاه شهید مدرس(ره) بسیاری از مردم گلایههایی برای تکمیل آرامستان بهشت بقیع مطرح کردهاند، به همین دلیل شهرداری کاشمر در راستای حل این مشکل اقدامات مختلفی را انجام داده است.
کوهسرخی گفت: از سال گذشته طراحی فضای جدید آن با هماهنگی مشاور تخصصی در حال انجام بوده و پیشبینی یک فضای بسیار خوب شده که در حال احداث است و انشالله تا پایان سال به بهرهبرداری کامل میرسد.
معاون خدمات شهری شهرداری کاشمر:
احداث آرامستان در داخل محدوده خدمات شهری مشکل قانونی و بهداشتی دارد
معاون خدمات شهری شهرداری کاشمر با بیان اینکه احداث آرامستان در داخل محدوده خدمات شهری مشکل قانونی و بهداشتی دارد، گفت: گرچه طی سالهای گذشته بارها اعضاي شوراي اسلامي کاشمر وعده ساماندهي بهشت بقيع و عرضه قبر با قیمت مناسب ميدادند تا با بهرهبرداري از بهشت بقيع، قيمت قبر در کاشمر کاهش يابد، اما امروز پس از مدتها چشمانتظاری بهرهبرداری کامل آرامستان بهشت بقیع در این دوره از مدیریت شهری به سرانجام میرسد.
مهندس محمد نجار با اشاره به اینکه ظرفیت آرامستانهای داخل شهر در حال پر شدن است، مبلغ قبور را بسیار بالا دانست و گفت: مردم برای آرامستان های ارزانتر و باکیفیت اعلام نیاز کردهاند که شهرداری نیز از گذشته در این خصوص خودش را مسئول دانسته است.
وی افزود: گرچه طبق ماده 55 قانون شهرداریها و تبصرههای آن احداث آرامستان جزو وظایف شهرداریهاست ولی متأسفانه با توجه به سنتهای دیرینهای که در مردم حاکم است، اموات را بیشتر در امامزادهها و مکانهای مقدس دفن میکنند که در این شهر نیز از گذشته در زیارتگاههای امامزاده سیدحمزه(ع)، امامزاده سیدمرتضی(ع)، امامزاده سیدمحمد(ع) و آرامگاه شهیدمدرس(ره) این اتفاق افتاده و بهعنوان یک عرف در آمده است.
مسئول خدمات شهری شهرداری کاشمر گفت: به لحاظ قانونی و بهداشتی روشی که در شهر ما برای دفن اموات در امامزادگان و آرامگاه شهیدمدرس انجام میگیرد مورد تأیید نیست و طبق قانون اجازه نداریم دفن اموات را در داخل محدوده خدمات شهری انجام دهیم.
نجار افزود: در بسیاری از شهرهای دیگر آرامستانها در حوزه حریم و بیرون شهرها احداث شده و شهرداری نیز در همین راستا بر اساس قانون و با توجه به تمامی مشکلاتی که شهروندان در زمان فعلی نسبت به هزینههای قبور دارند و از سویی کاهش ظرفیت قبور در داخل شهر؛ وظیفه خود دانستیم که بروز رسانی آرامستان را انجام داده تا بسیاری از امکانات موردنیاز شهروندان در این محل مهیا و در اختیار شهروندان قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه حدود 5 هکتار برای فاز نخست آرامستان در نظر گرفته شده است، از پیشبینی قبور خانوادگی در طرح جدید خبر داد و گفت: قبوری که در طرح جامع قبلی آرامستان اجرا شده بود، فضاسازی شده و در طرح جدید نیز در ضلع غرب، شمال و شرق حدود 50 آرامگاه خانوادگی برنامهریزی شده است.
مسئول خدمات شهری شهرداری کاشمر با اشاره به اینکه در فاز یک این آرامستان حدود 5 هزار قبر پس از ایجاد، نیمهکاره رها شده بود؛ اظهار کرد: یکی از مشکلات در اجرای این فاز عدم شیب مناسب برای محوطهسازی بود که با ایجاد تغییراتی در طرح، از آبگرفتگی در این فاز جلوگیری شد.
وی گفت: در طرح جدید برای آرامگاههای خانوادگی که قابلیت اجرای حدود 16قبر در هرکدام را دارد برنامهریزیشده است، گودبرداریها انجام و با توجه به نقشههای تهیه شده در اختیار پیمانکار گذاشته شده و به زودی آرامگاههای خانوادگی آماده خواهند شد.
پیشفروش قبور عادی قابل انجام است
نجار عنوان کرد: برای پیشفروش و قیمتگذاری آرامگاههای خانوادگی منتظریم که پیمانکاران هزینههای تمامشده را اعلام و بر اساس آن نرخی را مشخص و توسط کارشناسان قیمتگذاری شود.
وی گفت: مبلغی که برای آرامستان بهشت بقیع اعلام میشود بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر است و تلاش شده عددی تعیین شود که نگرانی برای شهروندان ایجاد نکند.
وی افزود: در آرامستان بهشت بقیع حتی هزینه ایجاد قبور هم لحاظ نشده و برای احداث و سود شهرداری و هزینههای دیگر منافع شهرداری لحاظ نشده و 100 در صد منافع مردم را در نظر گرفتهایم.
نجار افزود: از عموم شهروندان تقاضا داریم با توجه به رعایت اصول بهداشتی و دستورالعملهای قانونی از دفن اموات در داخل محدوده خدمات شهری که معضلات بهداشتی را در طولانی مدت برای مردم به وجود خواهد آورد، پرهیز کنند.
وی گفت: برای استقبال از بهشت بقیع نیاز به حمایت مردم داریم، البته تلاش شده با اجرای آمادهسازی، قبر را با ارزانترین قیمت و بالاترین خدمات در اختیار متاقضیان قرار دهیم.
وی عنوان کرد: برای آرامستان بهشت بقیع دو واحد غسالخانه و دو واحد سالن برگزاری مراسم توسط خیرین احداث شده است، همچنین تمامی امکانات لازم و امور اجرایی با کمترین قیمت نسبت به شهرهای همجوار مهیا گردیده است.
مسئول خدمات شهری شهرداری کاشمر در ادامه گفت: براساس مصوبه شورایاسلامی شهر، قیمت قبور در آرامستان بهشت بقیع بسیارکمتر از قیمت قبر در امامزادگان و آرامگاه شهیدمدرس(ع) که در حال حاضر تا مبلغ 60 ميليون تومان هم رسيده، میباشد و حتی سعی شده از بسیاری شهرستانهای همجوار نیز کمتر باشد.
نجار تصریح کرد: در آرامستان هماکنون 8 سردخانه فعال شده که حتی بیمارستانهای شهر نیز میتوانند از این خدمات استفاده کنند.
وی با بیان اینکه برای توسعه آرامستان پیشبینیهای لازم صورت گرفته و در این خصوص مشکلی نداریم، تصریح کرد: برای راحتی و آسایش شهروندان، عقبنشینی سمت جنوب مشرف به جاده و در داخل آرامستان برای پارکینگ پیشبینیشده که قابلاستفاده است.
مسئول خدمات شهری شهرداری کاشمر اظهار کرد: در طرح پیشبینیشده سر درب زیبایی برای این آرامستان اجرا خواهد شد و هماکنون در حال احداث واحدهایی مرتبط با آرامستان در ضلع جنوبی هستیم که تمام امکانات موردنیاز در این واحدها مستقر خواهند شد و شهروندان برای برگزاری مراسمات در طول هفته و حتی پایان هفته مشکلی نخواهند داشت.
نجار اتصال امامزاده سیدمحمد(ع) به آرامستان بهشت بقیع را از مهمترین درخواستهای شهروندان دانست و گفت: گرچه در این زمینه تلاشهای بسیاری شده ولی چون راه ارتباطی روستایی بین این دو قرار گرفته ابتدا باید در شورای ترافیک و اداره کل راه و شهرسازی استان مطرح و برنامهریزی شود که اگر اجازه دهند طرح پیشبینیشده برای آرامستان که از قبل آماده شده بهخوبی اجرا گردد.
وی با تأکید بر ضرورت بسترسازی فرهنگی برای شهروندان جهت استفاده از این آرامستان برای امواتشان، افزود: بهطور جدی پیگیر تکمیل طرحهای نیمهتمام این آرامستان هستیم و با رفع مشکلات موجود جهت خدماترسانی بهتر به شهروندان تلاش میکنیم.