• امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 23 December - 2024
پارس وی دی اس
2

بهره‌برداری از پروژه‌ها جهاد کشاورزی بردسکن در راستای رفع مشکلات

  • کد خبر : 10848
  • ۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۹
بهره‌برداری از پروژه‌ها جهاد کشاورزی بردسکن در راستای رفع مشکلات
صدای خاوران-مدیر جهادکشاورزی خاطر نشان کرد: آرای صادره کمیسیون رفع تداخلات به ادارات محترم منابع‌طبیعی و آبخیزداری و ثبت اسناد شهرستان ارسال شده تا ضمن اصلاح سوابق نقشه‌ها، صدور سند اراضی کشاورزی در پلاک‌های رفع تداخل شده سرعت بگیرد و کشاورزان و بهره‌برداران بتوانند از مزایای طرح سند دار کردن اراضی بهره‌مند گردند.  

مدیر جهادکشاورزی بردسکن با گرامی‌داشت هفته دفاع مقدس و یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر اظهار کرد: تلاش می‌شود با بهره‌برداری از این پروژه‌ها، بتوانیم در راستای رفع مشکلات قدم برداریم.

“مهندس مهدی مسروری” از افتتاح نیروگاه خورشیدی چاه‌موتورهای کشاورزی در روستای عظیم‌آباد و پروژه احداث کانال آبیاری بتنی روستای ابراهیم‌آباد شهرستان بردسکن همزمان با هفته‌دولت خبر داد و افزود: با توجه به خاموشی چاه‌های کشاورزی که خسارت‌های هنگفتی را تاکنون به کشاورزان تحمیل نموده راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی جزء ضروریات است.

وی بیان کرد: با توجه به خسارت‌های چندهزار میلیاردی وارده به بخش کشاورزی ناشی از ناترازی برق و خاموشی چاه‌های کشاورزی، از سه‌سال قبل با پیگیری‌های متعدد اتاق اصناف و جهادکشاورزی برای ایجاد نیروگاه‌های گازی و خورشیدی و بادی تدابیری اندیشیده شد.

مدیر جهادکشاورزی بردسکن با بیان این‌که با پیگیری‌ها و رایزنی‌های صورت گرفته در سطح استانی و کشوری با پیشنهاد شهرستان در خصوص ایجاد مزارع پنل خورشیدی موافقت گردید؛ گفت: در همین راستا جانمایی250 نقطه در شهرستان انجام و از این تعداد تاکنون 22 مورد به مرحله اجرا و افتتاح رسید و تعداد10مورد دیگر نیز در حال راه‌اندازی است.

مسروری اظهار کرد: با عنایت به نام‌گذاری سال جهش تولید این مهم با مشارکت مردم و پیگیری‌های متعدد جهادکشاورزی در یک حرکت جهادی به نتیجه رسیده است.

وی در ادامه از کشاورزان درخواست نمود؛ برای جلوگیری از خسارت بیشتر به بخش کشاورزی اقدام به ایجاد این مزارع نمایند، همچنین از مدیران وزارت نیرو برای خرید برق نیمه‌خرداد تا نیمه‌شهریور که بهترین زمان تولید برق خورشیدی است، خواست تدابیر لازم را اندیشیده تا تشویقی برای کشاورزان در رفع ناترازی برق در حوزه کشاورزی باشد.

مدیر جهادکشاورزی بردسکن همچنین گفت: همزمان با هفته دولت پروژه احداث کانال آبیاری بتنی روستای ابراهیم‌آباد افتتاح شد.

وی در این خصوص بیان کرد: پروژه احداث کانال آبیاری بتنی روستای ابراهیم‌آباد به طول۱۰۰۰متر با اعتباری معادل۳۱۰ میلیون ریال به بهره‌برداری رسید.

مسروری گفت: عملیات اجرایی طرح مذکور در اوایل سال 1403 از محل اعتبارات جهادکشاورزی با کمک خودیاری بهره‌برداران شروع شده و در مدت سه‌ماه اجرا و به بهره‌برداری رسید.

وی اظهار کرد: اجرای طرح مذکور با هدف افزایش راندمان آبیاری، حفظ سطح زیرکشت، جلوگیری از هدر رفت آب و افزایش درآمد بهره‌برداران انجام شده و رضایت بیش از60خانوار بهره‌بردار روستای ابراهیم‌آباد را در پی‌داشته است.

مدیر جهادکشاورزی بردسکن در ادامه از تحویل2800 تن گندم توسط کشاورزان شهرستان به سیلوهای ذخیره گندم خبر داد و افزود: در راستای طرح تحول اقتصادی و با توصیه کارشناسان و نیز توصیه کاشت ارقام جدید، کشاورزان این شهرستان نسبت به سال گذشته 64 درصد افزایش تولید گندم را داشته‌اند.

وی بیان کرد: با توجه به این‌که در این شهرستان ارقام مختلف با عملکردهای مناسب کشت شده امید داریم با اعلام قیمت مناسب و به موقع، کاشت این محصول استراتژیک افزایش یابد و شاهد خودکفایی در این محصول باشیم.

مسروری در همین خصوص از مدیران ارشد وزارتخانه خواست در راستای تولید پایدار برای تغذیه در مراحل تولید، کودهای شیمیایی مورد نیاز را در اختیار کشاورزان قرار دهند و از طرفی کشاورزان در راستای تولید و بهره‌وری در تولید پایدار از سیستم‌های آبیاری نوین استفاده کنند تا مشکلات خاموشی چاه‌های کشاورزی و قطع برق ضرر و زیان بیشتری به محصولات کشاورزی وارد نکند.

وی در ادامه از رفع تداخل61 هزار و 329 هکتار از اراضی این شهرستان در قالب 57 پلاک از ابتدای اجرای رفع تداخلات تاکنون خبر داد.

مسروری با بیان این‌که یکی از عمده‌ترین پروژه‌های در دستور کار دولت و وزارت جهادکشاورزی، پروژه رفع تداخلات است؛ بیان کرد: ورود و پیگیری اختلاف بین کشاورزان و دولت بر سر اراضی کشاورزی در دستور کار کمیسیون رفع تداخلات قرار گرفته است.

وی ادامه داد: تثبیت مالکیت اراضی کشاورزی، تسهیل در صدور اسناد اراضی کشاورزی و برنامه‌ریزی و مدیریت عالی دولت بر اراضی کشاورزی از دیگر مزیت‌های اجرای این طرح است.

مسروری گفت: در همین راستا از تعداد 418 پلاک در شهرستان که مشمول اجرای رفع تداخلات می‌باشند تاکنون تعداد 57 پلاک در کارگروه رفع تداخل جهادکشاورزی بررسی و در کمیسیون استانی رفع تداخل شد.

وی افزود: در نتیجه این بررسی‌ها، حدود17هزار و 856 هکتار از اراضی به عنوان مستثنیات و 43 هزار و 473 هکتار به عنوان اراضی ملی تثبیت شده است.

مدیر جهادکشاورزی خاطر نشان کرد: آرای صادره کمیسیون رفع تداخلات به ادارات محترم منابع‌طبیعی و آبخیزداری و ثبت اسناد شهرستان ارسال شده تا ضمن اصلاح سوابق نقشه‌ها، صدور سند اراضی کشاورزی در پلاک‌های رفع تداخل شده سرعت بگیرد و کشاورزان و بهره‌برداران بتوانند از مزایای طرح سند دار کردن اراضی بهره‌مند گردند.

 

کاهش۵۰ درصدی سطح زیر کشت پنبه

مدیر جهادکشاورزی بردسکن در رابطه با وضعیت کشت پنبه در منطقه گفت: سال گذشته سطح زیرکشت پنبه شهرستان هزار و ۵۰۰ هکتار بود که بر اثر خاموشی چاه‌های کشاورزی به ۷۵۰ هکتار کاهش پیدا کرد.

مهدی مسروری با اشاره به کشت ارقام ورامین، خورشید و ساجدی در منطقه بردسکن از مدیران ارشد وزارت جهادکشاورزی خواست تا تدابیر مناسبی برای خسارات وارده ناشی از خاموشی چاه‌ها در بخش کشاورزی اندیشیده شود تا شاهد از بین رفتن این محصول نباشیم.

مدیر جهادکشاورزی بردسکن در پایان از کشاورزان خواست تا در راستای طرح تحول کشاورزی و بهره‌وری در این حوزه، سیستم آبیاری تحت فشار در مزارع را راه‌اندازی کنند و برای رفع ناترازی برق نسبت به ایجاد مزارع پنل خورشیدی اقدام نمایند.

لینک کوتاه : https://sedayekhavaran.ir/?p=10848
  • نویسنده : فاطمه مجیدی
  • منبع : صدای خاوران
پارس وی دی اس

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.