رئیس شبکه دامپزشکی کاشمر از شهروندان خواست بیماری هاری را که عموماً از گازگرفتگی یا پنجه کشیدن حیوانات بهخصوص سگ و گربه هار به انسان سرایت میکند، جدی بگیرند.
سعید خانزاده تصریح کرد: هرگونه گزش توسط حیوانات اهلی یا وحشی باید هار گزیدگی تلقی شده و ضروری است بلافاصله پس از گزش، محل به مدت ۲۰ دقیقه با آب و صابون شستشو و سپس برای انجام اقدامات بعدی سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه شود.
رئیس شبکه دامپزشکی کاشمر با تأکید بر اینکه هاری بیماری خطرناک و غیرقابل درمان ولی قابل پیشگیری است، گفت: مهمترین راه انتقال هاری به انسان گاز گرفتن حیوان هار است، بنابراین با لمس، نوازش، لیس زدن پوست سالم انسان توسط حیوان و موارد مشابه، امکان انتقال هاری وجود نخواهد داشت.
خانزاده مهمترین علائم در انسان مبتلا به هاری را تحریکپذیری شديد، توهم، نگراني و هيجان، ترس از آب، افزايش ترشح بزاق و اختلال بلع، خوابآلودگی، انقباضهای عضلاني، علائم مننژيت، تشنج و فلج موضعي، گشادی نامنظم مردمك، تعريق و كاهش فشارخون وضعيتي عنوان کرد.
این مقام مسئول تأکید کرد: شهروندان در صورت نگهداری حیوان (سگ، گربه و …) در منزل، واکسیناسیون دورهای آن را جدی گرفته و نسبت به قلاده گذاری آن اقدام نمایند.
وی از شهروندان خواست در صورت رویت حیوان دارای علائم مشکوک به هاری شامل حیوان مضطرب و حملهکننده، خروج کف از دهان، صدای خشن و عدم میل به آب و غذا، تحت هیچ شرایطی به آن نزدیک نشده و در اسرع وقت مراتب را به اداره دامپزشکی گزارش نمایند.