وی با اشاره به اینکه بیش از ۸۰ درصد مردم شهرستان کشاورز هستند، از کاهش کشت ۵۰ درصدی زعفران خبر داد و خاطر نشان کرد: با توجه به خشکسالیهای پیدرپی پیشبینی میشود، میزان کشت زعفران در خلیلآباد نسبت به سالهای گذشته با کاهش ۵۰ درصدی همراه باشد.
شبان کمآبی، خشکسالیهای اخیر و گرمای بیش از حد در تابستان طی سالهای اخیر را عامل افت زیاد کشت و تولید زعفران در این شهرستان عنوان کرد و افزود: میزان بارندگی در سال زراعی قبل در حدود ۸۰ میلیمتر بود که متأسفانه بخشی عظیمی از میزان موردنیاز بارش در منطقه تأمین نشد و منابع آبی با افت آب و برداشت روبرو گردید، که به همین دلیل بهرهبرداران زعفرانکار امیدی به برداشت و یا کشت این محصول ندارند.
مدیر جهادکشاورزی خلیلآباد عنوان کرد: با توجه به میزان سطح باغات شهرستان، کمبود آب موجود برای کشاورزی منجر به این شده که کشاورزان بهجای کشت محصول زعفران از میزان آب موجود برای آبیاری باغات انگور استفاده نمایند.
شبان خسارتهای وارده از گرما و نیز کمبود آب را از موارد مهم در بحث کشت و کار ذکر و بیان کرد: با کمبود و افت و تهنشینی آب قنوات و چاه موتورها اگر در سال جاری میزان بارندگی به میزان سال گذشته باشد و امسال هم با کمبود بارندگی و قطع برق مواجه باشیم، بیم این میرود به کشاورزی منطقه خسارت عمدهای وارد شود.