• امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
پارس وی دی اس
3

نجات بزرگ‌ترین بادامستان دیم کشور آغاز شد

  • کد خبر : 11079
  • ۰۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۴
نجات بزرگ‌ترین بادامستان دیم کشور آغاز شد
صدای خاوران-مدیر جهادکشاورزی شهرستان کوهسرخ پیوند سرشاخه کاری درختان و جایگزین نمودن ارقام دیرگل و مقاوم به سرما به‌جای ارقام موجود و احداث باغات جدید با ارقام مقاوم به سرما با توجه به سطح موجود 12500 هکتاری بادامستان‌های دیم از دیگر اقدامات دانست.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان کوهسرخ از آغاز اجرای طرحی برای نجات بزرگ‌ترین بادمستان دیم کشور خبر داد.

حجت صفرنژاد، با اظهار تأسف از این‌که وسعت بادامستان این شهرستان طی دو دهه گذشته از ۲۱ هزار هکتار به کمتر از 12500 هزار هکتار به دلیل خشک‌سالی رسیده است، اذعان کرد: تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا با استفاده از نظر کارشناسان و انجام طرح‌هایی بتوانیم میزان باقی‌مانده از این بادامزار را حفظ کنیم.

وی مهار روان‏آب‌ها (ایجاد سامانه آبگیر در منطقه توسعه ریشه درخت و احداث بند خاکی تغذیه‌ای) و تقویت سفره‌های آب زیرزمینی از طریق رسوب‌برداری داخل بندهای خاکی را از جمله طرح‌های نجات بادامستان‌های دیم کوهسرخ  اعلام کرد.

صفرنژاد تصریح کرد: شهرستان کوهسرخ یکی از قطب‌های تولید بادام دیم کشور است كه خشک‌سالی‌های متوالي و كمبود آب، سرمازدگی‌های متمادی، مشكلات اقتصادي و اجتماعي عمده‌ای را ایجاد نموده است.

وی بیان کرد: متأسفانه در سال جاری و برای سومین سال پیاپی 100 درصد شکوفه‌های بادامستان‌های دیم دچار خسارت سرمای بهاره شده و خسارتی معادل 150میلیارد تومان به باغداران شهرستان وارد شد.

صفرنژاد تصریح کرد: در حال حاضر تعداد زیادی از درختان بادام دچار خشکی ناشی از کم‌آبی شده و روزبه‌روز بر دامنه این خشکی افزوده می‌شود، از طرفی درختان سبز و زنده نیز هرساله دچار خسارت سرمازدگی شکوفه‌ها در شروع فصل بهار می‌شوند.

وی با بیان این‌که برای حفظ این میراث کهن که به‌عنوان دومین بادامستان دیم کشور محسوب می‌شود دو اقدام مهم در حال انجام است، تصریح کرد: مهار روان‏آب‌ها از طریق کنترل آب باران و افزایش نفوذپذیری خاک در منطقه، توسعه ریشه درخت از طریق احداث سامانه آبگیر به‌صورت نیم‌دایره در اطراف درخت و هم از طریق اجرای طرح‌های آبخیزداری با احداث  بند خاکی تغذیه‌ای در بالادست اراضي بادامزار اجرا می‌شود تا رواناب ناشی از هر بارش که در ارتفاعات اتفاق می‌افتد، به‌سرعت از دسترس خارج نشده و در عوض به‌تدریج در آبرفت پایین‌دست نفوذ نموده و توسط ریشه درختان به مصرف برسد.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان کوهسرخ پیوند سرشاخه کاری درختان و جایگزین نمودن ارقام دیرگل و مقاوم به سرما به‌جای ارقام موجود و احداث باغات جدید با ارقام مقاوم به سرما با توجه به سطح موجود 12500 هکتاری بادامستان‌های دیم از دیگر اقدامات دانست.

لینک کوتاه : https://sedayekhavaran.ir/?p=11079
  • نویسنده : زهرا افتخاری ترشیزی
  • منبع : صدای خاوران
پارس وی دی اس

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.