به گزارش صدای خاوران-بخشدار بخش مرکزی کاشمر گفت: در راستای توسعه و آبادانی روستاها، اهالی روستاهای بخش مرکزی مبلغ 5/12 میلیارد تومان، مشارکت نمودند.
سعید چیتی در گفتگو با آوایکاشمر گفت: با عنایت به اعتبارات تخصیصی از سوی دولت و مشارکت عالی روستائیان، توانستیم پروژههای عمرانی زیادی در سطح روستاها انجام دهیم.
وی تصریح کرد: با هدف توسعه و آبادانی روستاهای بخش مرکزی و با کمک روستائیان و روستازادگانی که در دیگر شهرها و حتی خارج از کشور حضور دارند از سال 96 تاکنون 5/12 میلیارد تومان در بخشهای مختلف عمرانی و زیرساختی هزینه شده، همچنین روند توسعه و آبادانی در روستاهای این منطقه همچنان ادامه دارد.
وی افزود: بدونشک برای تحقق توسعه پایدار روستایی، نقش معتمدین و بزرگان، اعضای شورای اسلامی و دهیار روستا جهت جلب اعتماد و مشارکت روستائیان کارگشا بوده است.
وی یکی از مهمترین عوامل توسعه روستایی را حضور فعالانه مردم در فعالیتهای مربوط به روستا عنوان و تصریح کرد: بدون همیاری و مشارکت مردم، توسعه مفهومی ندارد و هر گامی که در راه رشد و توسعه برداشته میشود، باید با همراهی مردم باشد.
چیتی اشاره کرد: روستائیان سرمایههای اجتماعی هستند که میتوان با مشارکت آنها کارهای بزرگی در روستاها انجام داد؛ در واقع مشارکت روستائیان کارآیی برنامههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و کیفیت تصمیمگیری را افزایش میدهد.
بخشدار بخش مرکزی کاشمر با بیان اینکه برای افزایش مشارکت مردم در روستاها پیشنیازهایی لازم بود که با همکاری خوب اعضای شورای اسلامی در روستاها و دهیاران اقداماتی صورت گرفت، گفت: تشکیل مجمع خیرین در هر روستا، برقراری ارتباط مؤثر بین مردم و شورایاسلامی و دهیاری، تشکیل سازمان مردمنهاد در هر روستا، همگرایی و همبستگی بین روستائیان و کم کردن اختلافات، ایجاد حس مسئولیت و اعتماد در مردم روستا، ایجاد انگیزه مشارکت، شناسایی توانمندیهای افراد در روستا، ایجاد ارتباط با نخبگان و افراد تأثیرگذار در روستاها بهویژه روستازادگان از مهمترین این اقدامات بوده است.
وی با اشاره به اینکه هرچند مشارکتهای مردمی درگذشته بیشتر در حوزه مذهبی بود، اما با تشکیل مجمع خیرین در هر روستا مشارکتها هدفمند گردید؛ افزود: توجه به حوزههای عمران و آبادانی، فرهنگی، بهداشت و سلامت، آموزشی و ورزشی از جمله اولویتهای مجمع خیرین در روستاها بوده است.
چیتی با بیان اینکه هر سال با برنامهریزی انجام شده شاهد افزایش میزان مشارکت روستائیان و روستازادگان مقیم شهرهای دیگر و حتی ساکن در کشورهای خارجی به روستاهای بخش مرکزی بودیم، تصریح کرد: در سال 96 بیش از 2 میلیارد تومان، در سال 97 بیش از 3 میلیارد و 200 میلیون تومان، در سال 98 بیش از 3 میلیارد و 300 میلیون تومان و در هشتماهه امسال بیش از 3 میلیارد و 800 میلیون تومان مشارکت مردمی در روستاهای بخش مرکزی جذب شده است.
وی ضمن قدردانی از همراهی و مشارکت بینظیر مردم روستاهای بخش مرکزی کاشمر بهویژه خیرین، معتمدین، روستازادگان، اعضا شوراهای اسلامی و دهیاران عنوان کرد: از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه خیرین در حوزه عمرانی شامل پروژههای عمرانی، توسعه معابر و اهدای زمین بیش از یک میلیارد و 850 میلیون تومان، در حوزه فرهنگی برای برگزاری مراسمها و مسابقات فرهنگی، جشنها، کلاسهای آموزشی، کمک به خانوادههای محروم و توزیع سبد کالا بین محرومین بیش از یک میلیارد و 750 میلیون تومان، در حوزه آموزشی و بهداشتی در قالب کمک به مدارس، دانشآموزان و درمان بیماران و مراکز درمانی بیش از 247 میلیون تومان و در بخش ورزشی برای خرید تجهیزات و برگزاری مسابقات ورزشی و کمک به تیمهای ورزشی بیش از پنجاه میلیون تومان مشارکت داشتهاند.
بخشدار مرکزی کاشمر در ادامه با بیان اینکه روستائیان در این مشارکتها توجه خاصی به دانشآموزان کمبضاعت داشتهاند بهطوریکه طی سالهای 96 تا 99 بیش از 300 میلیون تومان برای خرید لوازمالتحریر دانشآموزان کمک کردهاند؛ افزود: در سال 96 با هزینه بیش از 67 میلیون تومان برای هزار و 206 دانشآموز، در سال 97 بیش از 80 میلیون تومان برای هزار و 256 دانشآموز، در سال 98 بیش از 110 میلیون تومان برای هزار و 623 دانشآموز و در سال 99 مبلغ 99 میلیون تومان برای هزار و 100 دانشآموز کمبضاعت توسط خیرین لوازمالتحریر تهیه شد.