علیرضا رزمحسینی در صد و بیست و نهمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان که در شهرستان کاشمر برگزار شد، با بیان اینکه شاه کلید سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغیه رهبر معظم انقلاب مردمی بودن اقتصاد است، از تمرکز گرایی به عنوان اولین عیوب ساختاری نام میبرد و اظهار کرد: نظام تمرکزگرانه نه تنها امکان پویایی را در بدنه استانها ایجاد نمیکند، بلکه آن را از دست میدهد.
استاندار خراسانرضوی بروکراسی اداری را از دیگر معضلات دانست و اظهار کرد: بروکراسی اداری ایران دو محصول فساد ادارای و نارضایتی مردم را در پی دارد.
وی با بیان اینکه این ساختار پوسیده نحس اداری صدساله ایران بوده که روز به روز بر این بروکراسی افزوده شده و موجب نارضایتی مردم و ایجاد فساد در کشور شده است، عنوان کرد: نزاعها و جناح بندیهای سیاسی نه تنها موجب تعالی و پیشرفت نگردید بلکه موجب فاصله در بین مردم شد و بدون اینکه راهبرد درستی داشته باشیم، آنها را تقسیم بندی کردیم.
رزمحسینی با اشاره به اینکه به اسم دمکراسی و احزاب باندهایی در کشور به وجود آمده و هنوز هم هستند که موجب عقب افتادگی کشور گردیدند، بیان کرد: دولت دیوان سالار دارد کشور را گران اداره میکند.
وی از وجود 5 میلیون کارمند و 4 میلیون بازنشسته در کشور خبر میدهد و میگوید: تمام سرمایههایی که کشور از محل فروش نفت و درآمدهای مالیاتی و دیگر مسائل دارد صرف هزینههای جاری دولت میشود.
استاندار خراسان رضوی عدم فرهنگ اقتصادی را از دیگر مشکلات میداند و افزود: موفق نشدهایم و نخواستیم فرهنگ اقتصادی را گسترش دهیم.
وی بیان کرد: متاسفانه قوه قضائیه، دستگاههای اجرایی و مجلس هر کدام به یک راه میروند و متمرکز بر توسعه و پیشرفت کشور نیستند.
رزمحسینی با تاکید براینکه مردم محرم نظام جمهوری اسلامی ایران هستند، بیان کرد: وابسته به قدرت جهانی نیستیم که فکر کنیم به مردم نیازی نداریم.
استاندار خراسان در ادامه فضای کسب و کار را زیبنده خراسانرضوی ندانست و گفت: رتبه هجدهم فضای کسب و کار خراسانرضوی نشان میدهد ایراداتی در کار وجود دارد.
وی با بیان اینکه نسبت تسهیلاتی که شبکه بانکی کشور به سرمایهگذار، کارآفرین و مردم میدهد در کشور 80 درصد بوده اما این آمار در خراسانرضوی 56 درصد است، بیان میکند: متاسفانه 44 تا 46 درصد منابع استانی به خارج از استان میرود.
رزمحسینی با اشاره به اینکه این آمارها نشان میدهد فضای استان برای جذب سرمایهگذار و تکریم مجاهدان اقتصادی مناسب نبوده است، عنوان کرد: در چارچوب مقررات اگر کسی ثروتمند شد باید مورد تکریم قرار گیرد و ثروتش را برای اشتغال، تولید و توانمندسازی مردم هدایت کنیم.
وی اظهار کرد: تلاش میکنم تاحدی مسیر ساختارهایی که مانع پیشرفت استان شده را هموار کنیم که در این راستا مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی را تشکیل دادیم.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه حق نداریم مالیاتی که از مردم میگیریم را به غیر از آبادانی در جای دیگری خرج کنیم، افزود: طرح مثلث توسعه اقتصادی که طی 6 ماه گذشته در استان خراسانرضوی انجام شد در استان کرمان 2 سال زمان برد تا موفق شدم همه را برای توسعه استان دور هم جمع کنم.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه با این اقدام میخواهیم دولت دیوان سالار را دور بزنیم، عنوان کرد: نباید در این مسیر هراسی داشت باید تمامی دستگاهها کمک کنند.
وی با اظهار تاسف از اینکه هرچند تمامی خدمات زیربنایی را به روستاها بردهایم و بعد از انقلاب این اقدامات کم نظیر بوده اما همچنان شاهد فروش دامها و مهاجرت به شهرهای بزرگ هستیم، بیان کرد: اکنون جمعیت جامعه روستایی تولیدی از 74 درصد به 26 درصد کاهش یافته است.
رزم حسینی با اشاره به اینکه روستاها را رها کردیم و صاحب ندارند، گفت: هرچند خدمات زیربنایی بسیاری به روستاها برده شده اما باید کسانی باشند که اینها را تبدیل به پول و خدمت کند و این کار توسط معینهای اقتصاد مقاومتی انجام خواهد شد.
وی در ادامه رتبههای آسیبهای اجتماعی از جمله سرقت را در استان خراسانرضوی بسیار بالا دانست و عنوان کرد: اکنون 81 درصد زندانیان خراسان رضوی به دلیل مواد مخدر، سرقت و نزاعهای خیابانی هستند که ریشه تمامی این جرائم در بیکاری است.
رزم حسینی با بیان اینکه 55 درصد این زندانیان را بانوان تشکیل میدهند، ادامه داد: فایدهای ندارد که در منطقهای کلنگ احداث فرودگاهی را به زمین بزنیم اما سرمایهگذار ورود نکند و پروازی نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه منابع کشور در شرایط فعلی باید اولویت بندی شود، اظهار میکند: اکنون 3800 پروژه نیمه تمام در خراسانرضوی داریم که متوسط طول عمر آنها 25 سال است.
وی با اعلام اینکه برای اتمام این پروژهها بالغ بر 25 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، گفت: خرد جمعی به ما اجازه نمیدهد که منابع ملی را صرف پروژههایی کنیم که چندین سال بهرهبرداری آن به طول خواهد انجامید.