مجتبی قائمی با گرامیداشت هفته ترویج شیر مادر، شعار امسال را «حمایت از تغذیه با شیر مادر، مسئولیت مشترک» عنوان کرد و افزود: در ایام همهگیری ویروس کرونا، تغذیه با شیر مادر تحت تأثیرات مثبت و منفی آن قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه حمایت از تغذیه با شیر مادر مسئولیت مشترک همگانی است، عنوان کرد: طبق توصیهWHOباید مادر و نوزاد را در کنار هم نگه دارید، زیرا نه تنها تغذیه با شیر مادر بیخطر است، بلکه از بسیاری از موارد مرگ و میر نوزادان نیز پیشگیری میکند.
قائمی مطرح کرد: تأثیر جدایی مادر و نوزاد در شروع تغذیه با شیر مادر و تداوم آن میتواند مخرب باشد و تغذیه با شیر مادر به تضمین بقا، سلامتی و رفاه فرزندان و خانوادههای آنان کمک میکند و در دستیابی به اهداف توسعه پایدار نقش کلیدی دارد.
وی با اشاره به روشهای ارتقای وضعیت تغذیه با شیر مادر به عنوان یک مسئله سلامت عمومی گفت: این امر نیاز به تلاش و سرمایهگذاری در سطح جامعه دارد و در واقع محافظت از تغذیه با شیر مادر یک مسئولیت مشترک همگانی است و همگی باید برای حفظ و حمایت از تغذیه با شیر مادر نسبت به اطلاعرسانی، تثبیت، مشارکت و توجه بیشتر اقدام کنیم.
رئیس مرکز بهداشت و درمان کاشمر با بیان اینکه سطوح مختلف جامعه به طرق گوناگون، مسئولیت مشترکی در حمایت از خانوادههای دارای شیرخوار دارند؛ افزود: شاخص تغذیه انحصاری با شیر مادر(تغذیه با شیر مادر تا پایان 6ماهگی) در بازه سه ماهه اول امسال 68.1 درصد و شاخص تداوم شیردهی (شیردهی با شیر مادر تا پایان 24 ماهگی) 79.2 درصد است.