• امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
پارس وی دی اس
11

سهم خواهی اصولگرا از کابینه سیزدهم

  • کد خبر : 5420
  • ۱۴ تیر ۱۴۰۰ - ۸:۴۳
سهم خواهی اصولگرا از کابینه سیزدهم
گزارش‌های متعدد رسانه‌ای و محفلی، گروه‌های سیاسی تندرو زیرمجموعه اصولگرایی را در صف مقدم سهم‌خواهی از دولت آینده رئیسی به تصویر می‌کشد. نام جبهه پایداری همانند حضور پرسروصدایشان در مجلس یازدهم در فرایندهای تشکیل دولت سیزدهم نیز پررنگ است. 

همشهری نوشت: بر اساس شنیده‌ها، در چانه‌زنی‌های اولیه برای بستن کابینه آینده به‌ازای هر سمت ۱۰ گزینه مطرح است.

شکیل کابینه سیزدهم جدی‌ترین و مهم‌ترین محک دولت ابراهیم رئیسی با شعار ایران قوی را رقم زده است. بلافاصله پس از پیروزی او در انتخابات ریاست‌جمهوری، گمانه‌زنی‌ها درباره ۱۹ وزیر کابینه او و معاونانش آغاز شد و با نزدیک‌شدن به استقرار دولت جدید از نیمه‌های مرداد، لابی گزینه‌های احتمالی وزارت شدیدتر هم شده است.

طیف بسیار گسترده‌ای از بدنه نیروهای اصولگرا داعیه‌دار حضور خودشان در کابینه رئیسی هستند و خود را نیز آماده کرده‌اند. چهره‌ها و رجال اصولگرا و لجستیک‌شان همه ظرفیت انسانی و مالی خود را طی ماه‌های اخیر در خدمت پیروزی نامزد ریاست‌جمهوری گام دوم انقلاب گذاشتند و بذل توجه رئیس‌جمهور منتخب را انتظار دارند.

صف طولانی احزاب و تشکل‌های سیاسی جانبداری از رئیسی اکنون گوشه چشم‌شان به مناسبات و جایگاه خودشان در دولت آینده است.

بنا به اعلام شورای ائتلاف اصولگرایان ۶۸ حزب و تشکل در پایگاه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب ثبت‌نام کرده بودند.  ۴۷ حزب و گروه سیاسی نیز با محوریت جامعتین و شورای وحدت اصولگرایان حرکت انتخاباتی خود را سامان دادند. جمع این اعداد و ارقام گویای توقعات خیره‌کننده‌ای است که این گروه‌های سیاسی پراکنده از دولت آینده دارند.

براساس آخرین برآوردها و اطلاعات دریافتی همشهری، ابراهیم رئیسی در ارزیابی‌های اولیه خود برای کابینه آینده به فهرستی ۱۰ نفره برای هرکدام از مناصب کابینه رسیده ‌و قرار است از میان آنها کابینه نهایی خود را برای رأی اعتماد به مجلس معرفی کند.  او در جریان رقابت‌های انتخاباتی تصریح کرده مستقل به میدان آمده و کابینه فراجناحی خواهد داشت.

رئیسی در همان ایام در واکنش به برخی نگرانی‌ها از حضور چهره‌های تندروی سیاسی در ستادهای انتخاباتی‌اش، گفت: ستادهای انتخاباتی در واقع آیینه دولت آینده نیستند و دولت براساس بررسی عملکرد و سوابق و برنامه‌های افراد مختلف طراحی شده و شکل می‌گیرد.

گزارش‌های متعدد رسانه‌ای و محفلی، گروه‌های سیاسی تندرو زیرمجموعه اصولگرایی را در صف مقدم سهم‌خواهی از دولت آینده رئیسی به تصویر می‌کشد. نام جبهه پایداری همانند حضور پرسروصدایشان در مجلس یازدهم در فرایندهای تشکیل دولت سیزدهم نیز پررنگ است.

آنها اگرچه در مقایسه با سایر احزاب و تشکل‌های اصولگرا دیرتر به حمایت از رئیسی پرداختند و گزینه اصلی‌شان سعید جلیلی محسوب می‌شد، اما اکنون تلاش برای ورود به کابینه را کلید زده‌اند .

داوطلبان ردصلاحیت‌شده اصولگرایان و نامزدهایتأیید صلاحیت‌شده به‌وضوح بیشترین بازیگری سیاسی را در ارائه فهرست کابینه پیشنهادی به رئیسی دارند.

آزمون سخت رئیسی برای ارائه کابینه معتدل

سعید جلیلی پرتکرارترین نام در تسلسل این فهرست‌های کابینه است. جریان حامی او که شایعات درباره آرای سفید و باطله آنها در انتخابات اخیر گسترده‌تر است، قوی‌ترین لابی را در کنار جبهه پایداری برای قوام حضورشان در بطن تحولات انقلابی و حاکمیتی آینده کلید زده‌اند. برای او طیف گسترده‌ای از مناصب از معاون اولی تا وزارتخانه‌های مختلف را هم در کابینه رئیسی درنظر گرفته‌اند.

گفته می‌شود سفرهای تبلیغاتی برخی نامزدهای همسوی رئیسی جنبه تبلیغاتی بیشتری برای ریاست‌جمهوری چهاردهم داشت و این سفرها را نیز به نام رئیسی فاکتور زده‌اند! محمد مهاجری، فعال رسانه‌ای اصولگرا در همین باب به ایلنا گفته است: «یقین دارم جبهه پایداری و افرادی که به ایشان نزدیک‌اند، به‌دنبال این موضوع هستند که بتوانند برخی افراد تندرو را در واقع به سمت ایشان جذب کنند. یک آزمون بسیار سخت برای رئیسی در پیش است که بتواند افرادی را انتخاب کند که ویژگی تندروی در آنها وجود نداشته باشد.»

رئیسی در نشست خبری خود پس از پیروزی در رقابت‌ها گفته بود: «همانطور که بارها گفتم مستقل به میدان آمدم و برای تشکیل دولت، خود را در مقابل خدا مسئول می‌دانم و در مقابل ملت وامدار خواهم بود و برای تشکیل دولت به انقلابی‌بودن، کارآمدبودن و فسادستیزی توجه خواهم داشت. توصیه من به رسانه‌ها این است که گمانه‌زنی نکنید. سامانه‌ای در اختیار شما و مردم قرار می‌دهیم که در آن شاخص‌هایی را که مدنظر ما برای انتخاب مسئولان هست، اعلام می‌کنیم تا مردم هرکسی را که فکر می‌کنند به‌عنوان یک مدیر می‌تواند خدمتگزار باشد، معرفی کنند و حتما پیشنهادهای خود را درباره افراد مختلف ارائه دهند و برنامه دولت مردمی، شایسته‌سالاری خواهد بود.»

توصیه برای استفاده از نخبگان جریان رقیب

لابه لای اخباری که از گمانه زنی های برخی از طیف های اصولگرا برای سهم خواهی از کابینه سیزدهم حکایت می کند، بازار پیشنهادات به رئیس جمهور منتخب برای چینش کابینه هم داغ است ، در همین فضا مجتبی توانگر ،نماینده تهران در مجلس به دولت سیدابراهیم رییسی پیشنهاد کرد نخبگان جریان رقیب که به گفته وی فهرست مفصلی از آنان وجود دارد را در کابینه به کار بگیرد.او دیروز در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «در جهت تشکیل ‫دولت فراگیر می توان همه نخبگان [ضمن حفظ انسجام کابینه افراد کارآمد، قوی و انقلابی] جریان رقیب را به کار گرفت.‏ فهرست مفصلی وجود دارد: اردکانیان، ستاری،  بی‌طرف و…»

البته توانگر در ارایه چنین پیشنهادی به رئیسی تنها نیست و دیروز بیژن نوباوه وطن ،‌نماینده تهران در مجلس در نطق پیش از دستورش با تاکید بر اینکه نوع سهم‌خواهی از رئیس جمهور منتخب مطرود است،گفت: امروز با نگاه به تجربیات گذشته ادامه بازی اصولگرا و اصلاح‌‎طلب برای مردم واژه‌ای غیر کاربردی به حساب می‌آید، امروز از نظر مردم کارآمدی، پاکدستی و تعهد مهمترین معیار انتخاب مسئولان برای خدمت به مردم است.

 

لینک کوتاه : https://sedayekhavaran.ir/?p=5420
  • منبع : همشهری
پارس وی دی اس

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.