مدیركل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در پیامی به جشنواره انار آونگی كاشمرکه با توجه به شرایط کرونایی بدون مراسم افتتاحیه آغاز شد، گفت: جشنوارهی انار آونگی کاشمر در واقع پاسداشت بخشی از فرهنگ تاریخی ماست که مفاهیم عمیقی را در ساختار میوه ای بهشتی متبلور کرده است.
درمتن این پیام آمده است:
به نام خداوند جان آفرین
سخن گفتن از کاشمر کارآسانی نیست، چرا که این منطقه از فلات شرقی ایران در طول تاریخ هماره مولد و گهوارهی یکی از تمدنسازترین سرزمینهای کشور ایران بوده است. همین امر به کاشمر اعتبار فرهنگی و تاریخی بخشیده است. کاشمر در عصر معاصر نیز هویت منحصر بهفرد خود را حفظ کرده و کاشمر دومین شهر مذهبی استان و چهارمین شهر مذهبی کشور است و نامش ضامن مرغوبیت هر آنچه منسوب به این سرزمین است. کاشمر برندی ملی است، قالی کاشمر، انگور کاشمر، انار کاشمر، کشمش کاشمر و بسیاری محصول دیگر گواه بر این مدعاست. دو گیاه و دو رستنی با برند کاشمر جای خود را در فرهنگ ایرانی به ثبت رساندهاند. نخست سرو کاشمر و دیگر انار کاشمر که موسوم میوهی زندگی ست. انار کاشمر به میوه زندگی شهرت یافت. جشنوارهی انار آونگی کاشمر در واقع پاسداشت بخشی از فرهنگ تاریخی ماست که مفاهیم عمیقی را در ساختار میوه ای بهشتی متبلور کرده است. تبیین جاذبههای تاریخی، طبیعی و جغرافیایی کاشمر و کشف ارتباطات میان آنها به این شهر جلوهای به یادماندنی میبخشد که میتواند کاشمر را به یکی از قطبهای گردشگری استان بدل کند.
کاشمر با وجود زیارتگاهها و ابنیهی تاریخی، طبیعت شورآفرین، دشت بارآور، کویری جادویی، صنایعدستی منحصربهفرد و محصولات بینظیر زراعی با کمی توجه و تبلیغات میتواند مقصد هزاران هزار گردشگر خارجی شود و به اقتصاد شهر رونقی هنگفت ببخشد. برگزاری جشنواره انار آونگی اقدامی شایسته در این راستاست که امیدوارم این تلاش ها و توجهات روز به روز افزون شود تا منشا ثمرات خیر برای شهر و کشور شود. در پایان ضمن خسته نباشید به تمامی دست اندر کاران این جشنواره از همت و مساعی آنان سپاسگزاری کرده و برایشان توفیق و نیک بختی آرزو میکنم .
دومین جشنواره انار آونگی کاشمر از ۱۲ تا ۱۴ آبان ماه در محل خانه تاریخی دانش کاشمر آغاز شد.