رئیس مرکز بهداشت و درمان کاشمر گفت: بهرغم اینکه نرخ موالید کاشمر در سال 1395 حدود 3856 مورد بوده، اما در سال 1399 این آمار به 2531 مورد کاهشیافته و عملاً در این مدت 1300 کودک کمتر به دنیا آمدند.
دکتر مجتبی قائمی در نشست تخصصی و مطالعاتی بررسی مخاطرات کاهش جمعیت افزود: نرخ باروری در اوایل دهه 60 بین پنج تا ۶ بود، یعنی یک زن بهطور متوسط صاحب پنج تا ۶ فرزند میشد اما اکنون این شاخص در کاشمر به یک و هشت رسیده و این وضعیت موجب شده از نظر زادآوری در وضعیت قرمز قرار بگیریم.
وی با اظهار تأسف از اینکه فرزندآوری در کاشمر کاهش چشمگیری داشته است، عنوان کرد: از نظر نرخ باروری کلی جمعیت، کاشمر شانزدهمین شهرستان در بین شهرستانهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد است و شهرهای تایباد، خواف، باخرز و سرخس به ترتیب در ردههای اول تا چهارم هستند.
رئیس مرکز بهداشت و درمان کاشمر بیان کرد: متأسفانه شهرستانهای کاشمر، خلیلآباد و بردسکن از نظر زادآوری چون زیر 2.5 نفر هستند در وضعیت قرمز قرار دارند.
وی گفت: طی 5 سال گذشته از سه بچه به دو بچه رسیدهایم شاید کاهش یک فرزند عدد بزرگی نباشد، اما در درازمدت اثرات بسیاری خواهد گذاشت.