• امروز : دوشنبه, ۳۰ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 21 July - 2025
پارس وی دی اس
3

ایور، مهد فرت بافی

  • کد خبر : 11854
  • ۰۶ تیر ۱۴۰۴ - ۹:۵۹
ایور، مهد فرت بافی
صدای خاوران-رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ همچنین بیان کرد: با توجه به تمرکز بر آموزش و به‌روز کردن فناوری‌های مورد استفاده در این کارگاه‌ها، انتظار می‌رود که در آینده، تعداد بیشتری از اهالی این روستا و مناطق اطراف به یادگیری و اشتغال در این رشته بپردازند؛ با این اقدامات نه تنها هنر فرت بافی در ایور بیش از این احیا می‌شود، بلکه این هنر به یک منبع درآمد پایدار برای خانواده‌ها تبدیل خواهد شد.

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ از روستای ایور به عنوان مهد فرت بافی در خراسان‌رضوی نام برد.
رضا ربیعی در حاشیه بازدید از کارگاه فرت‌بافی روستای ایور در گفت‌وگویی با بیان این‌که این روستا دارای بزرگ‌ترین و مجهزترین کارگاه فرت بافی در خراسان‌رضوی است، افزود: در سال‌های اخیر، بیش از۱۵۰ نفر از اهالی این شهرستان در رشته فرت بافی آموزش دیده‌اند و این روند آموزشی همچنان ادامه دارد.
وی در ادامه به نوع بافت و کیفیت محصولات این روستا اشاره و خاطر نشان کرد: ویژگی‌های خاص این بافت و کیفیت، ایور را به یک منطقه منحصر به فرد در زمینه فرت بافی تبدیل کرده است.
ربیعی همچنین به به‌روزرسانی دستگاه‌های فرت بافی در این کارگاه‌ها اشاره کرد و گفت: این به‌روزرسانی‌ها به بهبود فرآیند تولید و افزایش کیفیت نهایی محصولات کمک کرده است.
وی همچنین از صادرات محصولات صنایع‌دستی این شهرستان به کشورهای حاشیه خلیج فارس خبر داد و به تأثیرات مثبت احیای رشته فرت بافی که زمانی به فراموشی سپرده شده بود، اشاره و اظهار کرد: این احیاء تأثیرات زیادی بر اقتصاد اهالی این منطقه داشته است.
ربیعی، با بیان اینکه این تغییرات نه تنها به بهبود وضعیت معیشتی مردم کمک کرده، بلکه باعث افزایش آگاهی و شناخت نسبت به این هنر کهن نیز شده است، از تنوع محصولات تولیدی در کارگاه فرت بافی روستای ایور خبر داد و افزود: این محصولات به بیش از ۲۵ نوع مختلف می‌رسد.
وی ادامه داد: ایور با تاریخچه غنی و فرهنگی خود، می‌تواند به عنوان یک جاذبه گردشگری برای علاقه‌مندان به هنرهای دستی و صنایع سنتی مورد توجه قرار گیرد؛ ضمن اینکه این امر می‌تواند به توسعه گردشگری و بهبود اقتصاد محلی کمک کند و در عین حال، موجب حفظ و انتقال میراث فرهنگی به نسل‌های آینده شود.
رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ همچنین بیان کرد: با توجه به تمرکز بر آموزش و به‌روز کردن فناوری‌های مورد استفاده در این کارگاه‌ها، انتظار می‌رود که در آینده، تعداد بیشتری از اهالی این روستا و مناطق اطراف به یادگیری و اشتغال در این رشته بپردازند؛ با این اقدامات نه تنها هنر فرت بافی در ایور بیش از این احیا می‌شود، بلکه این هنر به یک منبع درآمد پایدار برای خانواده‌ها تبدیل خواهد شد.

لینک کوتاه : https://sedayekhavaran.ir/?p=11854
  • نویسنده : فاطمه مجیدی
  • منبع : صدای خاوران
پارس وی دی اس

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.