معاون وزیر و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: هرچند آئیننامه استخدامی دهیاران به کمیسیون اجتماعی دولت برده شده، اما در واقع استخدام آنها با توجه به تعداد زیادشان امکانپذیر نیست.
مهدی جمالینژاد در نشست هماندیشی شهرداران و دهیاران شهرستانهای کاشمر، خلیلآباد، بردسکن و کوهسرخ از وجود 38 هزار روستای دارای دهیاری در کشور خبر داد و افزود: باید شهرداریها و دهیاریها را از دولت جدا کنیم، غیردولتی بودن آنها قدرت انعطاف، تصمیمگیری و تصمیمسازیشان را بیشتر میکند.
وی گفت: حل برخی مشکلات شهرداریها و دهیاریها از عهده ما خارج است، باید افرادی بهعنوان نماینده دهیاران، از امنیت شغلی و مسائل رفاهی آنان دفاع کنند.
جمالینژاد ادامه داد: هرچند قبلاً اعتبارات ارزشافزوده بین شهرداریها و دهیاریها بر اساس شاخص کمتر توسعهیافتگی و جمعیت و… توزیع میشد، اما با تغییرات انجام شده این اعتبار به سمت کلانشهرها برده شده درحالیکه شعار ما توزیع عادلانه خدمات و امکانات است، لذا این تغییر باید اصلاح شود.
وی همچنین پراکندگی مراکز دهیاریها، اعتبار اندک، نبودِ ساختمان دهیاریها و فضاهای ورزشی در روستاها را از جمله معضلات دهیاریها دانست.
معاون وزیر کشور با تأکید بر تقویت شوراهای فرادستی خاطر نشان کرد: اینکه شهرداران و دهیاران به دنبال تجهیز محل کارشان به ماشینآلات و تخصیص قیر باشند خوب است، اما ثروتآفرین نیست.
در این جلسه حجتالاسلام جواد نیکبین، نماینده مردم کاشمر، خلیلآباد، بردسکن و کوهسرخ گفت: دهیاران مجاهدان خدمت در عرصه روستا هستند که امنیت شغلی ندارند و بدون امکانات و پشتوانه مالی کار میکنند.
وی تصریح کرد: نقصان و کمبود ماشینآلات در شهرداریها و دهیاریها محسوس است که باید با حمایت از آنان در راستای آبادانی شهرها و روستاها و ایجاد رفاه برای مردم اقدام نمود.
نیکبین بر ضرورت تشکیل شورای پیشرفت در روستا تأکید کرد و افزود: برای آبادانی منطقه باید از همه افراد این دیار در اقصی نقاط کشور کمک گرفت و سرمایههای آنان را جذب نمود تا دیار ترشیز را بر قلههای پیشرفت بنشانیم.