• امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
پارس وی دی اس
3
به بهانه اجرای چمن مصنوعی در تنها استادیوم ورزشی کاشمر,

نونوار آزادی به چه قیمت؟!

  • کد خبر : 10946
  • ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۵
نونوار آزادی به چه قیمت؟!
صدای خاوران-موضوع آسیب‌دیدگی‌های چمن مصنوعی نیز قابل‌توجه است؛ پرواضح است که بروز صدمات سخت در مفاصل مختلف بدن به‌خصوص در زانو، مچ پا، ستون فقرات و عضلات درگیر ساق پا و زانو از جمله موارد مهمی است که برای بازیکنان بر روی چمن مصنوعی رخ می‌دهد که ادامه تمرینات و انجام مسابقات مکرر باعث کوتاهی دوران ورزشی شخص ورزشکار می‌شود. برخی از کارشناسان معتقدند ورزشکاران برای نحوه بازی روی چمن مصنوعی باید آموزش ببینند و حتی کیفیت چمن‌های مصنوعی و همین‌طور کفش‌های ورزشکاران باید مورد بازبینی قرار گیرد تا ورزشکاران بیشتر دچار آسیب‌دیدگی نشوند. مهم‌ترین عارضه‌ای که افراد ورزشکار در بازی‌های فوتبال، بسکتبال و هندبال با آن مواجه می‌شوند به گفته کارشناسان بهداشتی، "پارگی لیگامان یا رباط کروشیت قدامی" است که این آسیب به بی‌ثباتی مفصل زانو و پیچ‌خوردگی‌های مکرر و در نهایت پارگی منیسک‌ها و تخریب غضروف مفصلی منجر می‌شود.

حداقل این است که فوتبال غنی کاشمر به چند چمن تمرینی و یک استادیوم مجهز برای برگزاری مسابقات داخلی و استانی نیازمند است. جایی که زمزمه‌های خرید لیگ کشوری و فعالیت در این سطح نیز شنیده شده و دو نماینده کاشمر در لیگ‌های دسته یک و برتر استان نیز چشم امیدشان به تجهیزاتی است که کفاف توانایی‌های آنان را نمی‌کند.

خاطرات شیرین
روزگاری استادیوم آزادی کاشمر که با نام نوستالژیک “میدان بالا” در اختیار ورزشکاران رشته‌های گوناگون قرار داشت، با دکل‌های استاندارد خود محفل بزرگی برای فوتبالیست‌های باغیرت کاشمری بود و در روی سکوهای گرم و سرد خود جای پای تماشاگرانی دیده می‌شد که حالا دیگر گرد پیری بر گیسوان آنان نشسته و حسرت آن روزها را در خاطرات خود به اشتراک می‌گذارند.

یادآوری مهم
قرار است آزادی نونوار شود و پروژه چمن مصنوعی در آن اجرا گردد تا به تعبیری دغدغه آب از بین رفته و ورزشکاران این رشته بیشتر از گذشته از آن بهره‌مند شوند. اما باید نکاتی را به جامعه فوتبال شهر که با هزینه‌های شخصی تیم‌داری و باشگاه‌داری می‌کنند و طبق آنچه در خبرها آمده است در فصل جاری باید فوتبال را از قاب تلویزیون نگاه نمایند و خبری از برگزاری لیگ داخلی تا اطلاع ثانوی نیست، یادآوری نمود؛ بعد از این‌که جام جهانی 1994 آمریکا در چمن مصنوعی برگزار شد، کارشناسان امر شرایط چمن مصنوعی را مورد بازنگری قرار داده و محسنات و معایب آن را بررسی کردند. آنچه مسلم است این‌که هرگز چمن مصنوعی کیفیت چمن طبیعی را نداشته و معضل آبیاری چمن طبیعی نیز با داشتن زیرساخت‌های استاندارد قابل‌حل است. به تعبیری باید از سال‌ها قبل موضوع توسعه ورزشگاه‌ها در شهرهایی چون کاشمر مورد اقبال قرار می‌گرفت و شرایط نگهداری چمن‌های موجود به روش‌های علمی بررسی می‌شد. این در حالی است که با روش‌ها نوین صرفاً با یک‌پنجم آب مصرفی کنونی می‌شود، چمن را سیراب نمود.

معایب و محاسن
سرعت اجرای بسیار بالا در ابعاد بزرگ، برخورداری از شباهت زیاد به چمن طبیعی، صرفه‌جویی در مصرف آب و انرژی، عدم نیاز به تکرار خط‌کشی، برخورداری از ظاهری زیبا و سرسبز در تمام فصول سال و مقاومت در برابر کنده شدن بر اثر ضربه از محاسن چمن مصنوعی محسوب می‌گردد. اما این نوع چمن هزینه نسبتاً بالا در خصوص تعمیرات داشته و مانند چمن طبیعی امکان کاهش دمای محیط را نداشته و زمانی که در دمای بالا گرم می‌شود، فضا را بیشتر گرم می‏گند. “البته با آبیاری هفتگی می‌توان این مشکل را به‌طور کامل حل کرد” در زمان نصب چمن مصنوعی باید زیرسازی‌های مناسبی انجام شود تا از تجمع آب بر روی سطوح چمن جلوگیری کند.

آسیب‌دیدگی‌ها
موضوع آسیب‌دیدگی‌های چمن مصنوعی نیز قابل‌توجه است؛ پرواضح است که بروز صدمات سخت در مفاصل مختلف بدن به‌خصوص در زانو، مچ پا، ستون فقرات و عضلات درگیر ساق پا و زانو از جمله موارد مهمی است که برای بازیکنان بر روی چمن مصنوعی رخ می‌دهد که ادامه تمرینات و انجام مسابقات مکرر باعث کوتاهی دوران ورزشی شخص ورزشکار می‌شود. برخی از کارشناسان معتقدند ورزشکاران برای نحوه بازی روی چمن مصنوعی باید آموزش ببینند و حتی کیفیت چمن‌های مصنوعی و همین‌طور کفش‌های ورزشکاران باید مورد بازبینی قرار گیرد تا ورزشکاران بیشتر دچار آسیب‌دیدگی نشوند. مهم‌ترین عارضه‌ای که افراد ورزشکار در بازی‌های فوتبال، بسکتبال و هندبال با آن مواجه می‌شوند به گفته کارشناسان بهداشتی، “پارگی لیگامان یا رباط کروشیت قدامی” است که این آسیب به بی‌ثباتی مفصل زانو و پیچ‌خوردگی‌های مکرر و در نهایت پارگی منیسک‌ها و تخریب غضروف مفصلی منجر می‌شود.

موضوع نگهداری
تصور می‌شود چمن مصنوعی بسیاری از نیازهای تأمین و نگهداری “مانند آبیاری” را از میان برمی‌دارد؛ اما توجه نکردن و در نظر نگرفتن بودجه برای طراحی اصولی و اجرای زیرساخت‌های آبیاری، می‌تواند هزینه‌های بیشتر و پیامدهای منفی را برای چمن به همراه داشته باشد. آبیاری عمر الیاف‌های چمن مصنوعی را افزایش داده و احتمال از بین رفتن و شکننده شدن الیاف‌ها را کاهش می‌دهد. چمن مصنوعی ورزشی نیز بدین شکل است که در بسیاری از موارد، هزینه فرسودگی در اثر گرما و آسیب‌دیدگی بازیکنان، عواقبی بیشتر از اضافه نمودن هزینه آبیاری به دنبال دارد.

آیا چمن مصنوعی خوب است
حال باید دید چمن مصنوعی استادیوم آزادی چه کیفیتی خواهد داشت؟ آیا موضوع زیرساخت‌های آن با وسواس درستی پیش خواهد رفت؟ آیا در خصوص پیست دومیدانی و همچنین اطراف ورزشگاه که در حال حاضر در وضعیت مناسبی قرار ندارد، راهکار درستی اندیشیده شده است؟ با توجه به وضعیت آب و هوایی کاشمر و لزوم برگزاری مسابقات در بعد از ساعات غروب آفتاب، موضوع نورپردازی این استادیوم مدنظر قرار گرفته است؟ آیا آینده‌نگری لازم در مورد ترمیم و حفظ چمن بعد از اتمام تعهدات شرکت تحت قرارداد، صورت گرفته است؟ آنچه مسلم است این‌که چمن مصنوعی ورزشگاه آزادی در فاصله نود تا یکصد و بیست روز آماده بهره‌برداری خواهد شد؟ اما آنچه مهم است این‌که نباید شادی وجود این چمن چشم‌ها را بر روی مسائل ” مبتلابه” آن ببندد.

لینک کوتاه : https://sedayekhavaran.ir/?p=10946
  • منبع : صدای خاوران
پارس وی دی اس

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.