مدیر جهادکشاورزی شهرستان کوهسرخ، با اظهار نگرانی از اینکه در سطح منطقه ترشیز دیگر مقنی متبحری که آشنایی با قنوات داشته باشد نداریم، گفت: در تمامی منطقه ترشیز شاید۱۰الی۱۵مقنی متخصص و متبحر داشته باشیم، که موجب شده این افراد در بین شهرستانها در رفتوآمد باشند.
حجت صفرنژاد با اشاره به اینکه عدمحمایت از مقنیها بهخصوص برای بیمه و حقوق و دستمزدشان و همچنین خطرات کار در قنات موجب شده که دیگر نسل جدید تمایل به ادامه این حرفه نداشته باشند، اظهار کرد: مقنیگری کاری تخصصی است که هرکس نمیتواند آن را انجام دهد. به همین دلیل اگر همین تعداد اندک را از دست بدهیم با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان کوهسرخ با بیان اینکه بسیاری از روستاها از جمله دهمیان، قصون، توندر، خضرآباد، موشک، اوندر و… به دلیل نداشتن چاه موتور وابستگی بسیاری به قنوات دارند، گفت: گرچه تمامی وابستگی کشاورزی این روستاها به قنوات است اما اعتبارات برای لایروبی و مرمت بسیار اندک و قطرهچکانی است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان کوهسرخ از وابستگی شدید۶۰درصدی روستاهای شهرستان به قنوات خبر داد و گفت: خشکسالیها و کاهش بارندگی و خسارتهای ناشی از سیلاب موجب کاهش ۵۰ درصدی آبدهی قنوات شده است.
وی گفت: با توجه به تعداد قنواتی که در شهرستان نیاز به مرمت و لایروبی دارند وضعیت تخصیص اعتبارات اصلاً رضایتبخش نیست و قطرهچکانی هستند. سال گذشته فقط احیاء و مرمت ۷ قنات را توانستهایم از محل اعتبارات جهادکشاورزی و بسیج سازندگی انجام دهیم، اما در حال حاضر برای ۳۰ تا ۴۰ قنات درخواست احیاء و مرمت قنات داریم.
صفرنژاد در پایان از مسئولان استانی و شهرستانی درخواست کرد تا به تأمین بودجه احیا و بازسازی قناتهای شهرستان توجه ویژهای داشته باشند.