• امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 22 January - 2025
پارس وی دی اس
10

مرغداران را حمایت کنید؛ اما به فکر مردم هم باشید!

  • کد خبر : 10985
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۰
مرغداران را حمایت کنید؛ اما به فکر مردم هم باشید!
صدای خاوران-امامی همچنین کمبود سرمایه در گردش واحدهای مرغداری را از دیگر مشکلات دانست و گفت: مرغداران به دلیل نداشتن سرمایه کافی اقدام به عقد قرارداد تولید قراردادی با زنجیره‌ها و کارخانجات خوراک دام می‌کنند که این موجب می‌شود در پایان سال سود ناچیزی نصیب‌شان شود. وی اظهار کرد: با توجه به این‏که واحدهای تولید جوجه یک‌روزه مزارع مرغ مادر، همانند واحدهای مرغ گوشتی از سهمیه نهاده یارانه‌ای از جمله ذرت و سویا برخوردار هستند و تعیین قیمت مصوب برای جوجه یک‌روزه از طرف جهاد کشاورزی مبلغ ۱۷۰هزار ریال است، اما جوجه‌های تولیدی از طریق واسطه‌ها تا دو برابر قیمت مصوب به فروش می‌رسد.

گرچه سال‌هاست که دغدغه مسئولان کشور بر تولید و حمایت از تولیدکنندگان متمرکز شده است، اما همچنان شاهد مشکلات عمده در بخش تولید هستیم تا جایی که به دلیل وجود همین مشکلات تعداد قابل‌توجهی از تولیدکنندگان توانایی ادامه فعالیت نداشته و بعضاً مجبور به تعطیلی واحدهای تولیدی خود شده‌اند. یکی از این حوزه‌های تولید صنعت مرغداری است که در صورت بی‌توجهی برای رفع مشکلات این حوزه، بیم کوچ سرمایه‌ها از این صنعت و ورشکستگی مرغداران می‌رود.

نبود سرمایه در گردشگر و عدم همکاری مسئولان

محمد محمدپور یکی از مرغداران منطقه ترشیز وضعیت این صنعت را نگران‌کننده دانست و افزود: قطعاً اگر حمایت‌های لازم صورت نگیرد، به‌زودی شاهد ورشکستگی بسیاری از مرغداران خواهیم بود.

وی که در شهرستان‌های کاشمر، خلیل‌آباد، شاندیز، خراسان‌جنوبی و سایر مناطق دارای پولت‌های پرورش مرغ تخم‌گذار است، اظهار کرد: متأسفانه در برخی شهرهای خراسان‌رضوی همکاری لازم برای توسعه این صنعت صورت نمی‌گیرد.

وی در همین خصوص گفت: گرچه در شهرستان خلیل‌آباد اقدام به احداث مرغداری پرورش پولت ۷۵ هزار قطعه‌ای با سرمایه شخصی۳۰ میلیارد تومانی کرده‌ام، اما هیچ همکاری برای تأمین آب موردنیاز و تخصیص تسهیلات صورت نگرفته است.

این مرغدار افزود: ابتدا که برای احداث مرغداری پرورش پولت مجوز گرفته شد با تأمین آب به میزان ۴۰۰ مترمکعب موافقت گردید، اما اکنون که زمان بهره‌برداری رسیده با آن مخالفت می‌کنند.

وی آینده وضعیت مرغداری را در خطر دانست و گفت: ما تخم‌مرغ را نسیه با وعده یک ماه تا ۴۰ روز می‌فروشیم اما دان مورد نیاز را باید نقد خریداری کنیم.

محمدپور با بیان این‏که بسیاری از مرغداری‌ها به‌خصوص مرغداری‌های کوچک در آستانه ورشکستگی قرار دارند، تصریح کرد: درخواست ما از دولت حمایت بیشتر از مرغداران است.

صنعت مرغداری نیاز به نگاه آینده نگرانه

مدیرعامل تعاونی مرغداران کاشمر در ادامه با برشمردن مشکلات این صنعت اظهار کرد: یک سری مشکلات در بازار وجود دارد که می‌طلبد بهترین آینده‌نگری را داشته باشیم.

مرتضی امامی بالا بودن قیمت جوجه یک‌روزه، وجود واسطه‌ها و عدم نظارت دستگاه‌های مسئول را از مهم‌ترین دلایل قیمت بالای جوجه برشمرد.

وی بیان کرد: قیمت پایین مرغ زنده به دلیل افزایش آمار جوجه‏ریزی در سطح کشور و افزایش عرضه و کاهش تقاضا به دلیل کاهش توان خرید مردم، باعث ضرر و زیان واحدهای مرغداری یا حداقل عدم سوددهی آن‌ها طی هفت‌ماه گذشته شده است.

وی با بیان این‏که تغییرات قیمتی نهاده‌ها(سویا و ذرت) و عدم ثبات قیمت دان تولیدی کارخانجات خوراک دام مشکلات بسیاری را در پی دارد، تصریح کرد: عدم اقدام به خرید مرغ تولیدی مازاد بر مصرف بازار توسط سازمان پشتیبانی امور دام برای انجماد موجب شده در زمان افزایش عرضه، مرغ زنده تا کیلویی ده هزار تومان زیر قیمت مصوب به فروش برسد.

امامی همچنین کمبود سرمایه در گردش واحدهای مرغداری را از دیگر مشکلات دانست و گفت: مرغداران به دلیل نداشتن سرمایه کافی اقدام به عقد قرارداد تولید قراردادی با زنجیره‌ها و کارخانجات خوراک دام می‌کنند که این موجب می‌شود در پایان سال سود ناچیزی نصیب‌شان شود.

وی اظهار کرد: با توجه به این‏که واحدهای تولید جوجه یک‌روزه مزارع مرغ مادر، همانند واحدهای مرغ گوشتی از سهمیه نهاده یارانه‌ای از جمله ذرت و سویا برخوردار هستند و تعیین قیمت مصوب برای جوجه یک‌روزه از طرف جهاد کشاورزی مبلغ ۱۷۰هزار ریال است، اما جوجه‌های تولیدی از طریق واسطه‌ها تا دو برابر قیمت مصوب به فروش می‌رسد.

امامی تصریح کرد: دستگاه‌های نظارتی فقط وظیفه نظارتی خود را بر بازار مرغ زنده و مرغ گرم اعمال می‌کنند و هیچ توجهی به قیمت جوجه و افزایش هزینه‌های تولید همچون دستمزد کارگران، هزینه‌های حمل‌ونقل و تورم ندارند، ضمناً تمامی مواد مصرفی مرغداری‌ها از جمله دارو و واکسن به قیمت آزاد تهیه می‌شود.

مدیرعامل تعاونی مرغداران کاشمر هم‏چنین گفت: نکته دیگر این‏که بعضی از واحدهای جوجه‌کشی، جوجه‌های تولید نژاد آرین را با سایر سویه‌ها مخلوط کرده که این موضوع ضرر زیادی برای مرغداران به همراه دارد و از سویی سود خوبی نصیب مزارع مادر می‌کند.

***

با توجه به مشکلات پیش روی صنعت مرغداری، می‌طلبد مسئولان هرچه زودتر برای جلوگیری از فرار سرمایه این حوزه به بخش‌های غیر مولد که به خطر افتادن امنیت غذایی جامعه را در پی دارد برای رفع مشکلات این حوزه تلاش نمایند؛ هرچند باید به فکر افزایش قیمت‌ها و مردم بود که بیش از این تحمل گرانی را ندارند.  

 

لینک کوتاه : https://sedayekhavaran.ir/?p=10985
  • نویسنده : فاطمه مجیدی
  • منبع : صدای خاوران
پارس وی دی اس

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.