• امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
پارس وی دی اس
15
دکتر علی مطهری در گفت‌وگو اختصاصی با صدای خاوران اعلام کرد:

دکتر علی مطهری: رئیس‌جمهور نظامی را به صلاح کشور نمی‌دانم

  • کد خبر : 4749
  • ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۷
دکتر علی مطهری: رئیس‌جمهور نظامی را به صلاح کشور نمی‌دانم
دکتر علی مطهری، فرزند آیت‌ا... مطهری است. او سیاست‌مداری است که به‌عنوان اصلاح‌طلب محافظه‌کار نامیده می‌شود که در دوره هشتم، نهم و دهم مجلس شورای‌اسلامی به‌عنوان نماینده تهران در مجلس حضور داشته است؛ اما در انتخابات مجلس یازدهم که پارسال برگزار شد، ردصلاحیت شد. او استاد فلسفه دانشگاه تهران است و در واپسین شماره "صدای‌خاوران"، او به‌رغم مشغله‌های ریز و درشت بسیار به سئوالات ما پاسخ گفت؛ آنچه پیش‌روی شماست، پرسش‌های ما و پاسخ‌های اوست.

* با توجه به آخرین سال کاری دولت، عملکرد دولت تدبیر را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

عملکرد دولت با توجه به شرایط ویژه‌ای که داشته و حوادثی که اتفاق افتاده، متوسط بوده است. شما شاهد بوده‌اید؛ در زمان این دولت حوادث طبیعی زیادی از قبیل سیل و زلزله رُخ داد، پدیده عجیب ترامپ و فشار حداکثری بر ایران اتفاق افتاد و همین‌طور بیماری کرونا که تا امروز ادامه دارد. تحریم‌هایی که در سه‌سال اخیر اِعمال شد؛ در طول عمر 42 ساله انقلاب سابقه نداشته است. اگر از عملکرد دولت در قضیه افزایش قیمت بنزین بگذریم که هم تصمیم نابه‌جایی بود، هم بد اجرا شد و هم برخورد بدی با معترضان شد، در مجموع عملکرد دولت در این شرایط بسیار سخت، نمره متوسط می‌گیرد.

* در این سال شاهد فعالیت مجلسی بودیم که پسوند انقلابی‌گری را یدک می‌کشد و با شعار شفافیت به کار خود ادامه می‌دهد، نظرتان درباره این پسوند و این شعار چیست؟

اصولاً تقسیم جامعه به انقلابی و غیرانقلابی یا نامیدن یک نهاد به انقلابی، کار درستی نیست. ما باید بگوییم همه مردم انقلابی هستند. امام‌خمینی از همان جوانانی که در شرایط فرهنگی رژیم گذشته رشد کرده بودند؛ افراد انقلابی ساخت. اگر می‌خواست خط‌کشی کند؛ انقلاب به پیروزی نمی‌رسید. در موضوع شفافیت‌آراء هم دیدیم خود نمایندگان به این نتیجه رسیدند؛ شفافیت آراء موجب می‌شود برخی نمایندگان رأی واقعی خود را ندهند و در نتیجه مصلحت کشور نادیده گرفته شود. لذا علی‌رغم تبلیغات قبلی، به کلیّات آن به‌درستی رأی ندادند. به‌طورکلی باید از فضای شعار دادن خارج شوند.

* مجلس به ادعای خودش آیا توانست برای رفع مشکلات به کمک دولت بیاید، یا تلاش می‌کند دولت را ناکارآمد نشان دهد؟

در مجلس، نمایندگان عاقل و معتدل هم داریم و این‌ها مصلحت کشور را در نظر می‌گیرند. البته افراد کم‌تجربه‌ای هم هستند که تحت تأثیر احساسات و تبلیغات قرار می‌گیرند. مثلاً فکر می‌کنند برجام مخالف نظر رهبری بوده و مذاکره‌کنندگان خیانت کرده‌اند، درحالی‌که برجام توافق خوبی بود و به همین جهت ترامپ از آن خارج شد. تصمیم نظام بوده و با نظارت و اطلاع مقام رهبری امضا شد و پیکر نیمه‌جان آن‌هم آمریکا را دوبار در شورای امنیت سازمان ملل مفتضح کرد. اسرائیل هم به‌شدت نگران احیای برجام است. دیدید که رهبر انقلاب هم سخن از بازگشت آمریکا و ایران به برجام گفتند و خواهان زنده شدن آن هستند. بنابراین آن حرف‌ها، تبلیغات سیاسی بوده و نمایندگان نباید تحت تأثیر آن قرار گیرند. در اوایل، اکثریت مجلس دنبال کارشکنی در مقابل دولت بود ولی الان پخته‌تر شده و همکاری بیشتری با دولت دارد. رفتارشان در بررسی بودجه این مطلب را روشن می‌کند.

* بسیاری تلاش می‌کنند رئیس‌جمهور آینده نظامی باشد. آیا فکر می‌کنید با روی کار آمدن رئیس‌جمهور نظامی مشکلات رفع می‌شود؟

به‌طورکلی رئیس‌جمهور نظامی را به صلاح کشور نمی‌دانم. البته کاندیدا شدن یک نظامی اشکال ندارد به‌شرط آن‌که از نهاد نظامی خارج شود یا لااقل پس از رأی آوردن خارج شود. فعلاً ما افراد باتجربه و متخصص و باتقوا داریم و نوبت به نظامی‌ها نمی‌رسد.

* به‌طورکلی، نظرتان در رابطه با جریان‌های سیاسی کشور چیست و آیا با انتخاب یک اصولگرا یا اصلاح‌طلب، در وضعیت مدیریتی کشور تغییر جدی حاصل می‌شود؟

با آمدن یک رئیس‌جمهور مقتدر که اجازه دخالت به افراد و نهادهای خارج از دولت در امور اجرایی ندهد، تغییر جدی در وضع مدیریت کشور حاصل می‌شود. اصولگرا بودن یا اصلاح‌طلب بودن چندان مهم نیست، مهم این است که مصمم به اجرای قانون اساسی باشد و به همه جنبه‌ها اعم از معیشت مردم، احترام به آزادی‌ها، مسائل فرهنگی، حقوق ملت و سیاست خارجی توجه داشته باشد و به‌اصطلاح یک‌بُعدی حرکت نکند.

* ایران را در سالی که گذشت چگونه ارزیابی می‌کنید و چه چشم‌اندازی برای سال آینده می‌بینید؟

در سال گذشته هم مثل سال 98، البته نه به آن شدت، مشکلاتی داشتیم. اما رفتن ترامپ یک پیروزی برای ملت ایران بود چرا که مقاومت مردم ما هم از عوامل شکست ترامپ بود. در سال آینده امید به گشایش اقتصادی و سیاسی داریم. همه مسئولان به این نتیجه رسیده‌اند که باید از فشارهای خارجی کم کرد و به وضع اقتصادی کشور سر و سامان داد. دیگر شعارهایی از این قبیل که تحریم‌ها نعمت است کمتر به گوش می‌رسد.

لینک کوتاه : https://sedayekhavaran.ir/?p=4749
  • منبع : صدای خاوران
پارس وی دی اس

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.