مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانرضوی گفت: تا ۳ماه قبل بر اساس ماده ۵۹ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع با وصول جرائم و خسارات، میشد فرد متخلف را یکمرتبه بخشید، اما با لغو این قانون، بههیچوجه تخلف افراد خاطی قابلبخشش نیست و با آنان برخورد جدی میشود.
محسن فنودی در گفتوگویی اذعان کرد: هرچند در منطقه ترشیز، کمترین میزان تخریب اراضی ملی و قطع درختان و بوتههای بیابانی را داریم ولی در برخی شهرستانها مانند سرخس و تا حدودی در نیشابور افراد سودجو اقدام به کندن نهالها و استفادههای غیرمجاز از آنها میکنند که بر اساس قانون، برخوردهای لازم با متخلفین صورت گرفته است.
وی میزان فرسایش خاک را در خراسانرضوی حدود ۱۸تن در هکتار اعلام نمود و گفت: خوشبختانه با انجام عملیات تقویت پوشش گیاهی و آبخیزداری و نگهداری آبوخاک، توانستیم میزان فرسایش خاک را کاهش دهیم بهطوریکه در مناطقی که عملیات آبخیزداری انجامشده فرسایش خاک از ۱۸ تن به کمتر از ۸ تن در هکتار کاهش یافته است.
فنودی با اظهار تأسف از اینکه کانونهای فرسایش بادی از ۱۵ کانون در سال ۹۷ به مساحت ۷۰۰ هزار هکتار، اکنون به ۳۰ کانون در ۲۲ شهرستان به مساحت یک و نیم میلیون هکتار رسیده است، افزود: به لحاظ شمار و سطح، کانونهای فرسایش بادی خراسانرضوی دو برابر شده است.