هنوز مُهر انتخابات مجلس یازدهم از شناسنامهها پاک نشده، خبرهایی از استارت فعالیتهای تبلیغاتی زودهنگام انتخابات شورایشهر کاشمر از سوی عدهای خاص به گوش میرسد. این در حالی است که جریانهای سیاسی اصلی شهرستان هنوز در خصوص انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا موضعی اتخاذ نکردهاند و تا آنجا که مشخص گردیده، جریان اصلاحطلب تلاش میکند با ارزیابی دقیقی از اتفاقها و عملکرد شورای پنجم، راهکار و مسیری را انتخاب نماید تا انتخابات دوره ششم شورایشهر منتهی به ورود افرادی کارآمد، متعهد و متخصص به این نهاد مدنی شود. با این حال، عدهای چراغ خاموش حرکت خود را آغاز نموده و تحرکاتی را آغاز کرده و دست به کار شدهاند و به قصد تصاحب کرسیهای ویلای خرمشهر، با تمام قدرت وارد عرصه شدهاند.
در این خصوص، ورود زود هنگام عزیزانی از همه اقشار مردم برای شورای ششم را شاهدیم که “روحانیون” و “جوانان” در جلوی صف و در زمره پیشتازان این فعالیتها به شمار میروند. اگرچه پرداختن جدیتر و توضیحات بیشتر به این موضوع را به شمارههای آتی نشریه موکول میکنیم، ولی با توجه به اینکه به عنوان یک نشريه محلي اطلاعرساني در این زمینه را وظیفه خود میدانیم، ذکر چند نکته مهم را ضروری میدانیم.
۱ـ از شورای پنجم و کارنامه و عملکرد اعضای آن باید درس بگیریم و با بررسی کارنامه ادوار مختلف شورا، نقاط قوت و ضعف این نهاد مدنی محلی را برشماریم تا رایدهندگان در انتخاب موکلان خود نهایت دقت را داشته باشند.
۲ـ به صحت عناوین علمی افراد بیشتر دقت کرده و فریب این عناوین را نخوریم و بدانیم در درخشندگی کارنامه شورا تکیه صرف بر تحصیلات دانشگاهی کارگشا نیست، بلکه باید به دنبال موکلانی بود که هم تجربه کار اجرایی داشته و هم قابل اعتماد باشند.
۳ـ توجه صرف به جوانگرایی تنها عامل موفقیت نهاد شورا نیست، بلکه در این پارلمان محلی حضور جوانان در کنار افراد باتجربه و مجرب میتواند مسیر اجرای برخی امور را هموارتر کند.
۴ـ باید در انتخاب اعضا دقیق بود تا افرادی که صرفا از حضور در این عرصه به دنبال منافع شخصی و محاسبه دریافتیهای شورا هستند جایی برای مانور نداشته باشند تا شاهد غلبه نگاه شخصی بر نگاه مردمی و شهری نمایندگان مردم در شورایشهر نباشیم. توجه به منافع شهر و شهروندان و پرهیز از منافع شخصی و جناحی، شعار همه کسانی است که تا کنون به عضویت شورایهای اسلامیشهر و روستا در آمدهاند؛ شعار پسندیدهای که اگر در عمل از سوی همه نمایندگان، جدی گرفته میشد، شاید اینک با نهادی کاملاً با کارکرد مردمی و شهری مواجه میبودیم، اما امروز موضوع کمی متفاوت است.
۶ـ ضرورت دارد افرادی که قصد حضور در کارزار انتخاباتی شوراها را دارند، پیش از آنکه خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهند، در محضر وجدان خود توانایی و شایستگیهای خویش را برشمارند و چنانچه در خصوص کارآمدی خود در برابر وجدانشان سربلند بیرون آمدند، وارد این عرصه شوند. زیرا شورای پنجم برشی از یک دوره پر آسیب یک نهاد مدنی با مجموعه اختلافات و درگیریهای کلامی و بازیهای رانتی و حیف و میلها و سنگاندازیها و شفافیتهای شعاری و انگهای بیخودی بود که امید است شورای ششم با انتخاب آگاهانه مردم به دور از این آسیبها باشد.