از تور واکسن تا نگرانی از آینده اینترنت
زمانی برای یکهتازی اصولگرایان
به قلم لیلا قرایی
در این هشتروز هفته با پایان یافتن انتخابات 1400 و انتخاب حجتالاسلام رئیسی به عنوان رئیسجمهور، کارشناسان مسائل سیاسی این اتفاق را یک دست شدن حاکمیت میدانند و مدعیاند؛ چشمانداز روشنی از تحولات سیاسی ایران در دوران تسلط کامل اصولگرایان بر مدیریت کشور میتوان ترسیم کرد. البته بعضیها حسابی قند توی دلشان آب شده که اینبار منافع شخصی مردم با منافع ملی همسان شده و مردم به رئیسجمهوری رأی دادهاند که هم حافظ منافع ملی و هم حافظ منافع شخصی است، اما اتفاقات ریز و درشت دیگری هم روی داد از نگرانیها درباره طرح جنجالی مجلس برای اینترنت تا ادعای برخی درباره طالبان و ماجرای تروریسم خوب که به قدر مجال این ستون به آنها میپردازیم؛
*طرح جنجالی مجلس برای اینترنت
در این اوضاع و احوال که خشم و ناامیدی اسرائیل از بازگشت احتمالی آمریکا به برجام لبریز شده و بایدن مشکل را پذیرفته و میگوید ابتدا باید توافق هستهای را احیا کند و سپس ایران را در مسیر مذاکره برای امضای توافق تازه قرار دهد، مقامهای اسرائیلی که بیسر و صدا برای تغییر مسیر بایدن تلاش میکنند مجلس یازدهم در مرحله پایانی تهیه طرحی برای کنترل فضای مجازی هست و همین باعث نگرانیهایی نسبت به طرح جنجالی مجلس شده و گویا قرار است طرح اینترنت روی میلیونها کاربر آزمایشی اجرا شود، اما به نظر یک حقوقدان اجرای آزمایشی طرح گریزگاهی برای دور زدن صحن علنی است، حال آنکه این طرح در صورت تصویب و اجرای آزمایشی برای چند سال روی زندگی میلیونها کاربر اینترنت کشور تأثیر مستقیم میگذارد و بر اساس آن همه پلتفرمهای خارجی برای فعالیت در کشور باید مجوز دریافت کنند در غیر اینصورت فیلتر خواهند شد. جالب اینکه ما اکنون در عصر اطلاعات و دیجیتال زندگی میکنیم و دورهای که به همراه داشتن نوار کاست و ویدئو ممنوع بود گذشته و این قوانین کارآیی ندارد.
*شدت گرفتن تبلیغ «تور واکسن کرونا»
در حالیکه هیچ پاسخ درستی از سوی مسئولان در خصوص علت خاموشیهای بیموقع نشنیدهایم و گویا مردم حق ندارند بدانند چرا برق قطع میشود؟ شاهد هجوم ایرانیان به ارمنستان برای واکسیناسیون رایگان هستیم و سفرهای زمینی و هوایی ایرانیان به این کشور رونق گرفته، اما هنوز خبری از واکسیناسیون عمومی کرونا در ایران نیست و نه چند شرکت سازنده واکسن داخلی و نه واکسنهای وارداتی نتوانستهاند به واکسیناسیون مردم کشورمان در برابر این طاعون قرن سرعت بخشند! اما مردم خیلی هم نباید ناامید باشند زیرا فرمانده نیروی هوا فضای سپاه مدعی شد؛ با تشکیل دولت جدید برای نخستین بار دولت اسلامی تشکیل و با استفاده از نیروهایی ولایی و خدمتگذار، گره از مشکلات مردم باز می شود و البته به گفته ایشان کشور آماده تحولی عظیم در تمامی عرصهها است و دولت جدید مشکلات اقتصادی و معیشت مردم به ویژه تورم، بیکاری و موانع ازدواج جوانان را حل میکند و همه گرفتاریهای مردم تمام میشود. در این گیر و دار اما شاهد بودیم در حالیکه در سایه اختلافات حاکم بر دولت مرکزی افغانستان، طالبان به سرعت در حال تصرف مناطق مهمی از این کشورند و حداقل طالبان بر سیدرصد استانها مسلط شده و پنجاه درصد خاک افغانستان هم صحنه نبرد است و دولت کمی بیش از بیست درصد را حاکمیت میکند؛ برخی چهرهها و رسانههای اصولگرا از طالبان حمایت کردهاند. فقط خداکند این خوشبینی اصولگرایان به طالبان؛ بعدها اشتباهی خطرناک تلقی نشود! البته که ما از سیاستهای پشت پرده خبری در دست نداریم هرچند به ادعای برخی کارشناسان به نظر میرسد توافق نانوشتهای بین روسیه و آمریکا درباره آینده وجود دارد و در این میان حتی اگر برخی سیاسیون و محافل اقتدارگرا، حاکمیت گروه تروریستی طالبان را با نقشه راه خود همسوتر از دولت اشرف غنی بدانند، باید توجه کنند که اولا ذات گروه طالبان با وهابیت و تخاصم با ایران سرشته است و قطعا اعتماد به آنها یک خوشبینی خطرناک میباشد و از سوی دیگر دولت و وزارت کشور از هماکنون باید خود را برای سرازیر شدن آوارگان ناشی از این شرایط آماده کنند. این خطری است که امنیت ملی و مصالح نظام را حتما تهدید میکند. در این اوضاع اظهارات تکاندهنده وزیر اطلاعات دولت خاتمی و نفوذ موساد در بخشهای مختلف کشور هم سروصداهایی به پا کرد؛ فقط خداکند مسئولان راه حل ایشان برای بستن دروازه ورود نفوذیها که تعطیلی حضور افراد چاپلوس و افراطی در بدنه نظام است را جدی بگیرند، زیرا به گفته او الان هرکس شعار تندتری بدهد، اقدام تندتری بکند و عملیات تندتری داشته باشد بیشتر بالا میرود و در کنار او افرادی هم بالا میآیند و راه نفوذ دشمن این است.
تا هشت روز هفته بعدی نگهدار