• امروز : چهارشنبه, ۲۴ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 14 May - 2025
پارس وی دی اس
0
رییس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت

اتلاف مواد غذایی در ایران ۳۰ درصد است

  • کد خبر : 11722
  • ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۹
اتلاف مواد غذایی در ایران ۳۰ درصد است
رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اتلاف مواد غذایی که از مرحله کشت تا مصرف ادامه دارد، در کشورمان بیش از ۳۰ درصد است.

صدای خاوران به نقل از ایرنا- دکتر احمد اسماعیل‌زاده روز دوشنبه در همایش اتلاف غذایی که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، افزود: همچنین نزدیک به یک چهارم کالری موجود در مواد غذایی در کشور دور ریخته و مصرف نمی‌شود.

وی ادامه داد: اتلاف و ضایعات مواد غذایی موضوع بسیار مهمی است و در کشور ما این حوزه متولی خاصی ندارد و هر دستگاه می گوید وظیفه ما نیست و وظیفه دستگاه دیگر است.

رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بیان کرد: در کشورهای توسعه یافته عمده اتلاف مواد غذایی در مرحله مصرف و مصرف کنندگان است، اما در کشورهای در حال توسعه بیشتر اتلاف غذایی در مرحله قبل از مصرف است هرچند که در مصرف هم اتلاف به ویژه در شهرهای بزرگ وجود دارد.

وی گفت: بر اساس داده‌های موجود در ایران بر خلاف کشورهای غربی اتلاف غذایی در مرحله قبل از مصرف بیشتر است یعنی از مرحله کشت، داشت، برداشت و غیره اتلاف زیادی داریم که علت عمده آن پیشرفته نبودن سیستم حمل و نقل و مشکلات حوزه کشاورزی در کشور است.

اسماعیل‌زاده افزود: روند ضایعات غذایی در کشور ۱۰ درصد در دو دهه اخیر کاهش یافته اما باز هم جای کار برای کاهش اتلاف غذایی و ضایعات وجود دارد.

۴۵ درصد اتلاف مواد غذایی در حوزه میوه و سبزیجات

رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه آمار اتلاف غذایی بسته به نوع غذا متفاوت است، گفت: مثلا از نظر کالری، میزان اتلاف مواد غذایی در غلات بیشتر است اما از نظر حجم، اتلاف مواد غذایی در میوه‌ها و سبزیجات بیشتر و نزدیک به ۴۵ درصد است و به طور تقریبی نصف تولیدات کشاورزی کشور را دور می‌ریزیم.

وی افزود: این امر نیازمند راهکار و چاره اندیشی است و ما به عنوان وزارت بهداشت از سال گذشته به دانشگاه‌های وزارت علوم و وزارت بهداشت مکاتبه کردیم و از تمامی استادان در دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور خواستیم برای کاهش اتلاف غذایی ایده‌ها و راهکارهای علمی و عملیاتی ارایه دهند که تنها ۱۰ پروژه ارسال شد و از این تعداد ۲ پروژه کارآمد بود.

اسماعیل زاده عنوان کرد: با توجه به وجود اتلاف غذایی در کشور با کمال تاسف یک برنامه منسجم و عملیاتی برای مدیریت و کاهش آن وجود ندارد و امید است در دل این همایش‌ها چندین راهکار عملیاتی بیرون بیاید.

لینک منبع خبر 

لینک کوتاه : https://sedayekhavaran.ir/?p=11722
  • منبع : ایرنا
پارس وی دی اس

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.