مهندس علی صمیمی گفت: یکی از مهمترین وظایف شهرداریها اتخاذ تدابیر مؤثر برای حفظ شهر از خطر سیل، حریق و رفع خطر از بناها و دیوارهای شکسته و خطرناک و به عبارت کلی، رفع خطر از هر نوع اشیا آسیبزا برای سلامت شهروندان است.
وی با بیان اینکه در زمستان و بهار امسال شاهد بارندگیهای خوبی در شهرستان بودیم که این بارندگیها باعث خطرآفرینی بعضی از منازل قدیمی برای شهروندان شده بود؛ گفت: طبق قانون برای رفع خطرهاي مندرج در بند14 ماده 55، کارشناسان شهرداري پس از بازديد و گزارش مأمورین فني به مالكين اماكن موردنظر، ابلاغيههاي قانوني را تحويل و همچنين در محل ملك بنر اطلاعرسانی نصب میشود كه پس از پايان مهلت قانوني و عدم اقدام مالك، پس از اخذ حكم قضايي نسبت به تخريب و رفع خطر اقدام میشود.
وی با تأکید بر اینکه در همين خصوص طی اقدامی40 بنا از املاکی که دارای دیوار شکسته و ساختمانهای فرسوده که خطر جانی برای عابرین و وسایط نقلیه در سطح شهر داشته شناسایی و پروندههای مربوطه با طی مراحل قانونی تشکیل گردید؛ تصریح کرد: بناهای خطرساز در محلاتی همچون قائم هفت و 9، 17 شهریور، نیازمند، سلمان فارسی، سلطانیه، مدرس و …. قرار داشتند که گاهی در یک میلان بیش از دو دیوار و یا ساختمان مخروبه تخریب شد.
صمیمی با اعلام اینکه در اجرای این قانون، دادستان محترم، نیروی انتظامی، همکاران واحد حقوقی و عمران و خدمات شهری همکاری خوبی دارند، ابراز امیدواری کرد: شهروندان برای ایجاد شهری زیبا و ایمن با شهرداری همکاری خوبی داشته باشند.
وی با بیان اینکه بناهای زیادی در بافتهای قدیمی شهر کاشمر فرسوده و مخروبه است؛ تصریح کرد: نفوذ ناپذیری، ناپایداری بافتهای فرسوده مشکل عمده این بافتها محسوب میشود، به همین سبب بافت فرسوده آماده تخریب است که باید قبل از هر حادثهای از این مسئله جلوگیری کنیم، لذا بر همین اساس باید مالکین املاک مخروبه جهت رفع معضلات موجود همکاری لازم را با شهرداری داشته باشند که با مساعدت شورایشهر و شهرداری در خصوص تجدید بنا در بافتهای فرسوده تسهیلاتی در نظر گرفته شده و شهروندان با مراجعه به شهرداری از این تسهیلات برخوردار میشوند.
وی اظهار داشت: در بافت فرسوده کوچههای کمعرضی وجود دارد که اگر اتفاق ناگوار در این محلات رخ دهد، امدادرسانی به ساکنین آنها بسیار سخت خواهد بود.
صمیمی با بیان اینکه با تغيير تركيب بافت فرسوده، امدادرساني در اين محدوده آسانتر شده و مقاومت ساختمانها نيز در برابر زلزله و سوانح طبيعي افزايش مييابد، تصریح کرد: با نوسازي بافت فرسوده، املاك این منطقه ارزشافزوده پيدا كرده و سود بسياري نصيب مالكان ميشود.
وی خاطر نشان کرد: علاوه بر این زماني كه ساختمانهاي جديد در اين بافت شكل گيرد، تركيب بافت تغيير كرده و علاوه بر افزايش امنيت، بسياري از مشكلات فرهنگي و اجتماعي كنوني اين بافتها كاهش پيدا ميكند.